Витамин В 12 - тема 7

• 58 822
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Не приемайте омега 6 на добавки. Тя е в прекомерно количество в храната, а не трябва да превишава омега 3, защото й пречи!
Аз специално не съм от родителите,който дават на своя глава нещо на детето,защото виждаш ли другите дават и било добре.В нашата ситуация е по лекарско предписание и е било в определен ред/протокол.И в двата препарата ,който са ни били изписвани съотношението е било 50/50 или 55/45 в полза на омега 3,но винаги съчетание от 2те,даже в самия препарат или само вит.Е или А,Д,Е.

# 91
Просто бих сменила лекаря.

# 92
Просто бих сменила лекаря.
Тези ви заключения са от името на доктор,лице с мед.диплома или можете да приложите научна или медицинска статия по въпроса?
Не твърдя ,че знам всичко за омега 3 и 6 и ,че не сте права в изказването си,но такова генерализиране не правете това ,сменете си лекаря без обосновка ми идват в повече.
В ситуацията вярвам на лекаря и не бих го сменила,защото е един от малкото здравомислещи и знаещи какво правят със симптоми като на дъщеря ми.Ако не беше въпросния лекар и протоколите му с хранителни добавки,дъщеря ми щеше да е или умствено изостанала или на долна граница,за двигателните и способности да не говоря.

# 93
Ами за съжаление няма много релевантни материали на български, но ако имате желание да четете на английски - има страшно много изследвания за това, че омега 6 е про-възпалителна, а 3 е противовъзпалителна. Че диетата на съвременния човек се изразява в 16:1 омега 6 към омега 3, а преди няколкостотин години е била почти 1:1 и в резултат хората не са страдали от диабет и един куп хронични болести, предизвикани от хронични възпаления и т.н. Приемайки допълнително омега 6 към  диета, която изобилства от нея е .... неразумно. По-скоро, чрез добавена омега 3 само, може да се намали това съотношение.
Дълга и обширна е темата, а тук дори не е основна. Не искам да притеснявам отношението ти към лекаря, просто ти предлагам ако искаш да прочетеш и прецениш. С това приключвам.

https://www.healthline.com/nutrition/optimize-omega-6-omega-3-ra … o#TOC_TITLE_HDR_3

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7037798/

# 94
Bebeshok, да, за д-р Кадъм става въпрос. Онлайн консултация направихме. Все още ми е неудобно да я притеснявам, но най-вероятно ще й пиша в понеделник.

Иначе смятнах, че изписаната доза е 300 mcg. Бъркам ли някъде в разсъжденията, че все пак мога да заменя изписаната марка с друга, в същата доза от 300 mcg? Гледам, че има назални капки, вижда ми се удобно да се капват докато спи детето. Ако беше за мен нямаше и да се замисля, но като е за детето и ме хваща шубето Rolling Eyes

# 95
  • САЩ
Dark Chocolate, с пипетката под езика ли капвате или върху него? Ако е под не би трябвало да се усеща вкус, а и така се усвоява по-добре.

За Омега 6 на другата потребителка и аз съм съгласна че няма нужда да се приема като добавка.

# 96
Bebeshok, да, за д-р Кадъм става въпрос. Онлайн консултация направихме. Все още ми е неудобно да я притеснявам, но най-вероятно ще й пиша в понеделник.

Иначе смятнах, че изписаната доза е 300 mcg. Бъркам ли някъде в разсъжденията, че все пак мога да заменя изписаната марка с друга, в същата доза от 300 mcg? Гледам, че има назални капки, вижда ми се удобно да се капват докато спи детето. Ако беше за мен нямаше и да се замисля, но като е за детето и ме хваща шубето Rolling Eyes
Аз ако съм ще и пиша.
При нас тя следваше определен протокол,съответно всяка една хранителна добавка беше в определен ред и период.Тя не гледа дефицита като дефицит,а  гледа цялостното състояние и симптоми .(Една от причините ,заради който не съм съгласна с 2те потребителки твърдейки да не се дава омега 6,когато е изписан в определен период,за определен срок в съчетание с други хранителни добавки има огромна разлика,защото се търси определен ефект)
До колкото видях препарата,който е изписала в 1мл. има 1000мкг,а на вас ви е изписала 0.5,което е 500мкг(дъщеря ми започна също с толкова- 1/2 т.Солгар)

# 97
Срам, не срам, писах, защото е важно. Замени го със спрей на Better You. Дано с него имаме по-голям успех Simple Smile

# 98
Срам, не срам, писах, защото е важно. Замени го със спрей на Better You. Дано с него имаме по-голям успех Simple Smile
Той е много приятен на вкус,вярвам че ще имате успех.Ако не можете да го намерите в аптеките го поръчайте от сайта на Флоравит.

# 99
Поръчах го от Флоравит, защото го споменавате Simple Smile И аз съм оптимист и се надявам, че ще й хареса.

Благодаря ви, момичета!

# 100
  • София
Здравейте, благодаря на всички, взели участие в окомплектоването на първия пост!
Прочетох доста, знам от години доста.. Но досега не срещнах обяснение при варианта: много нисък лабораторен резултат при обикновено кръвно изследване (два пъти по-нисък от долната граница) и нито един симптом за дефицит. На човек средна възраст.

# 101
Абсолютно никакъв? Повторено ли е изследването да няма грешка?
Обикновено винаги има някакъв симптом на дефицит, не е задължително да е от най-типичните. Ето тук са описани доста подробно по групи, може би сте ги чели https://vitaminb-12.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1% … %B8-%D0%B112.html

# 102
  • София
Никакъв,  който да е възникнал по време или преди изследването на В12. Иначе симпроми в слаба и умерена степен поне няколко. Но ги мислим за черти на характера Sad

# 103
Свекър на една колежка имаше често главоболие като симптом и много забравяше(беше на около 60г),тръгна да търси причината за главоболието ,а забравянето дори не му правеше впечатление,съответно не го мислеше за симптом. Невролога го накара да си направи ЯМР при което се изолираха участъци на забързана демиенилизсция,не типична за възрастта му. Чак тогава му пуснаха Б12 и съответно беше с доста ниски нива.
Мисълта ми е,че може да има нещо,което той не смята за проблем.

# 104
Така е, понякога симптомите не се свързват с това. Аз имах лека уринарна инконтиненция , но бях скоро след раждане и смятах, че е от това. Е не обаче задържа се доста време, след време когато открих дефицита на втората седмица от приема всичко това изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт