ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 780
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ами, jam, не знам коя любителка на пледоариите го е заявила, но в немалко случаи е така, каквото и да си говорим. На някои хора доста им хареса децата им изведнъж да станат отличници...Че и допринасят това да остане факт по неправилния начин като самите те, не децата, молят в реално време  можещ да им се помага за тестовете...

# 421
  • Sofia
Сутринта имаше анкета в Школо от директора, точно с 3 въпроса и 1 въпрос със свободен отговор.
Ще се въздържа от пледоарии (както обикновено), също и от квалификации на този и онзи. Докато този тон и безкрайни обяснения властват в темата, не бих искала да участвам в нея.
Болните момичета, дано мине леко при всички, изпращам виртуална 🤗 и ☘️!

# 422
Аз никъде не съм спорила за ДО, Мария, при сегашните обстоятелства с короната конкретно  Simple Smile За продължително такова е вече друг въпрос. Изразих обаче несъгласие с тезата, че език щом се учи безпроблемно на онлайн курсове два пъти седмично,  няма проблеми нащата да се случат така и в 8 клас. Има, понеже по много критерии онлайн курсовете към школи и онлайн обучението по език в 8 клас се отличават. Иначе е пределно ясно, че е по-добре ДО по език с всичките му негативи да има от съвсем нищо...

Именно, конкретно по въпроса за езиково обучение на деца по език, който не са изучавали, ДО дърпа нещата много назад. Изцяло съм съгласна с подробно аргументираното преди мнение по този въпрос на Русалка, затова и не повтарям вече написаното от нея.
Поне осмокласниците трябва да ги върнат в училищата, в които на практика заболявания почти нямаше.
То за "нещо пред нищо" изобщо не е поставян въпросът. Какво има там да се обсъжда?
Дразни ме това, че още не е ясно за всички области и училища как ще бъде утре процесът. Недопустимо е да се влачат така решения. До обяд са просто длъжни да си свършат работата и да уведомят децата и родителите. За мен топката е в административните органи - директорите на РЗИ. Те обработват и наличните данни за заболеваемостта по училища, градове и в областите.
Ние нямаме ни анкети, ни нищо още.

Сутринта имаше анкета в Школо от директора, точно с 3 въпроса и 1 въпрос със свободен отговор.
Ще се въздържа от пледоарии (както обикновено), също и от квалификации на този и онзи. Докато този тон и безкрайни обяснения властват в темата, не бих искала да участвам в нея.
Болните момичета, дано мине леко при всички, изпращам виртуална 🤗 и ☘️!
Как е формулирано при вас, ако може да споделиш?

Скрит текст:
Цитат
аз пък само ще ти напомня, че ти беше тази, която квалифицира родителите, искащи ДО, като страхливци с фобии!
Думата "страхливец" не съм употребявала в тази тема, думата "фобия" си е на място, според тълковния речник за мен, но също тук  я няма, поне не писана от мен. Тук, в тази тема, тези ги няма, мисля. Дори самото обсъждане на подобни въпроси го правя в скрит текст, тъй като е против правилата на форума, защото темата не е посветена на това.
Апропо - изкривяване на идеята, че не е нуждо човек пък непременно да се плаши итрепери и че ако не го прави живеел там в какви облаци беше, май розови, е също недопустимо, просто защото е крайност. Балансираният подход не е нито розов облак, нито черен такъв. Толкоз по тоя въпрос в тая тема от мен. Пак е в скрит текст - обясних два пъти тук вече защо.
Отново моля - придържайте се към нормално общуване и нека е по темата. В темите за вируси, политика и т.н. си има достатъчно купиша емоционални постове. Който иска да се плаши - има и поводи и места за това. Никой никого не е спрял.
Но тук, в тази тема, аз от вчера следобед не съм влизала, влязох, прочетох какво е писано от снощи до сутринта и на два пъти някакви апели някой, неясно кой, да се бил спрял. Така и не разбрах кой и защо да се бил ограничавал. Потози повод писах днес - не го приемам занормално вече това. Това излишно нагнетява напрежение. Ако смятате, че даден пост нарушава правилата на форума - има си модератор, информира се, или да се пише ясно и с цитат, да се знае какво се има предвид и кое правило се нарушава.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:58 от Judy

# 423
Зазу, Миласара, бързо и леко да преминете през това! Flowers Four Leaf Clover

Аз се върнах на работа. Колега от другият екип е болен. Ако и нашият екип 'изгърми' вероятно ще се наложи да затворим отделението. И колелото ще се завърти в кофти посока.

Анкети имаме и от двете училища.

Джуди, ето така изглежда анкетата при нас  -

Скрит текст:

# 424
Обучението по език, ако всички са с маски, според вас по-добре ли ще е?

Да споделя, че макар че като човек учителката ни не е мой тип, почнах да столям към методите й. Смятам, че като учител е добра.
Анкета няма. Неофициално учителите на нашия клас са за ДО.

# 425
  • София
Благодаря ви, момичета!
Аз чакам дали в Школо ще се появи нещо за нашето училище.
Нали беше подало заявление за преминаване към ОЕСР за 2 седмици още преди заповедта за 8-12 клас. Та сега е интересно дали отново ще го направи или ще се върнат в клас.

# 426
Обучението по език, ако всички са с маски, според вас по-добре ли ще е?

Да споделя, че макар че като човек учителката ни не е мой тип, почнах да столям към методите й. Смятам, че като учител е добра.
Анкета няма. Неофициално учителите на нашия клас са за ДО.

Още в началото на учебната година писах - не. До тук го писах само аз поне 4-5 пъти, защото промяна не е имало по въпроса. Попадах на доста други постове по този въпрос също в тези теми многократно. Това бе и мнението на учителките по език, изразено на родителска среща в началото също. И двете заявиха, че няма да ползват маски, както и децата. Не ползваха такива до последно.
Занапред - не знам.

...
Анкети имаме и от двете училища.

Джуди, ето така изглежда анкетата при нас  -

Скрит текст:

Мерси.
Значи при вас за сега фиксират, т.е. и обмислят, срок до края на ноември.
Хубаво е, че има място и за някакъв по-свободен отговор.
Правя си някакви сметки по останалите, като няма при нас анкети. То може и да няма де, не са задължителни.
Решенията вероятно ще да са на база процент заболели, а ние не знаем какъв е той. В сайта на РЗИ изобщо няма никаква информация по такива въпроси - преди месец имаше за училищата, например, брой ученици, но отдавна това липсва.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 09:55 от Judy

# 427
Питам, защото сякаш на това ще заложат при присъствено обучение
Затова аз съм за ДО повече, отколкото присъствено с маски или някакви други допълнителни условия

# 428
  • о`майна лунна нощ е
Много подробни анкети ви пускат.
Нашата беше с попълване имената на родителя, ученика, класа, от който е и искаме ли ДО. Точка. Никакво поле за разсъждения.

# 429
Попитах снощи , когото трябва- при нас децата няма да са с маски в часовете.
Това се надявах да чуя .

# 430
  • Sofia
С Дикси сме в едно училище, това са въпросите 👍

# 431
Бисе, а 11 и 12 клас как ще са при вас? Понеже за тях се говореше за маски, от гл. т. на това, че имало смесени часове. То за нас смисълът е най-малък - децата карат основно с учителите по език в един и същ клас. Нямаме смесени часове изобщо в нашите осми класове. Даже физическото всеки си го играе отделно. При желание смесване и там няма да има.

С Дикси сме в едно училище, това са въпросите 👍
Благодаря и на теб.

# 432
  • софия
Нашите въпроси са 5 и са доста ...хммм, ами, общо зададени.

Зазу, безсимптомно, бързо да мине през теб вируса и никой около теб да не се заразява Flowers Four Leaf Clover

Миласара, не се панирай, а пиши тук. Сега ти е паднало Smirk

# 433
Judy, останах с впечетлението, че важи да всички ученици. С маски само в общите помещения.

# 434
Предложението на областния оперативен щаб за Габровска област е да удължат ОЕСР за гимназистите в областта до 13. ноември включително.

Общи условия

Активация на акаунт