Джо Байдън президент

• 274 150
  • 8 181
  •   1
Отговори
# 7 995
  • Далече

Не знам защо го повтаряш това за 60те гласа. Две трети от гласовете са 60 само в Сената.
По конституция единствената правна стъпка, за която изисква две трети от гласовете във всяка от камарите, е предлагане на промяна в Конституцията. Само това.Нищо друго.
-60 гласа са необходими заради filibuster-а.Затова и демократите макар и в момента да имат мнозинство не могат да прекарат през Сената кой знае какво само бюжет и неща свързани с него. Правилото за filibuster-а може да се промени, но не вярвам да го направят точно за абортите.Демократите го промениха веднъж мисля за иабирането на съдии  (не съм сигурна 100%), но така Тръмп прокара Kavanaugh.

правото да носиш оръжие е записано черно на бяло във втората поправка, но могат да забранят на федерално ниво Assault Weapons например. Защо не го направиха демократите като имаха мнозинство? Или да въведат background checks на федерално ниво например или да приемат имиграционна реформа..Не е толкова просто само с 50 гласа същото и е с абортите..

# 7 996
  • Street of Dreams
Не са ли забранени след 6-татс седмица? Това не е забрана за аборт. Тези, които се титуловате горди майки на дъщери и тн, за ПРАВАТА на живот и избор - кога според вас е границата? Две седмици преди раждането? Защо не направо след раждането? Заради вашите права, нали...

# 7 997
Забранени са от момента, в който се засече сърдечен ритъм. Обикновено шеста седмица, или четвърта гестационна. Аз не съм чувала за домашни тестове за бременност, които могат да установят бременността преди четвъртата седмица (втора гестационна) когато жена с напълно редовен 28-дневен цикъл би пропуснала менструация. Тоест жена с цикъл по учебник би имала максимум две седмици да абортира, при условие че получи час за ултразвук в момента, в който установи бременността, както и час за втори ултразвук (задължителен 72-часа период за "размисъл") и час за лекар, който да й предпише хапче за аборт, на момента, без никакво чакане. Това в тукашната система за здравеопазване би било малко чудо. А ако жената има късмета да има цикъл по-дълъг от 28 дни или пък нередовен такъв - неин си проблем.

Границата се определя индивидуално във всеки случай, Ондин. Има ситуации, в които не си била и не знаеш какво е на майката, която взема решение за късен аборт заради сериозни малформации, защото алтернативата би означавала пак смърт, но в мъки, след раждането. Не може да има една стандартна граница, всеки случай трябва да се решава от лекари и родители. Не от политици.

# 7 998
В повечето държави по света (където е разрешено) легален аборт по желание може да се направи до 12 г.седмици.
Законът разглежда и други причини за аборт с други граници.

# 7 999
Това е в нормалните страни, където тези решения се базират на медицина, не на религиозна доктрина.

# 8 000
В повечето държави по света (където е разрешено) легален аборт по желание може да се направи до 12 г.седмици.
Законът разглежда и други причини за аборт с други граници.

Благодаря, че го показа.
Точно заради това, че сме майки, сме наясно колко често бременност се диагностицира преди 6 седмица!

# 8 001
Има сделка за вдигане на тавана на дълга. Много оскъдна информация по медиите, но по всичко изглежда, че републиканците са получили голяма част от това, което поискаха. Май само частичното опрощаване на някои студентски дългове не са успели да отменят. Сега ще видим в конгреса ще успеят ли да се споразумеят, защото сделката е от типа "всички са еднакво недоволни".

# 8 002
отдавна казвах, че ще се споразумеят, че периодно има заплахи за банкрут и някак успяват в последния миг да се разберат. Затова не бях впечатлен. Като фалират САЩ - елате ме викнете, да гледам шоу.

# 8 003
Добре де, това докога ще продължава? Техният таван е като нашето дъно - без край...

# 8 004
Дълговете на САЩ са собствени – американски,докато на България са към чужди държави,банки...

# 8 005
Всъщност почти четвърт от дълга на САЩ е към чужди държави и банки. Най-много към Япония, Китай и ОК.

# 8 006
Добре де, това докога ще продължава? Техният таван е като нашето дъно - без край...

Ще продължава докато доларът е основна световна валута и другите държави им изкупуват дълга.
В момента в който БРИКС направи своя централна банка и започне да се търгува в тяхна валута, като гледам заявни за присъединяване има от над 20 държави. То тогава доларът ще отслабне, и ако няма да се ползва като масова валута, то тогава тоя дълг ще закопае цялата икономика са САЩ. Но ще видим, поне още 2-3-5 години ще оцелят, ако не и повече.

# 8 007
  • Русе
Беше, но по-добре е да не се изплащат, май...Или е чудесно човек да си започне живота с воденичен камък на шията? (говоря за младите, остави ме мене). Просто да ги прибавим към заемите за колите и къщите, викаш

Бихте ли били съгласна на обратното – да дадете заем, който да не Ви го върнат, обосновавайки се с Вашите сегашни аргументи? Simple Smile

# 8 008
Беше, но по-добре е да не се изплащат, май...Или е чудесно човек да си започне живота с воденичен камък на шията? (говоря за младите, остави ме мене). Просто да ги прибавим към заемите за колите и къщите, викаш

Бихте ли били съгласна на обратното – да дадете заем, който да не Ви го върнат, обосновавайки се с Вашите сегашни аргументи? Simple Smile
Казахте ли и го! LaughingJoy

# 8 009
Това е доста опростено разбиране на заемите за образование тук. Да, по принцип е така - вземаш, трябва да върнеш. Но има много други страни въпросът.  Първо, няма как да получиш някои видове образование, без да вземеш огромен заем. Просто е невъзможно финансово, дори за много богатите. Второ, държавата активно се намесва и изплаща всякакви видове и размери дългове на компании. Ето току-що платиха за трите банки, които фалираха. Преди 15 години платиха в пъти повече на автомобилните компании. Защото фалитът на тези банки и компании би предизвикал такива сътресения в икономиката, че загубите ще са по-големи от финансовата помощ. В същото време, индивидуалните загуби от непрекъснато нарастващите размери и лихви на заемите за обучение пак причиняват сътресения. Всяко поотделно с много по-малък ефект от фалита на Дженерал Моторс, да речем, но като ги събереш стотиците хиляди потребители, ефектът е сравним. Накрая, в тази държава винаги и по всяко време можеш да обявиш фалит и да не изплатиш дълговете си, а да започнеш на чисто след определен период на "покаяние". Това е част от икономическия модел. И компании, и отделни хора могат да го правят, лесно. Единственият тип дълг в цялата икономика, който не можеш да отхвърлиш чрез фалит, е образователният дълг. Той е вечен. Ако умреш, се прехвърля автоматично на наследниците ти. Няма друг дълг с такъв статут в тази държава.

Лично за мен решението не е в изсипване на един куп пари, а в промяна на цялостната структура на финансиране на образованието, която в момента е абсурдна и тотално извън всякакъв контрол. Не може да имаш на практика непроменен продукт, но всяка година да му вдигаш цената със средно 10-15%. Обучението на една медицинска сестра или на един учител не се е променило съществено за последните 30 години, но таксите за обучение за тези специалности са се увеличили средно 500-1000% за този период. В моя университет в 1980 година е било безплатно да завършиш медицина, ако си жител на щата. В момента струва 54 хиляди долара годишно, което е и средният годишен доход (брутен) в щата. Това е пълна лудост. Но за съжаление за такава реформа трябва повече политическа смелост от тази на Обама с медицинските застраховки, така че никога няма да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт