Забременели след ин витро - тема 48

• 57 113
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ти! То феталната е чак след седмица и затова се притеснявам. Защото пише, че тези стойности са за период между 10 и 14 седмица, а аз съм в 11+3 и съм под нормата...

# 706
Мисля че се вкарваш в излишни драми. Нисък хемоглобин и хематокрит са често срещани при бременост! Колкото за нискоро кръвно ...и това не е болка за умирачка. Стегни се малко и не се вкарвай във филми.

# 707
Подкрепям предното мнение - не си вкарвайте излишни филми и не си четете тълкования на изследвания сама....Дори не са ме карали да пускам изследване преди ФМ...Аз лично нямам едно ПКК и урина в норма до сега, но моята лекарка никога не е драматизирала леките отклонения. Почти няма бременна без уринарна инфекция, нисък хемоглобин, високо кръвно и подобни и тези неща въобще не са страшни. По-страшно е постоянно да се тревожите, ровите, напрягате. За бебето е най-важно вие да сте спокойна. Има жени които дори не правят ФМ и пак раждат здрави бебета Simple Smile

# 708
Здравейте, момичета! Вчера бях на преглед, за да се успокоя с някои мои притеснения. Ама сега ново, АГ ми каза, че имам контракции, които видя от прегледа с ехограф. Това много ме стресира, още повече, че не усещам болки. Това, което и аз и видях на ехографа беше, че плодния сак сякаш се беше "вдлъбнал" към бебчето и то беше така свито, нямаше особено място. Каза ми да пия само но шпа за сега. В 14 г.с. съм и не знаех, че може толкова рано да имам контракции. Тъй като ходя на две места на прегледи, звъннах и на другата ми лекарка да споделя. Тя каза, че контракции не се виждат на УЗД и че може да е от притиснат пикочен мехур примерно (на мен доста ми се пишкаше). Много съм притеснена, някой имал ли е подобен проблем и дали знае виждат ли се тези контракции на ехо. И дали трябва да се лежи? Аз предимно това правя, но не знам мога ли да се разхождам за малко..

# 709
По мое инфо се виждат контракциите.

# 710
Виждат се контракции. Лежах в майчин дом и в11 г. с. ме гледаха на ехограф. От 11 г. с до края на бременността бях нон стоп с контракции. Родих в 38 г. с.

# 711
Благодаря ви. А дали според вас може да е свързано с това, че спрях прогестероновия препарат (циклогест)?

# 712
  • София/Севлиево
Виждат се контракциите Аз почти от + тест имам такива.Пия Алеракт и при нужда Но шпа макс,че е по-силен.Няма връзка със спирането на прогестерона.

# 713
Здравейте момичета, не намерих къде да попитам и затова си викам я в старата групичка Simple Smile
За родилките със секцио, имали ли сте проблем с раната месец и половина след операцията. Тука вчера или оня ден забелязах че е зачервена и имам някакъв дискомфорт. Още утре си записвам час, то е ясно, но все пак ако някой е имал подобни терзания ще се радвам да сподели. Изчетох за конци, които не могат да излязат и за бактериални инфекции... Но все си мисля, че ако са ме замърсили с нещо, то щеше да лъсне скоро след операцията нали, а не 40 дни по-късно. Досега никакъв дискомфорт не съм имала, камо ли температура и тем подобни.

# 714
Здравейте момичета, не намерих къде да попитам и затова си викам я в старата групичка Simple Smile
За родилките със секцио, имали ли сте проблем с раната месец и половина след операцията. Тука вчера или оня ден забелязах че е зачервена и имам някакъв дискомфорт. Още утре си записвам час, то е ясно, но все пак ако някой е имал подобни терзания ще се радвам да сподели. Изчетох за конци, които не могат да излязат и за бактериални инфекции... Но все си мисля, че ако са ме замърсили с нещо, то щеше да лъсне скоро след операцията нали, а не 40 дни по-късно. Досега никакъв дискомфорт не съм имала, камо ли температура и тем подобни.

Здравей,
Честито бебче! Може би в тази група повече ще ти помогнат мамите https://www.bg-mamma.com/?topic=1296578

# 715
Много ти благодаря Simple Smile Пускам си терзанията и там 🙄

Здравей,
Честито бебче! Може би в тази група повече ще ти помогнат мамите https://www.bg-mamma.com/?topic=1296578

# 716
Здравейте, мили момичета!
След 4 години трудна борба и свеж трансфер миналия месец, сега най-сетне съм бременна в 6 г.с. На утрогестан съм 3х2 + фолиева и комбинирани витамини. От днес следобед имам кафяво зацапване, естествено адски се притесних и хукнах към спешен кабинет. Оттам ми казаха, че Слава Богу ембриончето си е вътре, но предполагаемата причина за това кървене според лекарката било от невъзстановените ми след стимулацията яйчници. Не ми изписа абсолютно нищо да пия и ме пусна да си ходя. Все още ми тече кафяво, по няколко капки като ходя до тоалетна. Направо ще се побъркам от притеснение до утре, когато смятам да отида при моята си докторка.... само се моля да не е твърде късно Cry моля ви, споделете, след колко време при тези от вас, които са имали, е спряло това кървене... направо ще полудея CryCry
Желая ви на всички безпроблемна и лека бременност до успешен финал! Heart

# 717
Аз също съм след свеж трансфер, бременна с близнаци в 12 г.с. В седма седмица имах леко зацапване, после стана леко кървене, полежах в болница. И до този момент през няколко дни имам бежово-кафеви капки. Първо докторът видя леко отлепване на плодно сакче,преди десетина дни вече не се виждаше такова нещо, но зацапването продължава. Успокоиха ме, че няма нищо притеснително в момента и при това количество. Стискам палци вско да е наред!!!
Здравейте, мили момичета!
След 4 години трудна борба и свеж трансфер миналия месец, сега най-сетне съм бременна в 6 г.с. На утрогестан съм 3х2 + фолиева и комбинирани витамини. От днес следобед имам кафяво зацапване, естествено адски се притесних и хукнах към спешен кабинет. Оттам ми казаха, че Слава Богу ембриончето си е вътре, но предполагаемата причина за това кървене според лекарката било от невъзстановените ми след стимулацията яйчници. Не ми изписа абсолютно нищо да пия и ме пусна да си ходя. Все още ми тече кафяво, по няколко капки като ходя до тоалетна. Направо ще се побъркам от притеснение до утре, когато смятам да отида при моята си докторка.... само се моля да не е твърде късно Cry моля ви, споделете, след колко време при тези от вас, които са имали, е спряло това кървене... направо ще полудея CryCry
Желая ви на всички безпроблемна и лека бременност до успешен финал! Heart

# 718
Моето секцио мина много бързо и леко, още повече хич не се пазих, сега чертичката хич не си личи и все едно не е било, не съм имала проблеми.

# 719
Stelasun,
Аз имах кафеникаво зацапване и нещо като нишки дълго време- от 5 г.с до 13 някъде и спря. Бях на утрогестан,дуфастон и на клексан,но не ми го спряха. Обиколих всечки “светила” в София и ми обясниха,че е от имлантирането на 2ри ембрион,който не е оцелял и от това било зацапването.Само се успокой-не се натоварвай и физически,и докато няма алена кръв всичко ще е наред 🍀 успех до ревящ финал!

Общи условия

Активация на акаунт