Модни консултации - 50

• 48 802
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм потресена от некомпетентността на разни хора, решили да продават дрехи и нарекли себе си с гръмките имена " бутици ". На въпрос вчера към конкретните, които продават палтото, каква материя е, отговорът категорично беше " Вълна ". Помолих да ми дадат състава по проценти и днес ми отговарят следното: " 80 % памук, 15 % полиестер, 5 % еластан ". А къде е вълната на мен лично не ми стана ясно. Може би ще ми подарят чифт вълнени терлици към палтото.

# 601
Аз съм потресена от некомпетентността на разни хора, решили да продават дрехи и нарекли себе си с гръмките имена " бутици ". На въпрос вчера към конкретните, които продават палтото, каква материя е, отговорът категорично беше " Вълна ". Помолих да ми дадат състава по проценти и днес ми отговарят следното: " 80 % памук, 15 % полиестер, 5 % еластан ". А къде е вълната на мен лично не ми стана ясно. Може би ще ми подарят чифт вълнени терлици към палтото.

По тази причина пазарувам онлайн само от няколко определени магазина, от които знам какво ще пристигне.
За определението "кашмир", например - купища долнопробни магазини го поставят на най-различна синтетика, понеже на "опип" било като кашмир. Imp
На едно запитване до тия господа от Луци фешън за състав на материя на даден артикул получавам отговор "тъкан текстил". Laughing То е видно от снимките дали е тъкано или е трикотаж, много ясно, че клиентът се интересува от това, дали има и колко е синтетиката, каква е, какви са естествените материали.
Много е непрофесионално в онлайн предложения да няма точно описание на материята на артикула. Някои никакво нямат, което на мен ми говори само за едно - сайтът не бива да сеползва за покупки. Че тази информация е от най-съществената за облекло и обувки. Много ме интересуват мен купищата дрънканици по отношение на това колко хубаво било нещото си там.
Същото е и с неспазването на посочените ръстови таблици.
Евиза, например, са като посредствени дилетанти поотношение на номерацията. Имат таблици, а когато се купи нещо от тях, играеш на тото - можеш да получиш всичко при поръчан например Л - от ХС до ХХЛ.
Търговец, който не може да предложи точна ръстова таблица и продукти, съответстващи на нея, не е търговец и е по-добре да не се купува от него.
Други недобросъвестни търговски практики по онлайн магазаните са задържане на отдавна изчерпани артикули. Има шивачници, които шият по няколко бройки от модел и номер. Няма лошо - дребни са, на пазара има място за всички. Но е неетично и в нарушение на правилата да стои на сайта продукт, който е изчерпан от месеци.
Някои "търговци" са за КЗП направо. Това не е търговия.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 17:29 от Judy

# 602
Най-любимито ми този сезон е “материята е мекуш, пуловерът е мекуш”. WTF, мислим нови материи май.

# 603
  • Велико Търново
Аз търся дълго черно яке от началото на локдауна. Нищо не мога да си харесам! Или са китайски, или са мега цифри, или са като торби...

Ще ти снимам довечера якето на едната ми девойка, пристигна вчера и на мен много ми харесва.Тя сама си го е поръчвала, но ме изненада, че е успяла да го прецени.

# 604
Сега им погледнах сайта. Почти всичките им палта са написани, че са вълнени. А то от самолет се вижда, че не са. Баровци са, продават вълнени палта по 70 лева. Зададох въпроса къде е вълната при този състав. Мълчание. Няма и да отговорят де.

# 605
Може ли да споделиш от къде са първите две рокли 🤗

Първата отново от ESPRIT, но купувана февруари. Тя ми е много любима, въпреки че от пролетта не съм обличала. Втората си харесах на витрината на малък физически магазин в събота и я взех. Беше само тази бройка, турска е мисля.

# 606
  • София
И ако може някой да удари едно рамо как се казват тези палта да ги търся из гугъл
Скрит текст:
Прилича на букле - Bouclé wool coat, примерно

# 607
И ако може някой да удари едно рамо как се казват тези палта да ги търся из гугъл
Скрит текст:
Отказах се, явно са малоумни. Това е като да ви кажат " Води се масло, понеже е имитация на масло"

# 608
Отказах се, явно са малоумни.
Наистина... Flushed Joy

# 609
Оуу, доста неграмотно наистина. И да имаше вълна, пак щях да се откажа аз. Simple Smile

# 610
  • София
Това ме накара да се хиля. Няма такова малоумие. Явно разчитат, че народа също не е много в час, но не са познати.

# 611
  • Пловдив
Аааа отговора кърти Joy

И аз вече съм Наоми Кембъл, защото лятото на морето хващам тен Joy

# 612
  • София
Аз затова пазарувам само от НМ и Зара онлайн - всичко е описано.
Купих си един "кожен" клин от някакъв сайт. От материята съм доволна, обаче XL отиде при дъщеря ми, която реално е ХS.

# 613
Скрит текст:
Отказах се, явно са малоумни. Това е като да ви кажат " Води се масло, понеже е имитация на масло"

Laughing
Тез нескопосаници коя фирма са?
Хубаво е да се посочва. Да се знаят.
Който не може да прави бизнес, да изпада.

Аз затова пазарувам само от НМ и Зара онлайн - всичко е описано.
Купих си един "кожен" клин от някакъв сайт. От материята съм доволна, обаче XL отиде при дъщеря ми, която реално е ХS.

Скрит текст:
С Евиза беше същото.
Гледам по ръстова таблица и поръчвам според размера на ханша си. Идва нещо с точно 20 см по-малко, без еластан е, няма как да са го мерили и да им отговаря на таблиците. Просто са некадърни. Обаждам се да го върна и една женица ме пита колко кг  съм била. Аз се опитахда й обясня, че това няма никакво значение и след като имат ръстови таблици, трябва те да са ориентир, не си мерим ръста и килограмите. Не е като да не сме пазарува от свестни сайтове и да не сме шили никога. Шила съм доста и кг никога не са били ориентир, ориентир са мерките в см. Но на радиото не можеш да обясниш прости неща дори. Затворих. Писах официално и никой не ми се обади два дни.
Реших да пиша понеделник в КЗП директно - хем да си поискам парите, хем да умедомя, че продават неща, които не съответстват на обявеното. Това определено не бива да се допуска в електронната търговия.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 14:24 от Judy

# 614
  • София
Аз от х&м не пазарувам онлайн. Имам дрехи от 5 различни номера от тях и не смея, защото мразя да се занимавам с връщане.

Общи условия

Активация на акаунт