Хормонални изследвания - 10

• 55 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Дениз, ще ти бъда много благодарна ако коментираш тези изследвания. Правени на 2 ден от цикъла. Благодаря ти предварително

# 601
Здравейте! Моля за мнение за изследванията ми! Първите са на 3 ти ден от МЦ, а вторите на 21 ви ден. Преди 18 г ЩЖ ми е отстранена ТСХ в момента е 0.867 на 75 мг еутирокс. На 36 съм и  правим опити за бебе. https://

# 602
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете, какво мислите за тези резултати. 6 дни преди цикъл са направени.
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок и най-вероятно показва Хипофункция на ЩЖ... трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4 ... за да може точно да се прецени, как функционира ЩЖ
За АМХ е важна и възрастта... ако си до 30г. е нисък, но шанс има... ако си над 40 е добре за възрастта и пак - шанс има.

belluccii
Отговорих ти - някъде.

Здравейте, може ли коментар за моите изследвания:
Инсулин
Скрит текст:
на гладно 2.6 mIU/l (3-25)
60 мин 35.9 mIU/l (3-45)
120 мин 21.9 mIU/l (8.7-30)
Глюкоза
на гладно 3.76 mmol/l (3.5-6.1)
60 мин 6.46  mmol/l (3.5-11.1)
120 мин 5.46 mmol/l (3.5-7.8 )
Дали имам ИР?
Здравей!
Спази ли всички условия при този тест?
Инсулинът остава висок на 120 мин.?! Според мен имаш ИР
Консултирай се с Ендокринолог

Денис исках да те попитам тъй като съм на глюкофаж хр 750мг искам да направа глюкозотолерантен тест какъв е реда ще окаже ли влияние на изследването?
Зависи каква е причината да правиш този тест?!
Ако искаш да провериш дали контролираш ИР, само в деня на изследването не я приемаш.( за ХР - в деня преди изследването не я приемай)
Ако искаш да провериш дали си я овладяла и дали има някакъв напредък - спираш я 7 до 10-на дни.

# 603
Благодаря, Денис! Някак съм пропуснала коментара ти. В края на месеца ще пускам прогестерон и ще изпратя резултатите за коментар от гинеколожката ми. Ще пиша пак тогава. Относно храненето - не съм веган, даже бих казала, че често хапвам месо, но... основно пилешко и чат пат свинско/риба. В момента се опитвам да огранича бързите въглехидрати заради ИР и следвам лек калориен дефицит и повече движение, с който от началото на годината съм свалила около 10 кг.
За железния дефицит си мисля дали да не пусна отново изследвания извън цикъла, защото по принцип хемоглобина ми е по-висок (над 130) и тези резултати ме изненадаха.

# 604

Моля за коментар за тези изследвания. Ако има значение са направени на 18-ти ден от МЦ.

Предварително благодаря!

# 605

Денис правени са на 21 ден според теб изобщо овулация дали е имало?

# 606
21ви ден се изследва прогестерон при цикъл с продължителност 28 дни. При Вас с каква продължителност е цикълът? Овулация следена ли е? Прогестерона достига своя пик точно на 7ми ден след доказана овулация. Този седми ден е различен, когато продължителността на цикъл е различна от 28 дни. Например при мен е 25 дни, овулацията е на 12ти ден, тъй че аз пускам прогестерона на 19ти ден. Ако цикълът е 32 дни, то прогестерона се гледа около 25ти ден от цикъла.

Денис правени са на 21 ден според теб изобщо овулация дали е имало?

# 607
Не е следена овулацията със спкя съм не редовен цикъл!но продължителността му 30дена

# 608
Ами с тази стойност на прогестерона не изглежда да е имало О. За да потвърди О трябва да е във високите стойности на лутеалната фаза. Много е нисък. Опитай да следиш с лентички поне, макар че не съм убедена колко ще са достоверни при поликистоза, защото при нея мисля, че ЛХто е завишено. Най-сигурно е на УЗ. И ако е 30 дни точно, поне към 23ти ден проверявай прогестерон. Би трябвало О да ти е около 16ти ден от МЦ... Но нека и Денис да коментира.

# 609
Ще си взема утре и тест ленти да пробвам освен да пусна един прогестерон в по късен етап примерно след 5дена за да вида дали изобщо има покачване

# 610
Не мисля, че има смисъл да пускате отново прогестерон. Има пик и след това ако не настъпи бременност започва да пада, тъй че няма как реално да потвърдите О ако не знаете точно седмия ден. По-скоро изчакайте следващ цикъл и около 12-13ти ден започнете тестовете докато не станат две еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната. Тогава теста е положителен и овулацията настъпва след 12 до 24 часа...
Ще си взема утре и тест ленти да пробвам освен да пусна един прогестерон в по късен етап примерно след 5дена за да вида дали изобщо има покачване

# 611
Здравейте, моля за коментар на изследванията, правени са на 3ден от цикъла и съм с ПКЯ.

# 612
  • Варна
Здравейте,
правим опити за бебче от около 6 месеца, установи се , чи имам ниски нива на Прогестерон на 21 ден от цикъл с продължителност 26 дни -  1,35 nmol/l.Април и май пих Дуфастон по схема. Вчера си направих отново изследване, нивото е 29. Четох, че при бременност в първия триместър трябва да е над 35-9. Може ли мнение, благодаря !

# 613
Моля за мнение за тези резултати.. по-конкретно за щитовидната и половите хормони, че се притеснявам, а трябва да чакам до понеделник.. доколкото разбирам съотношението на LH и FSH не е ок? Както и витамините и естрадиола

# 614
  • София
Здравейте, моля за коментар на изследванията, правени са на 3ден от цикъла и съм с ПКЯ.
Скрит текст:

Здравей!
ЛХ, ФСХ  и Е2 - си показват, че си с ПКЯ.
Имаш ИР - това може да е причина за тази ПКЯ  ( или ако контролираш тази ИР, това ще те изкара от състоянието на ПКЯ).
Инсулинът е доста висок, което показва, че не се храниш правилно... а за ИР най-важно е храненето, после са спорта, добавките, медикамент...
ТСХ е добре, но само той не е достатъчен за да се прецени дали ЩЖ функционира добре... тя е важна за правилния метаболизъм - с две думи, ако си с Хипофункция на ЩЖ - лесно качваш кг. бързо се омазняваш и т.н. Да си слаб и с Хипофункция на ЩЖ е по-рядко срещано.
На 1 стр. на темата са посочени всички базов хормони - добре е да ги провериш, защото ако там има някакви отклонения и те не се коригират, ще ти бъде много по-трудно да контролираш ИР.
Провери за дефицити ( витамини, минерали... феритин, хемоглобин и т.н. - постоянно ги повтаряме)

Здравейте,
правим опити за бебче от около 6 месеца, установи се , чи имам ниски нива на Прогестерон на 21 ден от цикъл с продължителност 26 дни -  1,35 nmol/l.Април и май пих Дуфастон по схема. Вчера си направих отново изследване, нивото е 29. Четох, че при бременност в първия триместър трябва да е над 35-9. Може ли мнение, благодаря !
Здравей!
Прогестерон се изследва точно на 7 ден след доказана О..
Ако е нисък - това означава, че не е имало О., а ако няма О. - няма зачеване. Твоят проблем е първо да си сигурна че има О., след това да установяваш  какви са твоите нива на Прогестерон и едва след това дали има или не зачеване.
Дуфастонът е синтетичен прогестерон, но дори и да се приема, ако няма О. - няма как да има зачеване.
Той се приема по много причини и по много схеми.
Прогестерон 1,35 nmol/l е много нисък и просто показва, че не е имало О.
За второто изследване без рефер. граници не мога да коментирам, но е много вероятно да си на границата и да не е сигурно дали е имало или не О. ... и дали и кога е приеман Дуфастон-а, т.е. тези нива да са от това, че е приеман.

Dacheva Denica 627204
Коментирах ги - някъде

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 07:39 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт