Витамин В 12 - тема 7

• 59 870
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
На мен в съзнателния ми живот 8ч сън никога не ми е стигал.Винаги съм смятала че съм просто по-поспалива,е след терапията започнах да се будя точно на 8 часа сън.Едни люспи по главата,който изчезнаха пак след терапията,ходенето по голяма нужда ....не е като да няма такива симптоми,с който да сме свикнали

# 106
А според вас може ли дефицитът на Б12 да е причина за постоянно мрънкане на дете на година и 2 месеца? Много ни е кисела и ни изпива силите с това неспирно мрънкане. Има и моменти, в които се заиграва и не киселее, но предимно мрънка

# 107
Дъщеря ми беше изключително кисела ,много рядко се усмихваше,речникът и беше доста по-беден за месеците и. Първоначално лекарите оправдаваха всичко с колики,зъби.Тя има и двигателни проблеми,който аз забелязах на 10м. възраст(по онова време се изрвзяваха в свити пръсти на десен крак,а на ляв отпуснат-бебетата имат такъв вроден рефлекс при който пръстите на краката са повече свити,в един момент се отпускат),по-късно в прохождането замяташе дясното краче,но реално дефицита го открихме на 1.8м,след хиляди прегледи и ЯМР.
И да възможно е това да е признак,дефицита при тях влияе много повече и много по бързо на нервната им система,влияе на миенилизацията в мозъка(веществото изграждащо връзките в мозъка)и въобще на цялостния им растеж

# 108
Дъщеря ми е много кисела, буди се и 15-20 минути след това почва да мрънка. За три часа сумарно откак е будна сега, сигурно е била спокойна има-няма 20-30 минути. Не знам дефицит ли е, зъби ли са, темперамент ли е, но е доста неприятно.

Надявам се при вас всичко да е наред вече. Звучи като да сте минали през огромни притеснения Confused

При нас все пак ще се наложи да дам друга марка Б12 по моя преценка, защото трети път няма да пиша на доктора Sad След като ни Смарт Хит с БетърЮ, пак нямаме успех. Пръскам си първо аз в устата, след това на нея, но се дърпа ужасно много. И без това е и злояда, не искам допълнително да я отвращавам като я насилвам да приема разни неща през устата. Имам Б12 на Natural Factor, чупя таблетката на две и се приема много по-добре от другите два начина

# 109
  • София
Добре, нормално ли е при дефицит (под 300) да получавам интензивно сърцебиене, топли вълни и енергиен кик от метил (Methylcobalamine) формата на B12  1 000 mcg Това не е много приятно усещане и трае повече от час-два.

# 110
Момичета, това са резултатите ми след като вчера имах положителен кръвен тест с нива на Чхг 129. Обезспокоителни са тези високи нива на B 12.Не намерих нищо за завишени нива...

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 10:13 от Добрева Т. 676102

# 111
Добрева, пиеш ли добавка? Завишени нива може да блокират усвояването на желязо. То как е? Не виждам дали го има в изследванията.

# 112
Не, не пия добавка за вит В 12.Приемам само фолиева киселина и вит Д(който явно е дефицитен въпреки това). Хемоглобинът ми е 150. За желязото нз какво да отговоря, не е ли хемоглобинът желязо в кръвта?

# 113
Не, не пия добавка за вит В 12.Приемам само фолиева киселина и вит Д(който явно е дефицитен въпреки това). Хемоглобинът ми е 150. За желязото нз какво да отговоря, не е ли хемоглобинът желязо в кръвта?
Не. Хемоглобинът съдържа желязо.
Така или иначе, не мога да отворя тази снимка и не виждам колко много са завишени нивата на Б12. Щом не приемате добавка, а имате повишени нива, задължително вижте чернодробните показатели.

# 114
861.40 са ми стойностите при референтни 145- 569.

# 115
Последната ми инжекция Б12 беше няколко дни след Коледа. Вече е ок да се изследвам, нали?
Започнах пак да троша чаши и да ме е страх при кихане... Cry
И не знам през лятото от кое точно ми спря косопадът, защото приемах едновременно Б12, Д и селен на хапчета, но сега се завръща с пълни сили.

# 116
Принципно при изследване на В12, е препоръчително  да не са приемани и други витамини от група В защото влияят в известна степен. Друга причина за висок резултат е да имате нисък литий и да не усвоявате В12 и в резултат на това той "плува" в кръвта. Иначе е възможно и при други случаи да има завишени нива - диабет, затлъстяване, цироза, хепатит и т.н.

В крайна сметка нивата не са чак толкова високи тази граница е малко занижена принципно, така че е малко над норма да кажем

# 117
Eva+, как са ви показателите на щитовидната?

# 118
Хашимото и предиабет Joy
Всичко това трябва да изследвам, чаках само да мине време от последната инжекция Б12. Иначе преди бях писала в тази тема, Б12 беше критично ниско - едва 49...

# 119
Пред диабет ИР ли имаш в предвид? Защото ако имаш вероятно пиеш лекарства а те още повече влошават дефицита на В12.

Общи условия

Активация на акаунт