🐑Фермата сезон 6 Тема 10 /08.11-15.11/

• 82 001
  • 2 471
  •   1
Отговори
# 1 170
По-гнусна постановка не бях гледала. Ако това е, което искат от продукцията да внушат на зрителя, че в думите чест, достойнство и мъжество е да унижаваш публично кротък и добър човек, ми смятам, че не им се получи. Псевдо моралистите Иван и Андрей се опитаха да извлекат поредната полза за гнусния си проект като провокират участниците подхлъзвайки ги ловко, понеже всички са доста елементарни и първични в разбиранията. И понеже са мъжкари всички тези гнусни определения за Стоян, най-достойно ги казваха зад гърба му. Що не ги заявиха в очите му, ами смело го плюеха без реално този човек да ги е заслужил. И струва ми се, че вместо да му избодат очите му изписаха веждите. Отказвам да съм част от зрителското съучастие в тази помия и спирам да следя тази пошлост.

Според мен искаха да покажат точно обратното - че "мъжете" нямат достойнство и чест. И всъщност им се получи доста добре. Не само заради това, което са говорили зад гърба на Стоян, но заради реакцията им след това. И да е имало някакво съжаление и засрамване, те бързо го заглушиха и прикриха като обърнаха нещата на майтап в сценката, в коятоя пиеха ликьора.

Но го оставиха без коментар, насилиха епизода докрай и ако искаха да ги провокират и извадят недостойнствата им защо не показаха репликите и на Кустев за тях... Тогава щяхме за видим колко са над нещата и как блестят.   Факт е, че има хора с харизма и такива, които отблъсват без да ти правят нещо конкретно. Никой не може да го обясни. Децата са такива към свои съученици, които не харесват, но у тях няма достатъчно опит, при тях все още действат инстинктите на стадото. Родителят е този, който трябва да култивира човешки ценности, ако иска детето да се отличава от животните. Тези представители на хомосапиенс нещо са изпуснали в еволюционното си развитие. Емпатия е донякъде вродено усещане, трудно се придобива ако не я носиш в себе си. Но ако претендираш, че си човек с разум, трябва да  можеш да ползваш в отношенията си със себеподобните си. Ми, аз видях хора, които използват думите "чест" и "достойнство", жонглирайки с тях без да знаят значението им. "Засрамването" им и то беше изнасилено, насила изтръгнато. Типично за простака е, когато видимо е виновен или сгафил да напада агресивно, за да не излезе слаб. Това си е мое мнение, така виждам нещата. Дори и провокацията от страна на продукцията е да извади на бял свят истинските им лица, пак моралът те задължава да се намеси като коректив и да ги отрезвиш.

# 1 171
За мен И и А нямат вина. Просто някои лъснаха.

# 1 172
Мдаам...възпитанието в ценности като чест и мъжество при Калоянчо е останало на ниво високопарни думи, наизустени клишета и ...дотам. Явно никога не му е говорено как би следвало един мъж на честта да се държи към по-слабите или онези, които не харесва.
Но колкото и големи клюкари и интриганти да са Калчо, Пешо и Кустев....за мен основна вина за унижението на Стоян има продукцията. Особено в комбинацията с това заливане....
Той че и Стоян е твърде чувствителен, така е, но и изказванита бяха на твърде личностна основа - откровени обиди и коментиране на външен вид като това за ниското чело ( той пък щото Кустев е с един висок лоб до небесата Joy- точно маймунски череп - ако трябва да коментирам в негов стил) - все неща от които боли.
Даяна аха-аха да блесне и пак изгасва в тълпата.
Надка- неизменно язвителна. Кърви като недопечена телешка пържола.
Марчето вчера ми хареса - има наченки на човещина.
Милена....пак е в ролята на гуру. Доста тенденциозна хм....подкрепа.
Сцената с гайдата много ме разсмя.
А после и Ванчуша с това 11 каро.
Но...фокусът беше веднъж! Искам още Simple Smile

# 1 173
Иван и Андрей  наистина са вече на дъното ! Това с писмата,кой какво и как го е казал беше унизително,цинично и обидно за интелекта на феновете на Фермата!Жалко,жалко за формата.....Къде отиде позитивното,поучителното предаване.Нищо общо с първите сезони.Пошло бигбрадърско изпълнение....

# 1 174
Съгласна съм с вас, че Иван и Андрей имат вина. Подбрали са се думите, които да се кажат, има много други, които не са вписани. Целта беше да се срине Стоян и успяха. Защо пък 1 път не направят нещо по-позитивно - да съберат похвалите за всеки и да се сещаш кой какво е казал. Защото и хубави неща се казват, не само лоши.

# 1 175
Чета ви, но не видях да е качила Мари епизода. Да не съм го пропуснала?

# 1 176
Съгласна съм с вас, че Иван и Андрей имат вина. Подбрали са се думите, които да се кажат, има много други, които не са вписани. Целта беше да се срине Стоян и успяха. Защо пък 1 път не направят нещо по-позитивно - да съберат похвалите за всеки и да се сещаш кой какво е казал. Защото и хубави неща се казват, не само лоши.
Защото за похвалите няма да изпишем 20+ страници.

Да, ето поста на Мари.
Скрит текст:

# 1 177
Защото за похвалите няма да изпишем 20+ страници.

Да, ето поста на Мари.
Скрит текст:
Благодаря ти!

