Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 951
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Пули, страничен коментар Joy .... пише се изпонарАзгЪрмя

Иначе - не го преживявай - няма смисъл Simple Smile

# 136
  • София
Е, нали, от шести клас беше обсъждано последно? От къде дойде това 5-ти? Не, че съм против, ама така, изневиделица?

Иначе, ние като деца за такива ситуации викахме "Ще се гръмна с ножа" Joy

# 137
  • София
За шести и седми клас е решение на софийския щаб. Доколкото разбирам заповедта на здр. министър касае наличие на определена заболяемост сред населението и опр. заболяемост в училище т.е. две едновременни условия.
Пише, че трябва образователният министър да издаде заповед. Дали го е направил вече знаете ли?

# 138
  • София
Не намирам такава заповед на сайта на МОН.

# 139
  • София
Слушах по радиото аз за тази заповед. Нямам време да ровя, ама щом са го казали по Z-rock , значи е истина Simple Smile

# 140
Пули, страничен коментар Joy .... пише се изпонарАзгЪрмя

Иначе - не го преживявай - няма смисъл Simple Smile
Joy JoyJoy
Аз съм като Карлсон... Той за засилване на драматизма използва "гнервирам" вместо  "нервирам"...
Та и аз така...
Иначе си апсилютно права 💓

# 141
  • София
Вместо заповед, кореспондираща със заповедта на здравния министър, днес от МОН излезе това: http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D … 0%B1%D1%80%D0%B0/
Вече не знам как да го коментирам. Joy Но ако резюмирам действията на управляващите в последно време, се получава следното:
1. Министърът на образованието казва: училищата ще решават преминаване към онлайн обучние,
2. На следващия ден министърът на здравеопазването казва: не, всички гимназисти минават на онлайн обучение,
3. Днес /всъщност, вече вчера/ областният щаб казва: всички от 6-ти до 12-ти клас на ОЕСР до 27.11.,
4. Малко по-късно министърът на здравеопазването казва: ами, не, няма да са от 6-ти, а от 5-ти клас и няма да са до 27.11., а до 30.11. Joy, ама министърът на образованието да каже, но при определени условия,
5. А малко по-рано, министърът на образованието излиза със заповед, от която може да се направи изводът, че изобщо не си е говорил с министъра на здравеопазването. Laughing

Щеше да е смешно, ако не беше толкова трагично.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 00:16 от sanaka

# 142
А преди това бяха дали правомощия на директорите да решават, в зависимост от отсъстващите в конкретното училище. Пълен ужас е тази комуникация.

# 143
  • София
sanaka, малка добавка - по т.3, учениците 6 и 7 клас минават онлайн от 13.11, а по точка 4 от 12.11 т.е. веднага, ако разбира се министърът на образованието сколаса през нощта на 11 срещу 12.11 да издаде заповед. И на мен някакси не ми е смешно.🙁

# 144
  • в страната на чудесата
Днес са на училище.
Цял ден има до утре. Ехееее колко новини може да има.

# 145
  • София
5 клас остават присъствено. Фандъкова:
https://offnews.bg/obshtestvo/fandakova-iziasniava-razminavane-v … ite-u-740147.html

# 146
  • София
А допълнителните занимания и школите остават онлайн, нали? Съвсем се омотах вече Stuck Out Tongue Winking Eye

# 147
  • София
Да, нали се смесват паралелки в тях /да не говорим за училища/.

# 148
  • в страната на чудесата
А допълнителните занимания и школите остават онлайн, нали? Съвсем се омотах вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Те са си така от две седмици.

Аз от утре обявявам ваканция Simple Smile
Часове по 30 Мин, знам, че на съседния Монитор ще тече шах Simple Smile
Подарих абонамент за мастър клас - сега пише истории с Дан Браун Simple Smile

# 149
  • София
Лейди, не зная кои допълнителни занимания имаш предвид, но курсът по карате на децата си работи. ... при спазване на всички необходими епидемиологични мерки Joy (любимата ми нищо не значеща фраза).

Общи условия

Активация на акаунт