Джо Байдън президент

• 274 168
  • 8 181
  •   1
Отговори
# 7 980
  • USA
A защо да се опрощават? Когато са взети, не е ли било ясно, че трябва да се изплатят?

# 7 981
  • Под сянката на разлистените кактуси
Беше, но по-добре е да не се изплащат, май...Или е чудесно човек да си започне живота с воденичен камък на шията? (говоря за младите, остави ме мене). Просто да ги прибавим към заемите за колите и къщите, викаш

# 7 982
  • Sunshine state
То ако започнем да нищим каква скъпотия е обучението, здравеопазването и тн, ще ни трябва цялостна реформа за всичко. НО съм против едни да са накиснати да плащат, други пък да минават между капките. Така не, сори.

# 7 983
Няма безплатен обяд, някой плаща за него.
Щом са взети пари назаем, трябва да се платят от тоя който ги е взел.
Има достатъчно евтини щатски и общински колежи и университети за тези които искат да не плашат много, тия които са плащали по $30-40 и много повече хиляди на година за безполезна диплома е трябвяло да мислят когато са подписвали.

# 7 984
  • Далече
Оф и аз съм за правото на жената на избор, но ако трябва да гласувам между Байдън или Харис и Де Сантис ще гласувам за Де Сентис. Само правото на аборт не ми е решаващо за избора може би защото живея в силно контролиран от демократите щат  и всички от цялата страна могат да идват да правят аборт тук даже май искат да го направят безплатно..

И категорично съм против опростяване на студенстските заеми, особено без някаква сериозна реформа просто така не се решава проблема за в бъдеще само е популистко купуване на гласове ...

# 7 985
Ми да, гласувайте за някой, който ще поведе законодателна кампания за федерална забрана на абортите. После в кой щат сте няма да има особено значение. Ето сега ако забранят хапчетата за аборти, ще ги забранят навсякъде, не само в "консервативните" щати. Дано с това поне на някои започне да им просветва малко, че всички сме в един кюп, ако и в момента да са защитени в тъмносиния си щат.

# 7 986
Не знам защо на републиканците са им такъв приоритет абортите, както и да гледам статистиките, повече бъдеш избиратели за демократите биват абортирани, така че от чисто практична гледна точка би трябвало да ги поощряват.
Както и да е, окачиха си голям воденичен камък с тях, не спечелиха никакви допълнителни гласове, но със сигурност загубиха доста от колебаещите се.
Тъпо, беше си съвсем нормално преди, който не искаше, не трябваше да ги прави, и който искаше, обикновено имаше причина да го иска.

# 7 987
Ако се опростят студентските заеми, ще трябва и плащанията по здравните застраховки да се опростят, от там заемите по къщите, заемите за колите.....Абе не става така. Всеки е редно да си плаща, каквото има да плаща и да се намалят хората ползващи префернеции по различни програми. Аз плащам по 690$ здравна застраховка на месец за трима ни. Отделно за прегледи, манипулации, и процедури сума и пари (последно за колоноскопия имам 1600$, едно на ръка застраховката; мамография 800$, едно на ръка застраховката). Край мен, всичките ни познати българи са на безплатна застраховка. Доходите им са в пъти по-големи от моите. Та хубаво е да има адекватно разпределение на плащанията, за да може да плащаме всички нормални цени за услуги и колежи, кой каквото има да плаща.

# 7 988
  • Далече
Ми да, гласувайте за някой, който ще поведе законодателна кампания за федерална забрана на абортите. После в кой щат сте няма да има особено значение. Ето сега ако забранят хапчетата за аборти, ще ги забранят навсякъде, не само в "консервативните" щати. Дано с това поне на някои започне да им просветва малко, че всички сме в един кюп, ако и в момента да са защитени в тъмносиния си щат.
Федерална забрана за абортите няма как да мине през Конгреса, който и да президент.

# 7 989
Сериозно? Достатъчно е в сената на следващите избори само две места да преминат от демократите към републиканците. Само две. Всички републикански конгресмени имат евангелистки избиратели, на които се подмазват. До един.

# 7 990
  • Далече
Сериозно? Достатъчно е в сената на следващите избори само две места да преминат от демократите към републиканците. Само две. Всички републикански конгресмени имат евангелистки избиратели, на които се подмазват. До един.
Това не е вярно не всички републикански конгресмени са толкова крайни, както и не всички демократи са крайни. (И трябва да се мине през долната камара също)Да не говорим, че не е много ясно дали Конгреса въобще има конституционното право да забрани абортите и ако да ще трябват най -вероятно 60 гласа.  За САЩ този въпрос ще се реши от Конституционния Съд..Само един президент няма да го реши.

# 7 991
не е много ясно дали Конгреса въобще има конституционното право да забрани абортите и ако да ще трябват най -вероятно 60 гласа. 

Блажени са вярващите.

"All legislative Powers herein granted shall be vested in a Congress of the United States, which shall consist of a Senate and House of Representatives." Член първи, алинея първа на Конституцията на САЩ. Естествено, че Конгресът може да приеме закон за криминализиране на всички аборти, по всяко време, при наличие на правилното мнозинство.

# 7 992
Да добавя и какво каза SCOTUS преди година:
Dobbs v. Jackson Woman’s Health, 19-1392 (June 24, 2022)

Justice Alito’s majority opinion – "in a nutshell"

We therefore hold that the Constitution does not confer a right to abortion. Roe and Casey must be overruled, and the authority to regulate abortion must be returned to the people and their elected representatives.

# 7 993
  • Далече
Да добавя и какво каза SCOTUS преди година:
Dobbs v. Jackson Woman’s Health, 19-1392 (June 24, 2022)

Justice Alito’s majority opinion – "in a nutshell"

We therefore hold that the Constitution does not confer a right to abortion. Roe and Casey must be overruled, and the authority to regulate abortion must be returned to the people and their elected representatives.

То и на тях сугурно  им писна да се занимават с този проблем.Дори и да стигне до конгреса да решава, най -вероярно ще трябва квалифицирано мнозинство т.ест 60 гласа.Дори и републиканците не са толкова глупави всичките да го решат само  с 50 гласа, а и не всичките 50 са толкова крайни..Президентът е последния, който може да реши проблема с вето и то чак накрая, ако се стигне до него..Лично на мен ми се стува невъзможно да забранят абортите напълно в цялата страна с федерален закон..Това е все едно да забранят правото на оръжие на федерално ниво, пак толкова  невъзможно..Просто и двата проблема се се използват за предизборни цели..

# 7 994
[Дори и да стигне до конгреса да решава, най -вероярно ще трябва квалифицирано мнозинство т.ест 60 гласа.

Не знам защо го повтаряш това за 60те гласа. Две трети от гласовете са 60 само в Сената.
По конституция единствената правна стъпка, за която изисква две трети от гласовете във всяка от камарите, е предлагане на промяна в Конституцията. Само това.Нищо друго.

Както Спринкълс вече ти каза, според Върховния съд не съществува конституционно право на аборт. А правото да носиш оръжие е записано черно на бяло във втората поправка.

Общи условия

Активация на акаунт