# 1 178
Пълна гадост. Много ми е жал за Стоян. Унизиха го пред зрители, пред близки, пред съпруга.
На човека му се плаче,едвам се сдържа.
Честно, ако по някакъв начин Стоян се добере до финал, то аз ще гласувам за него.
Никога не съм гласувала в подобни предавания, но ще пусна смс за Стоян като наказателен вот за всички останали олигофрени там във Фермата!
И как пък един не излезе човек и не го защити! Гнусни са ми и бих им плюла в лицата с кеф!

# 1 179
Няколко пъти съм го писала, но пак ще ви го напиша.
В никакъв случай не играят и не е сценарии.
Вчера някоя от вас беше качила статия за живота след Фермата.
За момента толкова мога да кажа, но тя наистина не само пред камери си прави тези драми с Даньо.

# 1 180
Много добро впечатление ми направи това, че от страна на Митко нямаше нито едно лошо изказване.
От Боби само едно и то не беше чак толкоз обидно. Значи все пак не са двулични, какъвто много се стараят да изкарат Боби. Според мен ако един човек има такава склонност, там е такава средата, че няма как да не се изтърве в даден момент.
Стоян според мен си е наистина  плах човечец. Колкото и да се пени и кани сега...ще му се извини тоя, ще му се извини оня и ще се кротне.
Хе, Кустев как също се канеше на младите да ги громи, а сега чак спокоен, че нямало да му вземат насериозно думите. Мишленце е и той, ама с малко по-голямо самочувствие.
Исках да си купя алманаха, но заради интригите на опосумите не ми се ще да им пълня джобите. Достатъчен компромис е, че ги гледам.
Всъщност някой има ли го вече алманаха и заслужава ли си?

# 1 181
Във Фермата няма мъже. Има същества от мъжки пол, но мъже няма. ( Имаше един, но той излезе).
Жените...и там положението е " майка плаче".

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 09:12 от cardu

# 1 182
Аз наистина стоя, гледам Калоян, слушам го и просто ... умът ми не побира това момче от гледната точка на кой постигна нещо в живота, че той се взе за Христо Ботев в тая ферма. Само чест и достонство в устата му, като не използва тия думи - хвърля кал по хората.
Той по цял ден виси пред Президентсвото и го има за някакъв героизъм. Еми не е. Докато той седи като статуя, има хора с много по-полезни професии. Няма жена, няма дете - Стоян пък ги има. НА какво отгоре толкова се фука?
А да не говорим после как нагло се смее и е толкова доволен от подвизите си, че е наранил някой, само дето в неговата малка главица той го тълкува като "Ето, казах какво мисля, бях мъж, постъпих с чест" ... просто удари тихото. Стоян е тих и кротък, рабптлив и добър човек. Ами дали, ако вместо Стоян беше някой дето му гърмят много бушоните? Тогава дали щеше да се прави на Повелителя на честта в България едва ли не. Щеше да си кротува като едно послушно мишле и да се нагажда. Но и то толкова седмици все на власт това много му вдига самочувствието, видиш ли: Ето всички мен избират, защото съм видели колко съм велик. Еми не, НЕ СИ ВЕЛИК!
Празнодумец си. Говориш едно, а правиш друго.
Подло държание. Яд ме е, защото освен Ангел, друг 'мъжки' мъж няма. Всички си кротуват, мълчат си или казано по нашему ... мишкуват. Как от толкова мъже няма един дето наистина да тропне по масата и с 3 изречения да постави на Калоян. Тъкмо да слезе от облака, на който лети.
И този човек един ден ще става баща ... не ми се мисли.
Той тялом е на 28, ама отвътре е пенсионер на 65 години, който нали ... жената до печката, безгласната буква, възпитание и ценности за деца на него се падат. Все пак в този човек има чест и достойнство за целия народ. Ама силите са решили у него да ги съберат.
Чак очите му светнаха вчера от кеф, че унижава някой. Ама нормално, баща му като военен е правил такива неща и той попива всичко от него, мислейки го за нормално.
Петър поне в любовната им квартирка малко се усети, че му е гузно.
А Калоян щастлив. Мисли се за някакъв герой.
Не е за психолог той, трябва да има някакво спречкване с някой МЪЖ, тогава ще разбере къде му е мястото и колко точно струва.
По-малко от нула.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 09:17 от Анонимен

# 1 183
Умишлено не гледах снощи, както и като вкараха годеницата. За някои неща СЕМ си затваря очите, а продуцентите от много години злоупотребяват с участници. Ако в този дух ще са откровени днес и утре, пак няма да гледам.

# 1 184
И това са бъдещи родители, носители на традиции и  ценности... Направо е сбъркано цялото ни общество ако това е представителната извадка. Не можах да разбера, с какво им бръкна в душевния мир на тези хора Стоян, че отнесе толкова обиди. Да е нахален, груб, мързелив, капризен, мрънкач..., пък аргументът ти да е защото не си отстоявал мнението, защото се криел от тъщата, защото свирел фалшиво, защото му било ниско челото... Майко мила, какво е това потресаващо оскотяване на уж реализирани, успешни личности. Всеки е успял за себе си, това поне е заявката, но се питам вече дали е така. Ми, честно да си призная несериозно ми се струва хора с престижни професии да влязат в подобен род предавания, които са просто арена на зрелище за хората. Милена, адвокат, пък влязла да се излага на показ. Не схващам какви положителни дивиденти ще извлечеш ако те представят като носител на отрицателното. Да си сигурен, че ще спечелиш 100 000, да речем, че ще преглътнеш всичко, но няма гаранция... Ми, честно след такова излагане не бих се възползвала от адвокатските и услуги, не бих влязла в ресторанта на Кустев, колкото и отличен готвач да е. Не

Общи условия

Активация на акаунт