ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 779
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Леко и безпроблемно да минава при болните!
В нашето училище са решили да останат онлайн до края на месеца. Получихме анкета с един единствен въпрос - подкрепяме ли ги в това решение. Предполагам до края на деня ще го обявят и официално.

# 406
  • София
Именно, Мария, пращат се на снимка. Не е същото като да хванеш химикалката и да проверяваш...Трудоемко е.  Да не говорим, че не всички деца снимат ясно (а и не всички имат опцията да сканират), та се започва едно допълнително пускане на файлове..Наскоро се чух с една позната учителка по БЕЛ, готви седмокласници онлайн заради короната. Но въпреки това рискува и се вижда регулярно навън с родители, които й предават преразказите и тезите на децата си на хартия, само тестовете проверява от снимки. Попитах я  не може ли да ги пишат преразказите на Word и да ги проверява така. За да ми е лесно на мен, каза, може. Но те отвикват да пишат на ръка, не се ориентират за оформлението и вписването в границите за сканиране, а изпитът няма да е в Word...

Отделно не разбирам как по-голямото домашно компенсира изпуснато време за изучаването на нови неща. То (по-обемното домашно) може да е полезно за овладяване в дълбочина на взетия материал, да, но не решава проблема с невзетия (който иначе би бил вече преподаден към същия момент)... Или вариантът е - взимаме всичко, ама малко по периферията..Онази времева загуба, която грубо изчислих по-нагоре като седмична (3 астрономически часа и малко), се доближава горе-долу до разликата до преди няколко години между броя учебни часове в осми клас в ЕГ и в ПГ.  А явно последната хич не беше за пренебрегване при положение, че в годините, когато имаше НВО по езика, то беше доста различно като трудност за двата вида осмокласници. При това след присъствено обучение..

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 08:12 от пенсионирана русалка

# 407
  • София
jam, дори обучението по информатика/ИТ е по-добро в електронна среда.

# 408
Напомням, че темата е за образованието.
И никой няма право да подканя друг да пише или да не пише в нея, ако този друг си е по темата, ако и нещо да не ви допада в чуждо мнение, понеже не е в унисон с вашето.
Лично аз не си позволявам подобни изпълнения тъй, както не си позволявам да натрапвам мнение на тези, които са с различно от моето.
Което по никой начин не ми е пречка да изразя своето, разбира се. И не смятам, че някой тук има право да ме ограничава.

И ако имам предложение, то е да се придържаме към темата - образование на осмокласници.
И ако обичате - да се придържаме към добрия тон, без квалификации и обиди. Има достатъчно други теми тук, където тази граница отдавна е премината.
Нека тази не е поредната такава тема.
По нея аз вече писах, че учителите ни си вършат работата в ДО, доколкото могат, НО присъственото обучение не може да се сравнява с това.
Очаквам решения в тази връзка днес във всички области и училища. Силно се надявам да не чакат пак до последния момент.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 09:27 от Judy

# 409
Виж сега. Мъжът ми работи в болница. Новини не ми трябват, освен да плюя министъра, защото е малоумен, та да ми олекне малко.
Макар че работи в болница, места за нас, ако се влоши, едва ли ще има.
Настроенията сред медиците са доста по-силни от тези сред учителите.
Повече няма да пиша, защото има много болни хора, а те имат нужда от положителни емоции.
Пишете вие от високомерния си розов свят.

# 410
Аз лично, ако ги върнат в петък, ще подам зо ОЕСР. Допреди това, моето виждане за поет риск беше, че е премерен и управляем, но вече лично в нашия случай не е. Защо - има няколко теми във форума по темата.

# 411
Аз съм съгласна, че присъственото е по-добро и от доброто ДО, изобщо не споря. И за учителя, и за учениците е по-добре. Но момент, когато няма работещо здравеопазване не е нормален момент. Ако имах спокойствието, че ако се разболея, ще мога да разчитам на лекар и че ще мога да си купя лекарство изобщо нямаше да го мисля. Така, че както пише jam, по-добре такова ДО вместо никакво. Материалът ще се вземе по-бавно, ще се върви с друго темпо, но ще се вземе.
И мнението ми е, че се стигна до това положение, защото имаше лошо управление. Защото не се направи нищо лятото. Но вече е минало, та ще трябва да живеем в сегашната ситуация. А тя в София хич не е розова. Да, 85% го карат леко или без нужда от лекарска консултация и без нужда от АБ.

# 412
  • София
Аз никъде не съм спорила за ДО, Мария, при сегашните обстоятелства с короната конкретно  Simple Smile За продължително такова е вече друг въпрос. Изразих обаче несъгласие с тезата, че език щом се учи безпроблемно на онлайн курсове два пъти седмично,  няма проблеми нащата да се случат така и в 8 клас. Има, понеже по много критерии онлайн курсовете към школи и онлайн обучението по език в 8 клас се отличават. Иначе е пределно ясно, че е по-добре ДО по език с всичките му негативи да има от съвсем нищо...

# 413
Хах, ама аз не споря с теб Simple Smile. Аз чета наред и ми идват мисли и си ги пиша.

# 414
  • о`майна лунна нощ е
Влизам тази сутрин да ви чета ... Ама тук цяло кралство станало!

Момичета, извън майтапа, пожелавам ви леко преминаване през вируси и карантини. Бързо възстановяване на вас и семействата ви. И ние търчахме по лекари, но за сега удържаме някак положението. Мои близки кой чупи термометъра, кой едва диша, кой люпи семки пред телевизора. Толкова е различно при всеки. Пожелавам ви да сте от категорията на почиващите.

Миласара, Зазу - драсвайте по някой ред как сте вие покрай неволите на наборите.
Синковецът го изритах пак в 7,46 часа от леглото и се радвам, че няма камера. В 7,58 часа настани прическата си тип гнездо пред монитора, но не съм убедена, че беше напълно в съзнание.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 09:41 от `ТуиГ

# 415
  • София
Зазу, Миласара, бързо да минава този вирус! Flowers Four Leaf Clover

# 416
  • Отвъд алеята зад шкафа
Няколко пъти пиша дълги постове, после ги трия..сега пак.

Тъпите медии - ОТНОВО в сутрешен блок е поканен "любимият" ми математик с прогнози " математика на пандемията". Да си ги завре някъде дълбоко!

# 417
Виж сега. Мъжът ми работи в болница. Новини не ми трябват, освен да плюя министъра, защото е малоумен, та да ми олекне малко.
Макар че работи в болница, места за нас, ако се влоши, едва ли ще има.
Настроенията сред медиците са доста по-силни от тези сред учителите.
Повече няма да пиша, защото има много болни хора, а те имат нужда от положителни емоции.
Пишете вие от високомерния си розов свят.
🍀HAPPY 🍀, благодаря ти за този пост!

Това, което мен ме дразни е, че масово хоратя нямат мислене, ориентирано към разрешаване глобално на проблема, а единствено мислят за собствените спънки.
А настоящият кризисен проблем рефлектира върху всички и той трябва да бъде решен от всички заедно, а не да се търсят накакви временни кръпки на парче... Редно е всеки да направи компромиси за да можем всички да се измъкнем от блатото. С мрънкане нищо няма да постигнем, независимо кой колко се обижда. Адекватно действие от всички в една посока. Друг изход няма. Защото скоро и лекари няма да останат, и учители няма да останат, и касиерки няма да останат, лекарства вече няма.... Ама да не продължавам, че без да искам с реалността мога да разваля настоението на някого.

И предварително се извинявам ако някой приеме поста ми за менторски, назидателен и какъвто и да било. Но подкрепям 🍀HAPPY 🍀 в изказването за розовия свят!

На болните стискам палци да мине леко и без усложнения, желая бодър дух и всичко да бъде наред!

# 418
  • Отвъд алеята зад шкафа
Защо да не останат лекари, касиери или учители?

# 419
  • София
Напомням, че темата е за образованието.
И никой няма право да подканя друг да пише или да не пише в нея, ако този друг си е по темата, ако и нещо да не ви допада в чуждо мнение, понеже не е в унисон с вашето.
Лично аз не си позволявам подобни изпълнения тъй, както не си позволявам да натрапвам мнение на тези, които са с различно от моето.
Което по никой начин не ми е пречка да изразя своето, разбира се. И не смятам  че някой тук има право да ме ограничава.

аз пък само ще ти напомня, че ти беше тази, която квалифицира родителите, искащи ДО, като страхливци с фобии!
днес пък друга любителка на пледоариите заяви, че родителите искали ДО, за да изкарат децата им по-висок успех! та кроткият съвет за малко самоконтрол си е съвсем на място.

а за какво е темата точно, е дълъг и стар философски въпрос без еднозначен отговор. но да не навлизам в исторически спомени.

приятен ден на всички, останете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт