Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 725
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Аз пък Аш винаги съм в възприемала като “пепел от рози” , изискана една такава, като сатен леещ се с метри Simple Smile

# 91
  • София
Благодаря. Просто винаги съм си мислела, че е съкращение от нещо. Някак хич не ми се връзва да си Пепелинова Simple Smile))
Пепеляшка? Joy

# 92
  • София
Аз пък Аш винаги съм в възприемала като “пепел от рози” , изискана една такава, като сатен леещ се с метри Simple Smile
Ще те черпя. И аз така се възприемах до преди 10 години. Сега съм сдуханячка с мигрени.

Аз пък sanaka винаги съм я възприемала като модна марка дънки, а Амели - като захарно бонбонче Simple Smile

# 93
  • София
MaskАмели-то преподлагам е заради култовия френски филм (който на мен, като алитерат, де, винаги ми е бил негледаем, ма хората на изкуството, предполагам им кликва).

Иначе - "пепел от рози" ми е автоматична асоциацията с "Птиците умират сами", та в таз посока Аш ми се вписва идеално Simple Smile))

А sanaka съм си мислела, че може и да идва от някое латинско-юридическо дълбокомислие.

Всеки с асоциациите си Laughing

Скрит текст:
Ахахаха, Аш, сега фанах откъде може да е асоциацията ти с модните дънки - sanaka звучи почти кат култовото panaka, единствената соц марка дънки, която беше налична в един период Laughing

# 94
  • София
Това, за дънките панака, не ми беше хрумвало. Laughing Повечето хора правят някакви японски асоциации. Признавам, че звучи японски, но етимологията му е съвсем различна.

# 95
Абе снощи всички сте прекалили май Grinning
Никога не бих се сетил за Санака. Вероятно и трите деца са момичета, тъй като не се сещам мъжки имена да започват с тези срички.
За Аш и аз си мислех, че е "пепел от рози".

Еми Санака, след като сте ДО, са излезли нови 7 родители, това не показва ли, че ДО-то не пази.

# 96
Преди мноооооого години в седмокласната тема/първа и единствена, в която участвах активно, след това рязко загубих интерес към седмокласните вълнения/, имаше дама с доста интересен ник: Кабо Алма. /има доста хора, които я помнят и знаят извън виртуала/.
Хм? Подобно на санака, никът й е от първите срички на 4-те й деца.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 11:41 от Фран

# 97
  • София
Мецане, аз във всяка тема разправям за малкия, а ти - 3 момичета. Има мъжки имена, започващи с тези срички: Кардам, Калоян, Самуил...

ДО-то не пази съвсем, разбира се, но малко ограничава контактите, а и имаме много болни учители. Кел файда от присъственото, ако няма кой да преподава.

# 98
  • София
Найден, Наум, Наско, Сава, Карен... Познавам лично Simple Smile

Мецане, може и да са си излезли точно от инкубационният период. То това е една от идеите на минаване на ДО - тези, които са заразени, но все още незаразни и/или безсимптомни да са си вкъщи преди да започнат да заразяват други, както и вече заразните да спрат да заразяват, за да се прекъснат веригите. В момента вече е трудно да се проследи кой от къде се е заразил.

# 99
  • София
Мда, Миленита
Скрит текст:
- точно за дънките панака иде реч Satisfied

Инак, Amelie -то наистина е филм, на който се кефят двадесетгодишните, но и самото име на главната героиня не е избрано случайно, според мен. Като клонче ванилия е. Като яйчен сладолед с мляко, забъркан в машинка.

А това за "Птиците умират сами" аз не бих се сетила, но след разказа, който споделих вчера за дъщеря си, някак не ме изненадва, че ме асоциират с филма Frowning1. Спирам, за да не излезе "гузен негонен бяга"

Мецане, може и да са си излезли точно от инкубационният период. То това е една от идеите на минаване на ДО - тези, които са заразени, но все още незаразни и/или безсимптомни да са си вкъщи преди да започнат да заразяват други, както и вече заразните да спрат да заразяват, за да се прекъснат веригите. В момента вече е трудно да се проследи кой от къде се е заразил.
Ето едно нещо, което ми се струва половинчато в момента и затова им тегля майната на всички мерки. Карантинният период за болен ученик е 14 дни. Имаме дете в класа, което е с положителен тест. Родителите го връщат точно на 15 ден от теста. Ами ако още е заразно? Какъв е смисълът да се пазим, като очевидни глупости се допускат.

# 100
  • София
Дете на 15ти ден след положителен PCR според мен ще е един от най-безопасните играчи в класната стая. Повече бих се притеснявала за тези, на които никой не е правил тест и се връщат на училище като им намалее кашлицата. А те са мнозинство според мен.

# 101
  • София
Даам: "Беше малко болно детето 3 дни, ама се оправи и на четвъртия го пуснах на училище. Сега аз карам нещо, ама не знам какво." Smirk Никак не е рядко срещано.

# 102
  • София
На мен ДО в момента ми се струва оправдано единствено, за да могат да оздравеят болните учители и да се върнат на работа. И то в училищата, в които бройката на болните учители е голяма. Моето дете в момента втора седмица е без учител по математика, защото и титулярната и заместващата учителка са болни. От другите учители също има отсъстващи.

Най-разумно ми се струва да се затвори всичко за 3 седмици, за да се укротят нещата и болниците малко да се съвземат. Без да са затворени заведенията, няма никакъв смисъл да се затварят децата.

# 103
Това, за дънките панака, не ми беше хрумвало. Laughing Повечето хора правят някакви японски асоциации. Признавам, че звучи японски, но етимологията му е съвсем различна.

Аз пък винаги съм мислил, че Санака идва от Индия - имаше някакви богове, няккави братя - Санака... Помня го името, защото беше единственото, което можех да прочета без да реша, че страдам от дислексия. Та бях решила, че Санака в свободното си време е инструктор по йога, освен юрист в другото, и върл фен на Индия ....

# 104
  • София
Joy
Това пък за първи път го чувам.
Накарахте ме да чукна "sanaka" в Гугъл и сума ти резултати ми излязоха. Пък аз си мислих, че името ми е свръх оригинално, защото е съставно от имената на децата. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт