Забременели след ин витро - тема 48

• 57 915
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • до най-прекрасния мъж
И двете ги имам - АП и Клексан. И двете казаха днес да не ги взимам. Така или иначе съм на системи днес, едва ли за един ден ще ми се сгъсти кръвта толкова.
Докторът каза, че е от имплантацията. Няма нищо притеснително за момента. Слава Богу беше леко зацапване и още след първата система през нощта спря.

# 691
Здравейте, момичета!
Имам малък проблем с хемоглобина и хематокрита - ниски са. Някоя от вас имала ли е това и как го регулирала? Някакви храни за повишаването му или безвредни добавки?

по-добре да се консултираш с хематолог, ще пуснете още изследвания и ще види какво става.

# 692
Здравейте, момичета!
Имам малък проблем с хемоглобина и хематокрита - ниски са. Някоя от вас имала ли е това и как го регулирала? Някакви храни за повишаването му или безвредни добавки?
И аз бях с много нисък хемоглобин. Консултирах се с хематолог и ми изписа вит В12 и желязо.

# 693
Аз пуснах ПКК,  Д-димер Фибриноген, Вит. Д, Вит. В 12, желязо и АРТТ. Три пъти ги пускам в рамките на една седмица и само хемоглобинът, хематокритът и АРТТ са под нормата, като хемоглобинът е 104 при минимум 120. Вчера бях на хематолог, който ми взе 80 лв и директно ми каза гинекологът да се оправя с мен, и ако падне хемоглобина под 80 ще трябва да ми преливат кръв. Та не се зарадвах особено 😀  Изчетох и в интернет доста, и по принцип това говори за анемия, но на мен желязото ми е почти до горна граница. Сега звънях пак на хематолога и той каза да направя пак изследване след десет дни, защото сигурно щяло да падне и желязото, и ми затвори. А на мен желязото ми е по-високо с га отколкото преди бременността. Затова се чудя какво да правя...

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 14:22 от Sweety2019

# 694
При мен желязото в първите месеци беше над нормата. За това започнах прием на витамин Б и веднага влезе в норма. Сега хемоглобинът ми тръгна леко надолу и почнах да пия Билкова кръв и го вкарах в релси. Съвсем нормално е при бременност да пада, защото количеството кръв се увеличава. Гледайте да хапвате повече богати на желязо храни и се консултирайте дали да не почнете приема на добавки Wink

# 695
Ако желязото е високо няма защо да пие желязо явно не е това проблема. Егаси хематолога, нямам думи ...

При мен желязото беше на долна граница пък феритина под норма, хемоглобин 115. И аз си купих билкова кръв, че е без рецепта, ама се оказа че двамата ми доктори не го харесват и смениха на Сорбифер.

# 696
Аз съм по същия начин. Хемоглобинът ми беше 98. Желязото високо. Минах през  Малтофер и Сорбифер, никакъв резултат освен страшен запек. Това беше по препоръка на Сигридов. Консултирах се с моето АГ, каза да почвам с протеин и спрях желязото. Взех си за пръскане само, за да не го свалям, по-леко е, но не причинява констипация. След седмица прием протеин хемоглобинът беше 106.

quote author=Sweety2019 link=topic=1268465.msg42760428#msg42760428 date=1619608325]
Аз пуснах ПКК,  Д-димер Фибриноген, Вит. Д, Вит. В 12, желязо и АРТТ. Три пъти ги пускам в рамките на една седмица и само хемоглобинът, хематокритът и АРТТ са под нормата, като хемоглобинът е 104 при минимум 120. Вчера бях на хематолог, който ми взе 80 лв и директно ми каза гинекологът да се оправя с мен, и ако падне хемоглобина под 80 ще трябва да ми преливат кръв. Та не се зарадвах особено 😀  Изчетох и в интернет доста, и по принцип това говори за анемия, но на мен желязото ми е почти до горна граница. Сега звънях пак на хематолога и той каза да направя пак изследване след десет дни, защото сигурно щяло да падне и желязото, и ми затвори. А на мен желязото ми е по-високо с га отколкото преди бременността. Затова се чудя какво да правя...
[/quote]

# 697
Това са често срещани проблеми по време на бременост и се контролират лесно.
В начална бременост бях с хемоглобин 130 и към края вече бях слязла на 95. Отказах да пия каквото и да било добавки заради зверски запек и 2-3 седмици преди секциото ми преляха венозно желязо и хемоглобиба се качи на 115. Анестезиолога и хирурга бяха доволни от 115.

# 698
Това със запека и аз го имам вече от седмица и е много неприятно. Сега говорих с АГ-то и той каза да вдигна малко В-12. Каза да го пия до 7.05, тогава ми е и феталната морфология, и да пусна пак едни изследвания, за да видим дали са се вдигнали. Отвреме навреме усещам и леко сърцебиене вечер, но съм и след ковид, та може от това да е.
Иначе гледам да ям напоследък повече коприва, спанак, риба, че откакто съм бременна ми се ядат само плодове и зеленчуци, мляко и тестени. С готвеното месо обаче хич не се разбираме, най-много някакъв сандвич с шунка да ям.
Момичета, благодаря ви, че споделихте и вашите патила. Сега съм по-спокойна, че е нещо ако не  нормално, то поне често срещано по време на бременност. Бях се притеснила да не се увреди бебка по някакъв начин...

# 699
И двете ги имам - АП и Клексан. И двете казаха днес да не ги взимам. Така или иначе съм на системи днес, едва ли за един ден ще ми се сгъсти кръвта толкова.
Докторът каза, че е от имплантацията. Няма нищо притеснително за момента. Слава Богу беше леко зацапване и още след първата система през нощта спря.
Стискам ти палци дай Боже всичко да е наред 🙏🙏🙏🙏🙏
Вярвам че този път ще е всичко в божиите ръце

# 700
Момичета сега се сещам че днес не съм слагала фраксито. Обикновено го правя към 10. Дали е късно вече или не е проблем и сега да го направя

# 701
Не е толкова късно, слагай го.

# 702
Благодаря, сега ще го направя. Но така се притесних. От утре напомняне 🙂

# 703
Момичета, аз пак се вкарах в драма- предстои ми фетална морфология на 07.05, а вчера пуснах изследвания за нея, нали са почивни дни и лабораторията няма да работи. Оказа се, че плацентарният растежен фактор ми е под нормата 21.6 при Мин. 28.8
Док ме гледа миналата седмица на ехограф и каза, че плацентата е добре. На пренаталния тест също всичко е наред, но съм с нисък хемоглобин и хематокрит и се притеснявам. Говорих сутринта с док, той каза да си изчакам феталната и да говоря с доктора тогава, но аз се разревах от нерви. Чета, че това е свързано с прееклампсия и риск за бебето и се притеснявам да не стане нещо лошо, но пък аз съм и с ниско кръвно. В крайна сметка се свързах с феталния специалист и от регистратурата обещаха да ми върне обаждане като приключи с прегледите, но още не сме се чули.
Съжалявам за дългия и объркан пост, но ми е първа бременност и се шашкам за всичко. Някоя от вас имала ли е подобен случай?

# 704
  • София
Пиша само да те успокоя, че риск от прееклампсия, ако имаш такъв, не означава, че ще я развиеш. Това може да се контролира, ако се наложи. Аз и с двете ми бременостти бях с висок риск и не се разви и даже първият път нямах никаква терапия. Утре ще ти кажат на ФМ дали има риск или няма. Не се притеснявай от това.🙂

Общи условия

Активация на акаунт