Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бележка за отсъствие от ДГ

  • 844
  • 4
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 91
Здравейте!
Детето ми е в 4 група (предучилищна) в Бургас.
Моя позната чела, че може вече без бележка да се спират децата от градина и, че дните по семейни причини са неограничени. Но не можем да намерим къде го е чела. Аз самата последно в Държавен вестник четох, че от 10 дните са вече 20 за година. Чудя се мога ли да спра детето от градина за 10 дни или трябва да са определен брой дни на месец.
Моля, който има повече яснота по въпроса да сподели!

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 15:07 от Katerun

# 1
  • Мнения: 1 546
Попитайте в самата градина.

# 2
  • Мнения: 26
В нашата в София,казаха че до 12 ноември извиняват във връзка с Ковид епидемията,с молба до директора.Това от 2 ноември важи.Нататък още не са им спуснали нареждане(нищо чудно да го удължат).Ние също сме предучилищна.Семейните причини са си 20 и до 12ти не се хабят,ако отсъстваме.Най-добре питайте в градината за всеки град може да  е различно в зависимост от заразените.
https://kg.sofia.bg/isodz/news/1884
Ето една наредба подобна.А да отсъстват колкото си искат засега могат само 1ва и 2ра група.Предполагам че много скоро ще важи и за по-горните групи

# 3
  • Мнения: 1 938
За да отсъства детето, трябва да има издадена заповед от министъра на образованието (по предложение на кмета на общината), че детето може да не посещава ДГ. Това важи, ако конкретната градина попада в област, която е в червената зона(то май вече цяла България е в червената зона).
Или по-точно първо кмета на Общината прави предложение до министъра на образованието. След това министърът издава заповед. И чак след като има издадена заповед, родителят пуска молба (заявление) до директора на ДГ, че детето ще отсъства.
В останалите случаи се прилага правото на 20 дни отсъствия(годишно) по семейни семейни.
п.с  посочено е в Наредба 5 за предучилищното образование.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 91
Много сте милички! Благодаря, че отнехте от времето си за мен! Heart
Ще говоря с директорката, за да внесе яснота на какво имаме право и ще пиша за в случай, че друг се интересува.

Редактирам !
Говорих току що и ми обясниха, че чакат заповед от министъра да можем да спираме децата от ДГ когато преценим. До тогава дните по семейни причини са 20 като в наредбата не е описано по колко на месец. Което значи, че на куп могат да се използват.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 15:08 от Katerun

Общи условия

Активация на акаунт