Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 773
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Затварят ресторантите. Ще работят само за доставка по домовете.

# 541
  • София
Сериозно ли ресторантите ще останат отворени??? Тези подиграват ли се с хората?!

Аха, видях коментара на Фенси.
И ресторантите затварят. Дневник си актуализираха информацията. В първоначалната версия пишеше само за нощни заведения и барове.

Скрит текст:
Нови мерки, сред които удължаване на срока на извънредната епидемична обастановка до 31 март 31.03.2021 година обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб след среща с премиера Бойко Борисов.

Сред мерките е преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси. Забраняват се и всички спортни събития, както и събиране на много хора, включително частно организирани тържества. Продължава и забраната за посещения в дискотеки, пиано барове и нощни заведения.

Мерките ще бъдат обсъдени на Министерския съвет и ще влязат в сила от петък, 27 ноември.

Целта на новите мерки е да се даде "глътна въздух" на лекарите.

# 542
Забелязала съм, че всяка заповед е предпоследна.... Баш преди Коледа да затворят магазините....
А още по-безумно ми е учениците вкъщи до края на март...

# 543
  • София
Засега мерките са без определен срок. Надяват се да е само за няколко седмици и да могат да ги разхлабят по Коледа.

# 544
Засега мерките са без определен срок. Надяват се да е само за няколко седмици и да могат да ги разхлабят по Коледа.
Дай да видим какво ще измъдрят в заповедта. Че ако е като тези на МОН...

# 545
  • София
И на мен това ми направи впечатление - сега малко по-хард, та да може за Коледа по-така. На Коледа нали стават чудеса и коронавирусът сигурно ще изчезне Smirk.

Синът ми писа вчера писмо до Дядо Коледа. Заедно с желаните подаръци, детето (на 9 г.) е написало и каталожните номера на продуктите от магазините, в които се продават Joy. Как е знаел е, че ще ги купуваме онлайн Wink.. така де - че Дядо Коледа ще ги прави по каталожен номер...

# 546
  • София
Ох, значи да очакваме пак истерия по магазините.
Ще си сипя вино пък да става каквото ще!

Благодаря за предложените сериали, Queen's Gambit и Undoing съм ги гледала, а Wallander го добавям в списъка, който при така задаващата се локната ситуация ще трябва да е много дълъг Simple Smile

# 547
  • софия
Rosi_ta, аз не ти писах за сериалите, извинявай, забравих!
Подхванах наново “Анатомията на Грей”, а иначе много любим ми е “Гениалната привтелка”. Един приятел настоява да гледам този новия с Никол Кидман ..... ама някой трябва дс помага с името.

# 548
  • София
Rosi_ta, аз не ти писах за сериалите, извинявай, забравих!
Подхванах наново “Анатомията на Грей”, а иначе много любим ми е “Гениалната привтелка”. Един приятел настоява да гледам този новия с Никол Кидман ..... ама някой трябва дс помага с името.

The Undoing.

# 549
Тъпото е, че затварят заведенията и оставят само "доставки по домовете" (това е на първо четене). Добре де, какво пречи да ги оставят отворени и сами да продават за вкъщи.... Не всички могат да се организират да правят доставки по домовете. Така е в чужбина - минаваш през ресторанта, казваш какво искаш и си ги взимаш в кутия за вкъщи..
Другото, което ме впечатли е, че сега ще затворим всичко, ще го отворим преди Коледа, народът ще се юрне като невидял и после.. Хоп, айде пак отначало с болни и т.н. Или както казва Аш преди Коледа ковидът рязко изчезва

# 550
  • София
Е, стига де, най-накрая имаме прогрес, на МЗ  им пораснаха топките (за разлика от МОН). И локдаунът ни е правилен - с всички училища затворени. Преживяхме два месеца без ресторанти през пролетта, ще издържим и сега. Поне няма да затварят парковете и планините, така че ще се движим и ще дишаме свободно.

# 551
  • софия
На фона на новината за пълен локдаун ние стоим на тъмно... ток нвма....вече два часа... Да ви кажа, сещам се за едни други времена...

# 552
Шарки, тук въпросът е принципен. Аз казвам как трябва да се организира работата на заведенията. Защото са поставени в неравностойни позиции. Ще са печеливши едни, а другите - ще са на загуба. И освен това, ти ще продължиш да работиш, а хората в този бизнес кой ще ги компенсира. Хайде, да погледнем по-напред от собствените си камбанарии. Не само тъпото Ричи, което като го видя и ми се повръща, работи там

# 553
  • София
По случайност знам какво направиха ресторантите през пролетта. Пуснаха си персонала на борсата и после пак си ги наеха. И сега ще направят същото. В превод, тези хора ги компенсира НОИ.

# 554
Ок. Ама ти знаеш ли, че има условия, за да си на борсата. И някои хора (повечето) няма да могат да се възползват, защото вече са били. Т. Е. Ще могат да са за 4 месеца, на по 9 лева на ден.
А парите за тези хора на борсата от къде ще дойдат.... А и аз не мисля, че зверски ще попречи на карантината да се организира възможността да отидеш и да си вземеш за вкъщи. Да не са само Хепи, Доминос и др. подобни. Аз мога да искам да си взема от кварталното от кръчме например. ММ работи в Холандия и казва, че там така са организирани. И не виждам нищо лошо. Напротив, така са равнопоставени всички.
Не чух нищо за компенсации, както в Германия, например.

Общи условия

Активация на акаунт