🐑Фермата сезон 6 Тема 10 /08.11-15.11/

• 82 715
  • 2 471
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Аз бих упрекнала именно родителите на Даяна и може би повече баща ѝ за нейната неувереност. Тя на няколко пъти каза, че те са сравнявали непрекъснато децата си, а това не е добре. Като родител непрекъснато критикува детето си и вместо неговите собствени качества да види, да го сравнява с друго дете и да го набутва в рамка по своя преценка, а не според детето, неизменно става несигурно. После пък за несигурността му натяква същия този родител, без да си дава сметка или да не иска да признае, че само той е виновен за нея. За това, че хем не пускат детето си, хем натякват, че виси на врата им, също вината е в родителите. Ама това е съвсем отделна тема.

# 376
Даяна има една роля. Да, главна но една. И от тогава не е снимала нищо. Не знам да има и театрални изяви, той като не е с актьорско образование доколкото знам/може и да греша/. Но с тази една роля явно е усетила славата, станала е разпознаваема/преди и не бях чувала за нея/, станала е публична, медиина личност. И сега май не може да си представи че може да работи и друго. Малко егото и е в повече в случая. Нещо не и се иска от светлините на прожектира, от интервютата и фотографиите да иде зад щанда или в заведение. И ще си пати от това.

# 377
Родителите на Даяна и да имат вина - тя е за създаване на комплекс за малоценност.
Но родителите на ДАяна нямат вина, че Даяна е разбила брака на режисьора Ники Илиев (тя сама си го каза, и че тя го е избрала него).
Родителите й нямат вина и че спи 2 месеца в едно легло със сгоден мъж.
Родителите на Даяна нямат вина, че я мързи да работи. Мързелува вкъщи, защото има дом и хора, които я издържат финансово. Ако баща й каже: Търси си работа, от другия месец да те няма, много бързо ще намери начин.
Значи милиони хора учим и работим едновременно, а принцеса Даяна не може. Много е лесно така, в къщата на тати, мама готви и Даяна чака от Холивуд да й тропнат на вратата. Ами в реалния живот нещата не стоят така.
Егото й не и позвоялва да допусне мисълта, че може като нормалните хора да работи и нещо, с което няма дастане известна и да я дават по телевизията. И до кога така. Докато стане на 40? Просто трябва да осъзнае, че живоат си е нейн, изборите също, да почне отнякъде и да спре да се бута в чуждите легла. Може пък да й провърви, когато си свали розовите очила.
Така че хайде да не стоварваме цялава вина за обърканата й душа върху родителите й.
ДА разваляш щастието на хората и то не веднъж и да мързелуваш е ЛИЧНА отговорност.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 12:10 от Анонимен

# 378
  • София
Ох, много е лесно да укоряваме другите. Толкова ли е трудно да се разбере драмата на един човек, започнал успешна публична кариера, която почва да буксува. Наистина ли мислите, че вие лично бихте го преживяли лесно това? Не  си ли давате сметка колко боли от провал? И колко е мнителен човек в такъв момент? И как си мисли, че всички са вторачени в него и му се подиграват? За Бога, хора сме! И слабостите ни са присъщи. И не се безпокойте - ще почне Даяна рано или късно някаква работа, няма все да страда. Но някак ми сe струва, че не е достойно да изпитваме злорадство от нейния провал, защото по-добре да си паднал от високо, отколкото никога да не си опитал да полетиш. Малко разбиране и състрадание няма да е излишно, защото никой не е застрахован от провал.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 12:59 от Клер

# 379
  • Тра-ла-ла
Родителите на Даяна и да имат вина - тя е за създаване на комплекс за малоценност.
Но родителите на ДАяна нямат вина
Травмите, нанесени в ранните ни години от най-близките ни хора, може да ни преследват цял живот и дават отражение във всички сфери на живота. Разбира се това не ни дава право цял живот да оправдаваме грешките и неуспехите си с тези трамви. Но и не е лесно човек да се бори с грешните модели, създадените комплекси и т.н. Не е лесно да смениш чипа. Някои хора и цял живот не могат да осъзнаят поткъде им започват проблемите, камо ли да се справят с тях.

