Забременели след ин витро - тема 48

• 57 988
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, здравейте! За съжаление май и при нас нещата леко леко отиват към ин витро. Имам следния въпрос.
Има ли сред вас двойки, които са стигнали до ин витро без ясна причина и какъв е бил резултата? При нас уж всичкои видове изследвания са наред с изключение на лека поликистоза...но имаме 3 неуспешни инсеминации. Не е ясно защо. Притеснявам се при това положение дали би било успешно ин витро, дали някога бихме имали изобщо деца...

# 541
  • София/Севлиево
Да.Ние сме с неизяснен вторичен стерилитет и след три инвитро стимулации все още нямаме отговор защо се стигна до тук.След първата стимулация забременях два пъти от ЗЕТ,но загубих бебетата.След втората имам само една биохимична бременност и сега след третата пак съм бременна след ЗЕТ този път вярвам до края.За загубите също не се откри причина навремето,но към днешна дата знаейки вече доста неща картинката поне при тях взе да ми се изяснява...

# 542
Момичета, здравейте! За съжаление май и при нас нещата леко леко отиват към ин витро. Имам следния въпрос.
Има ли сред вас двойки, които са стигнали до ин витро без ясна причина и какъв е бил резултата? При нас уж всичкои видове изследвания са наред с изключение на лека поликистоза...но имаме 3 неуспешни инсеминации. Не е ясно защо. Притеснявам се при това положение дали би било успешно ин витро, дали някога бихме имали изобщо деца...
Здравей, при нас беше подобно положението. Всички изследвания бяха наред, 4 неуспешни инсеминации, 2 биохимични бременности. В първата клиника, в която бях така и не откриха причина за неуспеха. В новата клиника ми направиха имунологична биопсия и имах леко завишени нк клетки, не знам дали това беше проблемът, но преди инвитрото сложиха лекарство и беше успешно от първия опит. Сега си имаме 2 здрави бебета. Не се отчайвай, ще станат нещата, просто трябва да се направят всички изследвания, съветвам те да си направите и генетични, ако не сте. Освен това при инвитро шансовете са много по-големи, отколкото при инсеминациите, така че успех и да ви се получат бързо нещата.

# 543
Здравейте, от няколко дни от време на време ми се появява някакво жълто течение, поставям утрогестан 3х3, на преглед съм след няколко дни и разбира се ще уведомя док. Има ли на някой да му се е появявало също?

# 544
Елислава, стискам палци този път всичко да е наред. Може ли да споделиш какви според теб биха могли да са причините за загубите? Казваш,  че картинката ти се изяснява.

Mona11, в коя клиника сте сега?

# 545
  • София/Севлиево
Нисък прогестерон-така и не се сетиха да ми го изследват.Сега го следя от деня на + тест и бе почнал да пада,но включихме още неща и тръгна нагоре.Тази сутрин ходих да го проверя пак и сега си чакам резултата.А също и нарушен кръвоток в маточните артерии-сегашният ми лекар ме пита дали досега са ги гледали на доплер -не бяха.Е,оказа се че и там има проблем.Но пък като бременна със синът ми вероятно не съм го имала,т.к.той се роди 3850 и 54 см на термин...

# 546
Елислава, стискам палци този път всичко да е наред. Може ли да споделиш какви според теб биха могли да са причините за загубите? Казваш,  че картинката ти се изяснява.

Mona11, в коя клиника сте сега?
В Надежда, при д-р Стаменов.

# 547
Момичета имам въпрос към вас. Вчера ми беше пункцията и ми изкараха 25 яйцеклетки. Днес са се оплодили 18 и в събота да ми е трансфера. Лекаря първо ми каза за 1 енбрион да върнат, но аз му казах че ако е за един няма да прая СЕТ а ще правя ЗЕТ. Вчера каза че ако всичко е добре ще направим свеж и аз му казах за 2 нали и той каза да. И сега като ми се обадиха пак ми казаха за един а аз изрично им казах че искам 2 и те казаха зависи от яйчниците колко са подути и как се чувствам,  а аз се чувствам много добре. Та въпроса ми е каква е разликата за 1или 2 ако яйчниците са подути и някоя от вас дали е била така като мен и какво се е случило. Благодаря ви предварително

# 548
При мен бяха извадили 21 яйцеклетки, не знам как са били яйчниците, не сме го обсъждали. На трансфера ме питаха 1 или 2 ембриона да трансферират и аз поисках да са 2.

# 549
При мен бяха извадили 21 яйцеклетки, не знам как са били яйчниците, не сме го обсъждали. На трансфера ме питаха 1 или 2 ембриона да трансферират и аз поисках да са 2.
Благодаря ти за отговора значи и аз настоявам за 2

# 550
За мен е по-правилно в този случай да се върне 1, именно заради възможна хиперстимулация и опасност и за теб, и за бъдещите ембриони.
Доверете се на лекарите.
Аз съм с неизяснен стерилитет и прекрасно момиченце след 2ро ин витро, така че възможно е, може би при нас проблем е било Базедовата болест при мен.

# 551
Момичета имам въпрос към вас. Вчера ми беше пункцията и ми изкараха 25 яйцеклетки. Днес са се оплодили 18 и в събота да ми е трансфера. Лекаря първо ми каза за 1 енбрион да върнат, но аз му казах че ако е за един няма да прая СЕТ а ще правя ЗЕТ. Вчера каза че ако всичко е добре ще направим свеж и аз му казах за 2 нали и той каза да. И сега като ми се обадиха пак ми казаха за един а аз изрично им казах че искам 2 и те казаха зависи от яйчниците колко са подути и как се чувствам,  а аз се чувствам много добре. Та въпроса ми е каква е разликата за 1или 2 ако яйчниците са подути и някоя от вас дали е била така като мен и какво се е случило. Благодаря ви предварително
На мен ми пунктираха 38. Нямах свеж заради хиперстимулацията. Направихме зет на 2 ембриона ( 5ти опит ми беше). Първите три опита бяха в друга болница.
Сега са на 1г и 5м

# 552
Здравейте, момичета,
В 6 г.с. +4 дни съм, и допреди два-три дена имах придърпвания, болки в яйчниците отвреме навреме и гадене от миризми. От вчера насам много се ядосах в работата, а отделно и се разстроих по тъжен повод, и вече два дена нямам никакви симптоми, особено с миризмите.
Дали има повод за притеснение? В понеделник съм на преглед да чуем сърчице, обаче нещо ми се набива в главата да не би да е спряло развитие бебчето...

# 553

И ние сме с неуставен стерилитет. Имам две неуспешни инсеминации,една инсеминация с лека стимулация завършила с биохимична бременност и едно ин витро отново с лека стимулация и СЕТ с 2 ембриона,завършило с едно живородено детенце. За съжаление на другото му спря сърчицето в 9 г.с. Аз си го обяснявам с некачествени яйцеклетки. 😊
Стискам палци и не се притеснявай,според мен ако нещата се следят от правилния доктор ин витрото не е толкова страшна процедура колкото ние си мислим,че е , при стартирането й. 😊

# 554
  • Стара Загора
Ние също сме с неизяснен стерилитет
1 имсеменеция на ест.цикъл - без резултат
1 свеж трансфер - 1 бластоцист - 1 бебе (вече на 3г)👦
1 ЗЕТ - 1 бластоцист - 1 бебе на 44дни 👶🏼 Simple Smile ❤🤗

Общи условия

Активация на акаунт