Хормонални изследвания - 10

• 55 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Много благодаря , Денис!!
Аз се консултирах с личния ми лекар,но той каза ,че изследванията ми били перфектни.. зададох им въпрос относно ниските нива които имам,но те казаха,че всичко изглежда наред и аз се учудих  как така всичко е наред след като някои изследвания са под нормата🤔

# 316
Здравейте момичета.
От скоро ви чета и бих искала вашата помощ за да разчета изследванията които получих днес.
На 41 г. съм и се подготвям за първо инвитро. Имам две лапаро на яйчниците заради ендометриоза, премахнати тръби и в момента съм на лечение с Золадекс.
Благодаря.

# 317
  • София
Скрит текст:
Аз се консултирах с личния ми лекар,но той каза ,че изследванията ми били перфектни.. зададох им въпрос относно ниските нива които имам,но те казаха,че всичко изглежда наред и аз се учудих  как така всичко е наред след като някои изследвания са под нормата🤔
Ok. тогава.
Само коментирам, това, което виждам.
Благодаря, че сподели

Здравейте момичета.
От скоро ви чета и бих искала вашата помощ за да разчета изследванията които получих днес.
Скрит текст:
На 41 г. съм и се подготвям за първо инвитро. Имам две лапаро на яйчниците заради ендометриоза, премахнати тръби и в момента съм на лечение с Золадекс.
Благодаря.

ТСХ е висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ ... при опити и желание за бебе трябва да е в границите 0,5-1,0 ... ако не е и е по-висок, има риск ...  ако е над 2.0, риска вече е много голям.
Високият ТСХ не е проблем за зачеване, а е проблем при имплантацията и първите дни на бременността..
Той трябва да е в оптимални граници преди зачеването, защото след това, корекцията му отнема ценно време и не се знае ЩЖ как ще реагира.
Освен ТСХ, трябва да се следят Т4 и Т3, защото те са важните.
Имунологичните са добре
Генетичните - имаш високи нива на НК клетките ( трябва терапия)
Имаш генетични мутации, които носят риск, но могат да се контролират.
Следи нивата на В12, ФК, В6 и Хомоцистеин... той трябва да е около 5.
Бавно и понякога трудно се повлиява, отнема време и затова е желателно, възможно най-бързо, да вземеш мерки.
Провери и за други дефицити, защото това също носи риск ... а корекцията е много лесна.
Вит. Д, желязо, феритин, трансферин, хемоглобин, ЖСК, цинк, мед, селен, Биотин...
Успех... ще чакаме хубави новини Peace

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 07:03 от denis.

# 318
Здравейте момичета.
Благодаря.

По-скоро се консултирайте с доказан специалист в областта за тези изследвания, при положение че се подготвяте за инвитро, как разчитате на съвети от форуми и тн!?
Към генетичните може да се включат и най-честити фактори- Ace, Factor 13,MTHR, Tafi.
По принцип те се овладяват чрез подходяща терапия-Аспирин и НМХ
Приемайте метилирани форми на витамини, по-важните който са-мета фолиева киселина, витД, вит12-метилкобаламин.
Не се предпочитат комбинираните витамини, защото си усвояват по-трудно и не са в достатъчни дози.

Успех и късмет

# 319
Мерси много Денис за обясненията. Тази седмица ще съм при док и така ще ми е по-ясно всичко.

Скрит текст:
Аз се консултирах с личния ми лекар,но той каза ,че изследванията ми били перфектни.. зададох им въпрос относно ниските нива които имам,но те казаха,че всичко изглежда наред и аз се учудих  как така всичко е наред след като някои изследвания са под нормата🤔
Ok. тогава.
Само коментирам, това, което виждам.
Благодаря, че сподели

Здравейте момичета.
Скрит текст:
Благодаря.

ТСХ е висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ ... при опити и желание за бебе трябва да е в границите 0,5-1,0 ... ако не е и е по-висок, има риск ...  ако е над 2.0, риска вече е много голям.
Високият ТСХ не е проблем за зачеване, а е проблем при имплантацията и първите дни на бременността..
Той трябва да е в оптимални граници преди зачеването, защото след това, корекцията му отнема ценно време и не се знае ЩЖ как ще реагира.
Освен ТСХ, трябва да се следят Т4 и Т3, защото те са важните.
Имунологичните са добре
Генетичните - имаш високи нива на НК клетките ( трябва терапия)
Имаш генетични мутации, които носят риск, но могат да се контролират.
Следи нивата на В12, ФК, В6 и Хомоцистеин... той трябва да е около 5.
Бавно и понякога трудно се повлиява, отнема време и затова е желателно, възможно най-бързо, да вземеш мерки.
Провери и за други дефицити, защото това също носи риск ... а корекцията е много лесна.
Вит. Д, желязо, феритин, трансферин, хемоглобин, ЖСК, цинк, мед, селен, Биотин...
Успех... ще чакаме хубави новини Peace

# 320
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета.
Благодаря.

По-скоро се консултирайте с доказан специалист в областта за тези изследвания, при положение че се подготвяте за инвитро, как разчитате на съвети от форуми и тн!?
Към генетичните може да се включат и най-честити фактори- Ace, Factor 13,MTHR, Tafi.
По принцип те се овладяват чрез подходяща терапия-Аспирин и НМХ
Приемайте метилирани форми на витамини, по-важните който са-мета фолиева киселина, витД, вит12-метилкобаламин.
Не се предпочитат комбинираните витамини, защото си усвояват по-трудно и не са в достатъчни дози.
Успех и късмет
То се получи нещо от рода - не слушайте другите, слушайте мен... но, здраве да е Simple Smile

# 321
Здравей, Денис.
Моля за коментар на следното изследване

Благодаря предварително!

# 322
  • София
Здравей, Денис.
Моля за коментар на следното изследване
Скрит текст:
Благодаря предварително!
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи, показват че си с ПКЯ ( проявена или непроявена).
Прогестеронът е висок ... желателно е да провериш 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ) , ДХЕА и Андростендион

# 323
  • София

Здравей, Денис! 🌷 Моля за коментар на това, надявам се, пълно изследване на щитовидната жлеза. Предистория: правено е на гладно и жадно, сутринта около 08:30 ч., без прием на Еутирокс до даването на кръв. От 20-тина дни съм на 50 микрограма, увеличихме дозата от 25, защото ми отмениха замразения ембриотрансфер през месец юли, тъй като тогава TSH беше на стойност над 6, на фона на прием на Еутирокс 25 микрограма.... Мисля, че стимулацията (за ин-витро) от преди два месеца яко ми е разбъркала хормоните и се чудя дали сега съм горе-долу добре, за да се подготвям, живот и здраве, за септември месец за процедура.(замразен ембриотрансфер).

Нямам Хашимото (уж), докторът като ме гледа на ехограф в началото на годината ми каза, че имам "дифузна струма" само и че единствената причина, поради която ми предписва Еутирокс е борбата ни за бебе, иначе винаги съм била в рамките на нормата, но TSH ми е бил около 2.9-3, а го искат да е под 2 за бременност.

Бих искала да те помоля и за мнение относно добавката FH PRO за жени - дали съдържанието на йод в нея би могло толкова рязко да ми повиши TSH? Не знам каква е причината за тези резки промени, вероятно всичко, свързано с ин-витрото, но...много ме е страх дали пак няма да ми отложат нещата идния месец.
Благодаря ти предварително за съдействието! 🤗🌷Бъди здрава! 🍀

# 324
Здравей, Денис! Искам да попитам при изследване на АМХ, ако има задържан фоликул, може ли резултата да не е достоверен?

# 325
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис! 🌷 Моля за коментар на това, надявам се, пълно изследване на щитовидната жлеза. Предистория:
Скрит текст:
правено е на гладно и жадно, сутринта около 08:30 ч., без прием на Еутирокс до даването на кръв. От 20-тина дни съм на 50 микрограма, увеличихме дозата от 25, защото ми отмениха замразения ембриотрансфер през месец юли, тъй като тогава TSH беше на стойност над 6, на фона на прием на Еутирокс 25 микрограма.... Мисля, че стимулацията (за ин-витро) от преди два месеца яко ми е разбъркала хормоните и се чудя дали сега съм горе-долу добре, за да се подготвям, живот и здраве, за септември месец за процедура.(замразен ембриотрансфер).

Нямам Хашимото (уж), докторът като ме гледа на ехограф в началото на годината ми каза, че имам "дифузна струма" само и че единствената причина, поради която ми предписва Еутирокс е борбата ни за бебе, иначе винаги съм била в рамките на нормата, но TSH ми е бил около 2.9-3, а го искат да е под 2 за бременност.

Бих искала да те помоля и за мнение относно добавката FH PRO за жени - дали съдържанието на йод в нея би могло толкова рязко да ми повиши TSH? Не знам каква е причината за тези резки промени, вероятно всичко, свързано с ин-витрото, но...много ме е страх дали пак няма да ми отложат нещата идния месец.
Благодаря ти предварително за съдействието! 🤗🌷Бъди здрава! 🍀
Здравей!
ТСХ е добре, може дори още малко да падне, за да влезеш в идеалните граници ( 0,5-1,0), където риска е сведен до минимум, а има и възможност за корекция при нужда, с по-малко увеличаване на дозата при бременност.
След месец, според мен, е добре отново да пуснеш контрола.
За йода - ако нямаш Хашимото, той е само от полза за ЩЖ... т.е. причината не е в него.
Провери за дефицити ( ако не си) - вит. Д, В12, ФК, Биотин, В6, цинк, селен, мед ... желязо, феритин, трансферин, ЖСК ... те влияят на функцията на ЩЖ и са важни за нормалното протичане на бременността.

Здравей, Денис! Искам да попитам при изследване на АМХ, ако има задържан фоликул, може ли резултата да не е достоверен?
Здравей!
Да.
Когато се изследват АМХ и Инхибин Б, не трябва да има кисти, ЛУФ, ЗФ...

# 326
  • София
Страхотна си, Денис! Сърдечно благодаря! 🙏🤗🌷 Да, задължително след около месец пак ще пусна контрола, защото то ще съвпада и с евентуално трансфера и искам да знам, че всичко е наред преди него... За вит. Д, Б9 и Б 12 - съм пуснала изследване сега. Искам да те питам за останалите неща, които казваш: трансферин, желязо, селен и т.н., какъв специалист може да ми ги насрочи? Въобще могат ли да се пуснат по здравна каса или само с плащане в някоя лаборатория? Какъв лекар евентуално може да ми ги разчете, ако има отклонения - пак ендокринолог ли или друг специалист? Извинявам се за глупавите въпроси, но наистина не съм се сблъсквала с подобни изследвания до момента. Благодаря ти много за информацията и подкрепата!!! 🙏❤️🌷

# 327
Здравейте, бих искала да ме посъветвате -искам да пусна изследване на половите хормони ( имам окосмяване от мъжки тип-по лицето, шията, гърдите и тн), но се колебая кой ден от МЦ да го направя. Със спирала съм и имам доста разтеглен цикъл като време- първите и последните  2-3 дни са леко кървене. На третия ден ли да отида за изследванията, въпреки че ще е съвсем леко зацапването?
Бих се радвала на коментар от Денис, а и всеки в подобно положение- какво точно да пусна? Освен половите хормони да пусна ли и на надбъбречните жлези? И всичко което смятате, че може да даде отговор на въпроса -защо са по лицето ми тези косми?!
Накратко за мен- на 34г, имам тези косми от пубертета, нито майка ми, нито баща ми са силно окосмени. Имам две деца-безпроблемно забременяване и износване на бебетата, нямам акне, нямам наднормено тегло, нямам инсулинова резистенност. От миналата година съм диагностицирана с Хашимото-завишени антитела, но не до небесата.
Та ...моля всеки, който може да де някакъв жокер да се включи  ...Flowers Bouquet

# 328
Здравейте,
Моля за коментар на следните резултати.

# 329
  • София
Здравей Денис,
Моля за коментар на изследванията. Половите са правени по повод 10дневно закъснение, целя бременност, имам 1 дете, на 39год.съм.

Дано успях правилно да прикача🙄
Благодаря предварително🤗

Общи условия

Активация на акаунт