# 380
Аз злорадство към никой не изпитвам, само отбелязвам фактите. Това, че разваля връзки и се тика какво общо има с кариерата й? И извинете, но сериала е сниман преди повече от 2 години. За няколко години тя по цял ден какво прави - лежи вкъщи. Преодоляване, преодоляване, защото не й се налага да си плаща сама нещата. Още 3 години ли трябв ада минат докато се съвземе. Моля ви ...
Има хора, които се справят с тежки забоялвания, с фалити, скъде по-сериозни неща, а тя 3 години какво прави. Седи и нищо не прави. Няма как да състрадавам на човек, който гради щастие върху чуждо нещастие, или на човек, който мързелува 3 години, защото видиш ли е в творческа криза.
Хората в реалният живот имат много по-сериозни неща и вземат решения, действат. Нека бъдем реалисти. И не знам за какъв провал говорите ... тя с какво се е провалила в кариерен план. Никой не я търси? Ами сама да почне да търси. ДА почне работи. Не разбирам как може да толерирате евтино поведение и мързел, продължаващ с години.

# 381
Аз не мисля, че някой злорадства. Коментираме точно това-че Дая не може да се справи с проблемите си които идват от звездния и миг. То е ясно че не и е лесно. Най вероятно и за това е влязла в риалити формата. Хем да напомни за себе си надявайки се на предложение за работа, хем за да е пред камера. Но не може с години да стоиш и да чакаш.

# 382
Вайълет, всички коментираме Даяна, но ти наистина имаш нещо много лично срещу нея - личи си от километри. Толкова злоба, не съм виждала друг да излъчва срещу някой от участниците. Чак ми е неудобно да те чета.

Вчера си признавам, че като почна сапунката с Дайчето и Данчо, мютнах звука и си пуснах филм. Тая дъвка не ми се дъвче още сто епизода, но явно е такава скука, че сценаристите се чудят откъде и какво да изчоплят, за да си пълнят ефирното време.

За Надка всичко сте казали - долна жена, комплексирана от жените и търсеща постоянно одобрение от мъжете като просто е избрала подхода да не бъде пеперудка, а работна пчеличка - голямото важно, бих казала аз.

Честно казано вече не виждам какво интересно може да се случи в предаването - май поотупаха сюжетните нишки и най-много някой скандал да видим още  и това ще. Да приключва вече, да ходят на финал и да затваряме годината.

# 383
  • София
Ами има жени, които цял живот не работят. И какво от това? Всеки да живее, както намери за добре.

Ние тук обсъждаме животът на Даяна извън фермата, без да знаем много подробности. Истината е, че във фермата тя е един от малкото участници, които реагират на несправедливости. За мен това е достатъчно, за да я поставя много над другите, които претендират за морал, но си мълчат и си гледат интереса. Даяна има ценностна система и тя е водеща в постъпките й, не личен интерес, не мисъл за парите. Добра, лоша, тя следва тази ценностна система и това е достойно за уважение. Единственият й проблем е, че показва слабост - споделя истината за страховете си и не може да овладее привличането към Данчо. Ако бешо по-хитра и прикрита, нямаше да има какво да коментираме за кариерата й тук. Даяна е наивна и много слаба психически. Това събужда съчувствие в мен. Но винаги ще я предпочитам пред грубиянки, лисици и инфантилки. И пред мъжленца, които не смеят да си изкажат мнението или да застанат на страната на някой по-слаб от тях.

# 384
Аз споделям мнението си, акто и другите. Това,ч е за вас е злоба - окей. За мен не е. И за Надя видях крайни епитети, но нищо не съм напислаа, че е злобно да се коментира така.

# 385
И на мен почва да ми накъртва и тягостно да ми става да чета през пост, че Даяна разбива семейства Умишлено, омагьосва горките мъже, те невинни душици мъжете.. И най-Важно - прави го Нарочно, за да съсипе живота на съпругите/годениците.... ЖДНБ... Пак да питам - нима някоя жена очаква любовницата да я е грижа какво ѝ е на съпругата? На Камелия дремáло ли ѝ е за жената на Данчо, за детето му? Влиза и реве пред Цяла България, че безценният ѝ годеник може да я зареже заради друга... И била чела писмото, ама пак Данчо невинен, смешка.
Затова все питат Вайълет дали  не е годеницата с лютениците...

