Забременели след ин витро - тема 48

• 57 438
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моят трети трансфер завърши  с неуспех. Не съм тука за съчувствие, а за съвет. Моля, ви успели вече, бъдещи мами, споделете отзиви и мнения за клиниките ви (може и на лично). Бях в Селена Пловдив но за три трансфера и две инвтиро процедури  не промениха нищо. Все едни и същи неща, едни и същи действия и нищо. Изгубих доверие в доктора и няма да се върна повече там. Спрях се на Надежда София но една приятелка ми каза, не търси клиника, а търси ИМЕ. Тотално съм объркана. Всеки съвет ще ми е от полза. Благодаря ви от сърце!
Здравей IRusinova  съжелявам ,че си минала за трети път през това без успех ❤❤❤,но не губи надеждат и вярвай !
 Ще споделя моя опит ние успяхме третия път .
Бях по препоръки от не случаен човек в клиника Щерев при проф. Тимева . Определено според мен след първият  неуспех (докарахме ме го до БХ бременност на първо опит ) имаше индивидуалн подход след това . Беше променяна дозата , допълнителни процедури и т.н .
Ние сме с МФ също . Накрая наблегна на качеството на Я и сперматозоидите след 3месеца на хранителни добавки за мен и М + по лека стимулация , а преди самият опит на мен ми направиха локална лезия и взеха клетки за ко култивиране . Друг важен фактор според мен беше това ,че ембриолога ми не беше кой да е а именно Таня Милачич . Тя е регионална в София до колкото знам и една от най добрите в страната в тази сфера !
Върнахме 3 ембриона и се захванаха всичките , правихме редукция на едното бебече защото не искаха нито докторите нито пък ние да рискуваме цялата бременност . Сега живот и здраве чакаме близнаци момиче и момче в края на Януари .
Препоръчвам с 2 ръце хората при които бях и се грижеха за мен ,целият екип ! Да пак казвам не случайно бях там и при тях за добро или лошо в очите на някой , но е факт ,че и при нас не стана от първият път въпреки това .
Не разбирам когато двойки стоят в дадена клиника или при даден доктор без да се променя нищо в процедурата съжелявам ,че и при вас е станало така , но има и нещо друго , аз не съм спирала да търся информация какво още може да се направи за да имаме по висок шанс да стане и най -важното за всичко съм питала и съм си казвала без да се протеснявам . В края на краищата това е моето тяло ,моят живот и смятам ,че никога за подобни неща не трабва човек да се притеснява да задава въпроси !
Дано съм била полезна ако имаш въпроси насреща съм ! 🍀❤🍀❤🍀❤

# 91
Здравейте,
имам отстъпка за Пренатест 10%, валидна до 15.12
Моля, ако някоя дама би се възползвала да пише и да и изпратя кода
Весели Празници!

# 92
И аз имам,хихи.

Аз си смятах термина по пункцията, нищо че те смятат по цикъла.За себе си си знаех първото, напр за мен терминът ми бе на 7 или 8.02, по мц бе 13.02.

# 93
Благодаря на всички мили момичета, които ми писаха тук и на лично, най-вече на pipi8. Прекрасни сте! pipi8 запазвам си правото да ти пиша при нужда.Благодаря!

# 94
Здравейте момичета. Минавам да се отчета. Днес мина първия преглед Останало е само един ембрион. Видя се плоден сак но леко се обърках, защото според док размерите отговарят на 5+1 изостава с 3 дни. На снимката от ехографа пише 5+3.Възможно ли е да има грешка при измерването

# 95
Мерят с ръка и с апарата, т.е малко да мръднат това са милиметри.Честито и всичко ще е наред❤🤗

# 96
Момичета,
Ползвате ли домашен фетален доплер?
Питането ми е провокирано от днешен инцидент, който претърпях. Участвах в съвсем леко ПТП, нищо ми няма слава Богу, но много се ядосах на реакцията на другия шофьор,  От там корема ме стегна и до сега вече 8 часа по-късно усещам леки пробождащи болки. Бях на преглед сутринта и всичко беше наред.
Но се замислих дали да не си взема такъв доплер, за всеки случай. Напълно съм наясно, че той не заменя лекарският преглед и че не може да се разчита на 100%

# 97
Аз използвам домашен доплер. Слушам пулса един път седмично или когато ми е скучно, но гледам да не е много често. Аз имах няколко дни, в които я усешах много леко и се притесних, но като чух пулса се успокох. Според мен тези доплери са за малко наше успокоение.

Момичета,
Питането ми е провокирано от днешен инцидент, който претърпях. Участвах в съвсем леко ПТП, нищо ми няма слава Богу, но много се ядосах на реакцията на другия шофьор,  От там корема ме стегна и до сега вече 8 часа по-късно усещам леки пробождащи болки. Бях на преглед сутринта и всичко беше наред.
Но се замислих дали да не си взема такъв доплер, за всеки случай. Напълно съм наясно, че той не заменя лекарският преглед и че не може да се разчита на 100%

# 98
Аз използвам домашен доплер. Слушам пулса един път седмично или когато ми е скучно, но гледам да не е много често. Аз имах няколко дни, в които я усешах много леко и се притесних, но като чух пулса се успокох. Според мен тези доплери са за малко наше успокоение.

Момичета,
Би ли споделила, какъв е модела който ползваш?

# 99
Това е моя модел, закупен е от Англия.

# 100
Момичета при скъсена шийка има ши някакво усещане ? Онзи ден бях на пазар и съм разглеждала в магазина около 30-40 мин и после така ме болеше от долу все едно имам мускулна треска , и се чудя дали е вече от тежеста или е нещо друго . От тогава като лягам и ставам си ме боли от долу , и преди беше така но сега е малко повече . В 31г.с съм . Притеснява се ,че в тук в Англия никой до сега не ме е гледал за това и ако питам се съмнявам и да ме погледнат 🙄🥴🥴

# 101
Между другото и при мен го има точно това усещане. Като повървя повечко (онзи ден уйкенда съм вървял около 10 км без да бързам и с почивки) после имам нещо като зверска мускулна треска горе при началото на крака в гънките. Не мога да легна и да стана, до ден два отшумява. Аз съм в 22 г.с.

Момичета при скъсена шийка има ши някакво усещане ? Онзи ден бях на пазар и съм разглеждала в магазина около 30-40 мин и после така ме болеше от долу все едно имам мускулна треска , и се чудя дали е вече от тежеста или е нещо друго . От тогава като лягам и ставам си ме боли от долу , и преди беше така но сега е малко повече . В 31г.с съм . Притеснява се ,че в тук в Англия никой до сега не ме е гледал за това и ако питам се съмнявам и да ме погледнат 🙄🥴🥴

# 102
Здравейте!
Искам да попитам има ли някоя от вас , която е бременна след едно вече успешно инвитро? Колко време е нужно да мине преди следващ опит?

# 103
Jovannna, може да се прави всеки месец, но има проучвания че между 3 и 4 месеца след процедура има най-голям успех, тъй като тялото все още има добри запаси от витамини и тн заради предишната подготовка, а хормоните са спокойни. Аз имам неуспешен опит през юни и в момента съм бременна след опит през семптември.
Успех!

# 104
  • Стара Загора
Здравейте!
Искам да попитам има ли някоя от вас , която е бременна след едно вече успешно инвитро? Колко време е нужно да мине преди следващ опит?

Не съм сигурна, че правилно разбирам въпроса ти, но съм бременна в момента отново края на 7месец (ЗЕТ) и преди 3.3г. пак бях бременна с баткото (свеж трансфер). Пробвахме по естествения начин около година след като ми дойде цикъла (1г. и 3м. нямах, заради кърменето), но не стана (с неизяснен стерилитет сме) и посегнахме към снежинките, то пък взе че отново стана от първия опит за наше голямо щастие

Общи условия

Активация на акаунт