Джо Байдън президент

• 274 173
  • 8 181
  •   1
Отговори
# 7 950
Това за умиращата империя на англо-саксите някакъв виц ли е?

Руският петрол е 2 пъти по-евтин от останалия. Сигурно защото СА прави сечено на Байдън.

# 7 951
Още няма решение по тавана на дълга на САЩ, само взаимни обвинения. Байдън дори допуска отчаяната мярка да обяви тавана на дълга за противоконституционен, защото републиканците отказват да го вдигнат без сериозни бюджетни ограничения:
https://business.dir.bg/ikonomika/ochertava-se-dalga-i-trudna-po … na-dalga-na-sasht
Скрит текст:
"В момента демократите и републиканците в Конгреса не успяват да се споразумеят за повишаване на тавана на държавния дълг и ако патовата ситуация продължи твърде дълго, това може да доведе до дефолт на САЩ това лято, което ще е своеобразен прецедент, отбелязва агенцията.
Самият факт, че подобна ситуация не се взема насериозно, "може също да доведе до значителни икономически разходи", предупреди Йелън на конференцията в Ниигата, в която участваха и управителите на централните банки на страните от Г-7.
"Както вече разбрахме през 2011 година, обикновена заплаха за несъстоятелност може да доведе до спадане на кредитния рейтинг и на доверието на потребителите" с повишаване на лихвите по кредитите, добави тя.
Евентуален дефолт сам по себе си би довел до "икономическа и финансова катастрофа" в САЩ, която ще има последици в световен план, каза тя, присъединявайки се към подобни изявления от Белия дом през последните дни.
Няколко часа преди изявлението на Йелън в Япония, бившият президент Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране в Белия дом през 2024 година, призова републиканците в Конгреса да гласуват за дефолт, освен ако не получат "мащабни" бюджетни съкращения от демократите.
Американският президент Джо Байдън за момента изключва възможността да преговаря за бюджетни съкращения и обвини републиканците, че държат икономиката като "заложник".
Никъде Тръмп не е казал,че с "преговори" ще спре войната. Точно той,който УБИ стотици руски войници в Сирия,щял да преговаря! И то ги уби забележете,без предупреждение,без стрелба във въздуха,без да преговаря с тях. А направо ги изпепели.
Това някакъв повод за гордост ли е, защото така ми прозвуча?
Вече е срамно да се иска мир и спиране на убийствата на хора. Гордеем се, че някой убил много хора, щом това е САЩ, идеално значи. Scream

# 7 952
Аз се съмнявам, че Тръмп има отношение към изтрепването на онези в Дейр ез-Зор. Там е имало позиции на кюрдите подпомагани от малка американска част. Руснаците тръгват да атакуват с идеята "ако мине", кюрдите и американците се свързват с командването на руснаците за да ги питат къде са тръгнали, защото отлично знаят кой ги атакува. От руското командване отричат да имат нещо общо, защото ако признаят, че навлизат в контролираната от американците зона трябва да се върнат. Отричането от страна на руското командване дава карт бланш на американците да правят каквото намерят за добре за да си защитат позициите. Изобщо няма нужда Тръмп да заповядва извършването на бойни действия за елиминиране на заплахата.

# 7 953
Проблемът на англосаксите и тяхната умираща империя е, че продължават да мислят, че всеки го е грижа за техните интереси,докато света се променя. Вие сериозно ли смятате ,че Саудитска Арабия ще намали цената на петрола , с което ще намали своите печалби , за да намали печалбите на Русия ? Тези идеологически бизнеси ги има само на Запад. Това да не ти е Фокс. Бизнеса да се самоубие , заради наложено идеология. Рано или късно ще се наложи да си разбере, че САЩ няма да са винаги хегемон. С преврати, цветни революции , санкции,  НПО, купени медии, хибридни политици и пропаганда, се властва до време. Все идва един момент, когато нещата се променят. Някъде се надига някой друг,който консолидира около себе си също кръг. Ще е жестоко, но просто ресурса е изчерпан. Та, разберете, че света дори и сега не се върти около Запада и единствено западния заспал промит мозък вярва, че света се върти около него, че той е каймака на цивилизацията, и неговата Воля и желание е Божия воля и желание. И всеки един беден африканец трябва да робува, за да може някой дебел американец да си живее живота. Та, малко излезте извън фунията , която ви е представена за истина от неолибералните медии и пропаганда , и вижте живите хора.
Саудитска Арабия се еманципира. Засега.  Явно това й е изгодно в момента.

Някои сме живели и в соца, и знаем, че бизнес съвсем спокойно се убива и самоубива в името на идеологията  Wink
Ти, защо не си забелязала, какво става около теб, не знам. Освен да си партийче или културен деец от онези времена, без никаква връзка и поглед към производство и икономика....

# 7 954
Структурата на американската армия е такава, че нисшите командири имат право да решават много неща сами без да се допитват до по-висшестоящите. Разрешение за използване на сила е нужно когато те се готвят да атакуват нещо. Както например когато в Сирия бяха нанасяни масираните удари с Томахоук. В случая с вагнеровците първо, че са се отбранявали и второ имало е контакт между американските и руските офицери за свръзка и руските са отрекли да са техни части. Ти смяташ, че е трябвало и Тръмп да се обади на Путин за потвърждение, че наистина не са техни части, а аз смятам, че изобщо не е нужно. Избиването на руски военни в разни конфликти където руската страна официално отрича, че участва си е стара практика.

# 7 955
  • Далече
Честит 24-ти май на тези, които са в България и почиват днес Simple Smile
В Америка губернаторът на Флорида Рон Де Сантис официално подаде документи да участва в президенстката надпревара..Очаква се  довечера официално да обяви кандидатурата си в Туитър

# 7 956
Дано Де Сантис победи Тръмп, но не го вярвам.
Не знам какво става с тия електорати, съвсем са изумяли. Избират невероятни тиквеници.

# 7 957
Хюмън,ти като "демократ" що се месиш в нашите републикански дереджета? Yum

# 7 958
Хюмън,ти като "демократ" що се месиш в нашите републикански дереджета? Yum

Аз изобщо не съм "демократ" Smile
Просто не харесвам Тръмп.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 22:28 от Анонимен

# 7 959
Не знам какво става с тия електорати, съвсем са изумяли. Избират невероятни тиквеници.
И аз не харесвам Тръмп, но Де Сантис също не е цвете за мирисане. Добре, че не живея в САЩ. Няма да зная за кого да гласувам.

# 7 960
  • Sunshine state
И двамата ги харесвам, но ще издигнат  Тръмп съответно и ще гласувам а него.  Де Сантис е страхотен губернатор! Гласувах за него миналата година на изборите във Флорида. 👍🏻

# 7 961
Съвсем сериозно задавам въпроса - Де Сантис, който подкрепи забраната на аборти във Флорида, е страхотен губернатор? Честно, такава позиция от жени, и майки на момичета, ми е много трудно да я разбера. Да харесва човек икономически инициативи, липсата на мерки по време на пандемията и така нататък - мога да разбера. Но пълното отнемане на правото на жените да решават дали да родят или не някак си не ми е съвместимо с понятието "страхотен".

# 7 962
  • По света и у нас
Нали знаеш как е в Америка или го играеш краен конервативан, ходиш на църква и си срещу абортите, но и подкрепяш тезата че има само два пола, или си краен демократ, и подкрепяш ЛГБТ+ (знае се какво е +). Ред пил и Блу пил - средно положение няма.

# 7 963
В смисъл? Аз съм в Америка, достатъчно народ познавам по средата на тези два полюса. Все пак "крайните" за да съществуват, трябва да има среда между тях. Има много вярващи хора, които не са против абортите, има църкви, в които трансджендър са добре дошли, има консервативни религиозни републиканци, които са хомосексуални. Всичко има тук.

# 7 964
И аз не харесвам Тръмп, но Де Сантис също не е цвете за мирисане. Добре, че не живея в САЩ. Няма да зная за кого да гласувам.

А в коя държава в момента човек знае за кого да гласува? Навсякъде политическата класа е в разпад и без връзка с електоратите си.

Общи условия

Активация на акаунт