# 386
  • София
И мен ме дразни Даяна, ама Вайълет прекалява, не мисля, че е Камелия, но сигурно и нейният мъж се е загледал някога по Даяна. А не мисля, че е Камелия, защото Камелия е същата, при Даяна са само годеници, а при Камелия е имало болно дете и тя се е намесила. Преди това пък жена му в предишната връзка. Ясно е кой е повтарящият се елемент - Данчо, явно ги омайва жените. 

# 387
  • София
 Аз не знам нищо за живота на Дая извън Фермата, кога и какво е работила. Тя между другото разказвала ли е нещо за себе си преди периода със сериала? Питам, защото и аз вече почнах напоследък много да превъртма или мютвам като ги видя с Даньо. Но в нета единственото, което пише за нея е, че е учила "Реклама" в Нов Български , ходела е на студентски бригади в САЩ, където е работила в пицария и в нощен клуб. А и тези неща не знам колко са верни. И е ясно, че няма да и звънят и да я търсят, само с един сериал, в който не е изпъквала кой знае с каква игра ( слушайки Вас, аз сериала не съм гледала )
Ники Илиев има ли си някоя в момента? Да я очакваме ли във Фермата 7, затова питам, хахаха.

# 388
Всеки си е избрал някаква професия, вложил е труд, желание надежди да се развие в нея. Ако всеки се отказва след първия неуспех , спукана му е работата. Бг филмите не са като моловете и кафенетата да търсят кадри под път и над път , и не е лесно да се откажеш и зарежеш една мечта , още повече, когато са ти дали надежди (визирам ролята) На всеки по различно време му умира надеждата . Предполагам, че си е дала последен шанс влизайки в тази ферма да добие малко гласност и да провери ще става ли нещо от таа раУта или да одим да берем портукали.
Вижда се, че осъзнава проблема и и е тегаво. Познавам лентяи които нищо не подхващат. Никак не им е тегаво от това и имат милион и едно оправдания и всички други са им виновни и длъжни . При Даяна това го няма , ще си влезе в релси момата .
Калоян-, чудех се какво му има, а този човек е просто ПАПАГАЛ. Копи пейст поведението на баща си(с неговите вкусове ), копи пейст фрази от инстаграм, всичко което говори е заучено, няма грам своя логика и мнение. Дори не се мъчи да мисли .Толкова ли си няма доверие на ума , и той ще да е комплексиран,на тема интелект.
Надя като е била малтретирана толкова години от мъж, що пак се влачи след мъжете, мазохист лие каква е. И защо и тя малтретира жените(психически и излагайки ги когато може) . Бях чела една книга за живота из анадола. Знаех , че мъжете там се държат с жените като с вещ , при това не много ценна, и тогава ме учуди твърдението, че не мъжете там проявяват особена жестокост към жените, а всичко идва от застаряващите жени , явно тип Надки.

# 389
На Даяна твърде много време отделих, а не ми е оправдано, защото тя като участник много малко позитивни емоции дотук ми даде. Нищо де, надявам се още на дуел да се раздаде.
Ще кажа обаче един детайл при Данчо, който страшно ме подразни. Като обясняваше за татуировките си, каза, че са на гърба, защото са му част от миналото, дотук добре. Но там е сложил и дъщеря си, което вече не приемам към другото обяснение - загърбени.
На всички участници след формата пожелавам да са живи и здрави, но и да се справят с връщането към реалността. Ако Даяна и Данчо имат връзка в момента, както се пише, ами да са щастливи, колкото там време ще си дадат. За детето му обаче имам съмнение, че ще се впише в тези отношения покрай такава ревнива млада жена, нетърпяща да дели елементарно внимание към други - било бивши (защото е ясно и без татуировка, че годеницата е бивша вече), танцьорка Габи и случайни минувачи. Или и детето ще трябва да повтаря в захлас “Колко си красива!” Не търся вина, но Даяна иска да контролира външни фактори, като факт го казвам, не укор. Едно дете и връзката с родителя, когото вижда през ваканциите основно, не е етично да се контролира.
Иначе за реализацията - ами до нова роля като инфлуенсър и меланхолична поетеса я виждам, до Красимира.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 13:12 от Mama xxl

Общи условия

Активация на акаунт