ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 531
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Ето пример от смг. Те нямат заявление и нямат 15% болни. Т.е. ако се следва МЗ те са присъствено, а ако се следва щаба са ДО. Директорът и класните са казали на децата 5-7, че са присъствено. 8-12 имат за още 1 ден заявление.
Защо смг не слуша щаба, а слуша мз?

# 661
Ами, то всъщност решението трябва да се случи именно от МЗ. И след това, на второ ниво, в МОН.

Не ми харесва картинката, понеже си прехвърлят топката. Ама все пак, това трябва да е правилната схема.

На какво основание иначе МОН ще нарушава наредби и закони и прочие, ако МЗ няма официални условия черно на бяло?

# 662
  • София
Мария, според щаба 5-7 клас са ДО, ама от 13-ти, а утре е 12-ти. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 663
Мария, според щаба 5-7 клас са ДО, ама от 13-ти, а утре е 12-ти. Stuck Out Tongue Winking Eye
Т.е. искаш да ми кажеш, че 6 и 7 клас само утре ще са присъствено и после ще слушат щаба, а не мз? Т.е. до 27.11 ще са ДО?
А как да разберем кое училище ще слуша щаба и кое мз? Simple Smile)))

# 664
  • София
Така излиза, че ще се върнат за 1 ден.
На нас в Школо, 1 час след тази заповед, Ушагелов ни пусна писмо на Кастрева 😂. Периодът е 12.11-27.11.

# 665
1. Отвори шкафа
2. Извади пакета с боб
3. Извади една шепа боб
4. Хвърли зрънцата 🌞

# 666
  • София
                  Един проект ,който както и всички други през които сме минали , ще се отчете и ще се забрави.Само се усвояват едни пари,които са отпуснати за него и най-голямата част от тях не е за учителите,които участват в него. Yum Единственото условие да не отиде в забвение е ....... използване на ДО , като постоянна форма на обучение.
Дидия, дано си права, но моите прогнози са други. До миналата година във 2 АЕГ са имали по 1 паралелка от набор по системата 1:1. Тази година са 3, догодина очаквам да са 5 и накрая всички паралелки ще преминат по тази система! Въвеждоха я и в 51-то и в 138-мо и още 13 училища в София чакат одобрение. Може и да усвояват пари, но някои деца до 10 клас ще учат така. Плюсове и минуси ще претеглям след като завършат училище!
Но първият плюс за мен е, че в сегашната ситуация-ДО, няма разлика в преподаването-присъствено и дистанционно, което е един стрес по-малко за децата от тези паралелки!
Вече съм на принципа-който иска да е образован да си наляга парцалите и да учи. Присъствено, дистанционно-четене си трябва! В България открай време сме си на паралелно образование, малко останаха Учителите по призвание!
 Сега си чакам с нетърпение онлайн родителската среща, че нещо се заинтригувах много!

# 667
Ние имаме съобщение в Школо за 5ти клас, на малкия ми син, че минават от понеделник до 27.11.2050г онлайн. И му го пращам, а той ми вика - как така 30г ДО, голям смях. Аз въобще не бях забелязала, че е такава датата. Не че е много весело де.
Ох,....Joy Laughing
То май натам сме тръгнали. Е, така по две седмици, по две седмици удължаване.
Трябва да отида да увелича интернет плана, че май ще е нужен. Grin

# 668
Мисля, че някой се вслуша в съвета ми 🤴

# 669
Пиша, трия, защото мнението ми не съвпада с голяма част на пишещите и навярно ще предизвика агресия. Страшен хаос е в София, а предполагам и навсякъде в страната. Хора с положителни тестове се разхождат навън. След положителен тест  РЗИ не ги търси, а те се обаждат, като от там ги уведомяват, че са затрупани с работа и сигурно ще ги потърсят "тези дни", за да си кажат контактните. Познавам вече десетина души, които изобщо не са потърсени, за да изредят с кои хора са били в близък контакт. . Голяма част от болните нито се обаждат на ЛЛ, нито на познати. Боледуват си вкъщи и се лекуват с рецепти от Фейсбук и от форуми. През това време безсимптомните им деца ходят на училище. Какво  е правилното решение в тази ситуация? Просто изчакваме да видим кои ще оцелеят ли....

# 670
  • софия
Да, това беше ясно от самото начало и вече го писахме. Едва ли някой в София има илюзия, че има стратегия и нещата са проследими и под някакъв контрол. Вероятно в по-малките градове е по-различно, но в София е мармалад.
Реално се случва това, за което говореше Мангъров от ден първи - вирусът ще мине през определен брой хора, докато се придобие масов имунитет. Единственото, за което можем да се молим и да се надяваме, е като ни дойде до главата да премине възможно най-леко. Защото наложи ли се болница, там ще те уморят.
Точно е въпрос на оцеляване и естествен подбор. Не вярвам някой да възприема ситуацията по различен начин. Държава няма, грижа няма, желание за помощ също няма. Оправяме се поединично. Както беше писала една позната "Управляващите искат да са на власт, но да не управляват." и точно това правят.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 08:37 от zvаnchе

# 671
Скрит текст:
Хаосът бе заложен да настъпи още на 13.03 - въведоха глупави несъизвмерими с тогавашното положение мерки, много рано и постъпиха, още тогава го писах, като лъжливото овчарче. Понеже това, което направиха през мярт, беше ясно като бял за всеки мислещ човек, че не може да удържи месеци и години. И няма как да стане. И сега повечето хора спряха да се връзват и плашат. Дори и да има опасност, вече не вярват, че е толкова голяма. Понеже лично за мен е въпрос и на вяра в случая.
Защото за двама души затвориха области и държавата, а сега - с буквално хиляди заразени, правят козметики - затварят ми заведения вечерно време - пълен смях.
И да, то беше ясно от началото за тия, които имат навика да мислят - ще мине вирусът през повечето хора, няма да го спре никой, ще мине и ще замине. Ще има и починали, неизбежно е, като при всеки вирус. Не е въпрос на пожелания и желания, а на чиста житейска логика. Повечето ще го изкарат и ще забравят, обаче.
От страх и паника човек не бива да си позволява да изпада в озлобление, да преживява нервни сривове и да търси виновни - да, за много хора това е първосигнална реакция, но тя може и трябва да се овладее.Лекари споделят, че хора точно в паниката си държат да ги настанят в болница без никаква необходимост от това. Създават проблеми, пишат, телефонират. За една нищо и никаква температура от 37 и половина градуса. Вдигат кръвно и наистина се поболяват. От ужас се поболяват. Точно защото нашите новини зомбираха масата още преди половин година и са длъжници на хората, но няма кой да ги спре.
Пожелавам на всички здраве, предимно ментално, преминаване спокойно и осмислено през това изпитание и през много други, които следват. Да се спазват сегашните мерки, който иска - и повече от това може да направи за себе си и близките си, колкото му позволяват силите и възможностите и това е.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 09:46 от Judy

# 672
  • София
Аманда, всички сме на това мнение. На черното не може да се каже бяло.
Поведението на хората е моделирано от поведението на "компетентните" лица, обаче. Цари хаос и паника, за които обикновения човек няма вина.
Хората се затварят, изкупуват аптеки, крият се. Страхуват се от безсилието си и от стигмата, която може  да им се сложи. Аз не вярвах, поне в София, че може да се стигне до положението хората да се срамуват от това, че са се разболяли.
Има обаче и бели лястовици. Вчера ми се обади маникюристката, да ми каже, че часът ми в петък отпада, защото мъжът й си е направил бърз антиген тест, който е излязал положителен и се самокарантинират. Жената поема отговорност и няма да работи 2 седмици, ще затвори салона си.

# 673
Vesana, за стипендиите, видях, че са ги превели от онлайн банкирането.
Доста сте поизписали снощи. Аз реших да си почина и спрях да чета, след като стана ясно, че оставаме ДО. ИнАче моите деца се зарадваха... Sad
За пиенето - в началото пиех джин, после заобичах ракия, сега съм на вино - червено, розе, бяло - в този ред ги обичам. Но... пустата корона - от 20 дни не съм пила нищо, не ми се пие. В началото дори ми се гадеше като си помислех за алкохол. Също да кажа за помирисването - ако трябва с помирисване да различа оцет и вино - няма да стане. Още не усещам миризми, може би 10 процента само. Девойката ми също не усеща. Както и големият, но той други симптоми не е имал.
У нас също много носим пижами и зимата пантофи, от тези големите пухкавите. Аз и дъщеря ми, мъжете не. Наскоро от Лидл взех пижами и за двете ни. Сега сме с тях по цял ден, ако не се налага излизане.

# 674
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мангъров вчера каза, че всъщност няма нужда от ходене в болница, единственото, което може да се случи там е подаване на кислород и евентуално обдишване, което той не препоръчвал. Проблемът е, че всеки болен, който се почувства зле, иска да отиде в болница, защото се страхува. Вирусът е очевидно, че не може да бъде спрян, точно както каза Мангъров. Ще си се разпространява, докато не мине през всички или докато не започне да действа ваксината. Ама до май месец догодина, докато стигне до нас тази ваксина, вече няма да има нужда от нея. Като отмине втората вълна в Европа, ще дойде зимата в южното полукълбо и ще ги започне тях втората вълна.

Общи условия

Активация на акаунт