ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 520
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Вълчев по Нова сега каза, че училищата могат да минат онлайн и по 3те начина: и по мз, и по щаба, и със заявление.

# 676
Аманда, предвид разпространението вече всеки е контактен на някой. Дори и да не знае за това.
Най-важното е наистина това, което казва  д-р Мангъров. Да си спокоен, да си със съзнанието че 10-12 дни няма да си ОК, да почиваш вкъщи и да чакаш да ти мине. Тая насадена истерия ни доведе до хаос. Какъв е смисълът да се тъпчеш с антибиотици превантивно, да ходиш в болница за 37.5 и да смяташ, че ще умреш от Ковид?!  Много неща излизат от всякъде от здравия разум.
А иначе аз съм на узо /не сега Wink, по принцип и по повод горните разговори/.

# 677
Няма смисъл да ходиш в болница за 37 градуса температура, но има смисъл да се обадиш на лекар и да го уведомиш, че си със  симптоми. Да спреш децата от училище. Защото невсички го карат леко.И тъй като е ясно, че това не се случва, докато здравната ни система не може да обгрижи истински болните, смятам, че трябва поне за няколко седмици да има строги мерки. Слушах как Фандъкова се хвали, че има много малко глобени и се чудя наистина ли си вярва, че това е така, защото хората са дисциплинирани и мислят за околните.

# 678
  • у дома...
Скрит текст:
Момичета, искрено ви желая да нямате деня, който вчера аз имах. Не, не съм болна. Мои близки са болни. Вчера мъжът  от 8 сутринта чак в 16 ч. успяха да го приемат в болница. Шест часа в линейка на кислород и 2 часа във фургон пред болницата. От цялото семейство здраво е детенце на 4 години. 15-годишната ѝ сестра е най-малко болната. Тя се опитва да обгрижва майка си и сестра си. Представете си какво е преживяло детето, когато баща му е започнал да се задушава рано сутринта и докато дойде селската линейка с кислорода. По обед им метнахме през оградата две опаковки от предписания антибиотик, които пристигнаха с куриер някъде от майна си Райна.
Мангъров може да си вее каквото иска. Да не дава Бог да изкараме вируса толкова зле.

# 679
  • софия
И строгите мерки са децата да не ходят на училище. Смях, смях.
Нищо де, важното е бизнесът на алибеговци да не секва.

# 680
Забравих да ви разкажа за вчерашния час по физическо с класния. Ами... какво да ви кажа. Този човек все ме връща назад към моите ученически дни по комунистическо време. Като излязъл от филм с Георги Русев е. Тонът му, интонацията му..... Решил е да си провежда часовете като им пуска видеоклипове на различни спортни теми. Миналата седмица беше волейбол, 6 минути, тази лека атлетика 20 минути. След изтичането на времето започва да им задава въпроси - трябва да си факир, много бърз в писането, за да си запишеш всички важни неща за съответния спорт. Той се държи грубо. Вчера се развика на едно девойче, като първо го обвини, че лъже, че е гледала видеото, защото нямала компютър. Тя сподели, че й е на ремонт. Е, защо лъжеш, ти на телефона не можеш да гледаш клипове, защото на телефон не могат да се гледат клипове!?!?! Децата го увериха, че може. Но той не беше убеден. След това девойчето не успя да му отговори на въпросите. Или се беше стресирала вече, или не беше запомнила наистина съдържанието... Еми написа й двойка. Миналата седмица клипът от 6 минути беше горе-долу с добро качество и сравнително кратък. Вчерашният - ами момичето говореше леко меко, което не беше проблем, но доста бързо. Засега се радвам, че и другата седмица не съм на работа точно в сряда, на график съм, и ще мога да й помогна.
Иначе отсъствието от предния ден обеща да й извини, след като му обясни ситуацията.

# 681
Просто майка, всеки вирус би могъл да се изкара зле. Даже и по-зле от описаното, без да е Ковид.  Това не значи, да стоим в ступор и да чакаме задължително да умрем.
Ние пък днес ще имаме профилактика на тока - до 12 часа. Посред зима, хоум офиси, дистанционно обучение, това ли най-удачния момент?!

# 682
  • о`майна лунна нощ е
Просто майка, дано се стабилизират по-бързо близките ви.
За учителя по физическо нямам думи. Има толкова начини да ги радвижи тия деца и да направи престоят им е дома по-приятен. Така беше с предишната учителка на дребната. Хвърляхме кучешки топки в кошовете и легени, правихме пилатес и снимахме клипчета ... Беше забавно и готино.

# 683
Просто майка, всеки вирус би могъл да се изкара зле. Даже и по-зле от описаното, без да е Ковид.
Така е.
За това до сега, всяка есен и зима сме блокирали неработещата ни здравна система щото всеки вирус го караме така зле масово. Като подчертавам масово. В масово е проблемът.

И пак моля за извинение, че така нахално споделям мнението си.

# 684
  • София
И аз пиша и трия на няколко пъти. Ако бях цар, такива мерки щях да взема, че... Но нали решихме темата да е за образование ( и пититета). Не знам защо се бърка непрекъснато здравия разум с паниката. Може би заради неадекватни изказвания на такива светила като Мангъров.

# 685
Elwing, пропуснала си кавичките на "светила" в поста си.

# 686
  • Между гори и планини
Пожелавам на всички здраве!
Беше ясно, че ще стане така. Хората нямат пари за тестване, имат леки симптоми, лични лекари не си вдигат телефона...
Във Варна лл си вдигаше много рядко - предимно секретар който да каже работното ѝ време, или да препрати в дежурния кабинет. За това се обаждах на частна лекарка като се разболеем.
Треперя за майка ми - сам сама във Варна, с високо кръвно, не иска да идва при нас.

# 687
Просто майка, всеки вирус би могъл да се изкара зле. Даже и по-зле от описаното, без да е Ковид.  Това не значи, да стоим в ступор и да чакаме задължително да умрем.
Ние пък днес ще имаме профилактика на тока - до 12 часа. Посред зима, хоум офиси, дистанционно обучение, това ли най-удачния момент?!

И нас ни прецакаха с тока. До 16.00 часа нямало да има - синът се обади току-що, целият квартал е без ток до следобед. Понеже нямаха цяло лято да си направят профилактиките, сега, като почна сезонът, се сетили. Като всяка година.
И с тоя глупав Тиймс, в който пращат  по един код за достъп, може да се работи само от едно устройство. Миналата година бяха на Класруум и Зуум можеха да влизат от където искат само с име и парола. Сега трябва да им пращат кодове, да могат, ако наистина е възможно, да влязат с телефоните чрез мобилния интернет.
Информирахме чрез Школо за проблема, поне ако може да им пуснат пароли за телефоните.
А, да, пуснаха ни анкета, съвсем навреме - точно това написах и в нея.
Хайде, пак отивам и аз "в час", че трябва да се работи.

# 688
  • Между гори и планини
Защо така? И ние сме с Тиймс, на компютъра и телефона ми е с една регистрация - имейл и парола. За това като спре тока му давам телефона.

# 689
Тиймс спокойно работи от няколко устройства. Моята го ползва и от лаптоп, и от телефон. Като е имала случаи и двете едновременно. Никакви кодове за нищо не й иска, освен при първата регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт