Витамин В 12 - тема 7

• 59 888
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Да, научих го по трудния начин, за съжаление - и да ви кажа ли нещо - точно от бг мама научих какво трябва да изследвам.

# 121
Жалко, но факт почти нямаме лекари, които да не лекуват по учебници от преди 40г

# 122
Здравейте!
Много ме впечатлихте с това което казвате за предиабет.
И аз имам ИР.
Преди 2 седмици ми изписаха метфогама 3 х 1 и иногинол.
Трябва ли да приемам допълнително и В12 за да избегна проблеми?
Докторката ми е толкова не словоохотлива. Чувствам се като на тъмно. Правя нещо, но какво правя, защо и за какво не ми е ясно грам Sad

# 123
Здравейте!
Много ме впечатлихте с това което казвате за предиабет.
И аз имам ИР.
Преди 2 седмици ми изписаха метфогама 3 х 1 и иногинол.
Трябва ли да приемам допълнително и В12 за да избегна проблеми?
Докторката ми е толкова не словоохотлива. Чувствам се като на тъмно. Правя нещо, но какво правя, защо и за какво не ми е ясно грам Sad

В листовката си го пише, за хора с такава анемия, а според мен и не само при тях а по принцип.
Редукция на абсорбцията на витамин В12 с последващо намаляване на серумните нива. Това трябва да се счита за възможна причина при пациенти със специфична форма на анемия (мегалобластна анемия).

Цитата е от тук https://apteka.puls.bg/bg/hranosmilatelna-sistema-metabolizam/me … l-500-mgh-30--927

Моя съвет е да си следите с изследване вит.В12, не така да пиете "профилактично" . Изследвайте се сега и вижте какво е положението, ако е с добри стойности просто имайте едно на ум, след време да го проверите пак.

# 124
Изследвах го точно преди да ми изпишат тези лекарства. Сякаш е леко нисък. Но докторката не каза нищо за него и за вит. Д.

Скрит текст:

# 125
Да, нисък е  това е лек дефицит, но вероятно ще се влоши.
Вземайте си тогава някакви подезични от 1000mcg 2-3 месеца, после след почивка месец си вижте нивата пак.

# 126
Благодаря!
Ще потърся може би назад в темата коя фирма препоръчвате и ще купя. 👍

# 127
Стойностите при мен на В12 са 261.9 при референтни  145-569. Доктора каза, че ми е добре така. Аз търся причината за косопада при мен

# 128
Не е добре, нисък е трябва прием.
За косопада проверено ли е желязото и как е щитовидната жлеза?

# 129
Понеже хемоглобина ми е 140,според него и желязото ми е в норма и изключва анемия, THS е 1.83 референтни 0.27-4.2 коментара е, че е перфектна стойност. Ще посетя и гениколог за половите хормони

# 130
Момичета, дефицитът на Б12 може ли да доведе до липса на апетит? Дъщеря ми на година и 2 месеца яде изключително малко храна за възрастта си и кара основно на кърма... Двама специалисти се изказаха с противоположни мнения и ми стана интересно

# 131
Понеже хемоглобина ми е 140,според него и желязото ми е в норма и изключва анемия, THS е 1.83 референтни 0.27-4.2 коментара е, че е перфектна стойност. Ще посетя и гениколог за половите хормони

След Ковид също има косопад, ако сте карали? Но да и полови проверете. А ТСХ е добър наистина, но въобще не се знае ФТ3 и ФТ4 как са а те са хормоните на щитовидната и може да са ниски и да има хипофункция.

Момичета, дефицитът на Б12 може ли да доведе до липса на апетит? Дъщеря ми на година и 2 месеца яде изключително малко храна за възрастта си и кара основно на кърма... Двама специалисти се изказаха с противоположни мнения и ми стана интересно

Да възможно е https://vitaminb-12.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1% … %B8-%D0%B112.html

# 132
Ако детето е живо и се развива добре, това че яде малко (каквото и точно да значи това малко), не би трябвало да ви притеснява.

# 133
Относно хемоглобина и желязото-това ,че той е висок не означава,че желязото е в норма.Пълна оценка на желязото се прави с Хемоглобин,MCV,MCH,желязо,Ретикулацити,ЖСК.При деф.на Б 12 може желязото да е ниско.Аз и дъщеря ми сме с перфектен хемоглобин,но с ниско желязо,още преди приема на Б12.А със самия прием на Б12 желязото пада още.

Липсата на апетит може да е от недостиг на желязо,освен от Б12

# 134

Ако детето е жизнено и изглежда добре, аз не бих го водила по доктори. Много деца са така. Моето докато проходи (на 1,2) беше само дегустатор. После започна да яде по 50 грама, после да увеличава и така. В момента е на две, яде много и още търси на мама млякото. Не се тревожете.

Общи условия

Активация на акаунт