Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 19 000
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Добре и го каза, миленита Wink

Аз още не съм се съвзела от яда покрай ДО и съпътстващите тъпотии. Верно ли учителите заплашват, че щели да напуснат?

Вчера и аз четох нещо такова и честно казано откачих. Значи аз, ти и всички тук ходим на работа, плащаме данъци и от тези данъци се плащат заплатите на учителите. Много от българите, в т.ч.и аз ходим присъственона на работа. Нас също ни е страх, ние също имаме семейства.  Ако всички ние по една или друга причина откажем да ходим кой ще работи и кой ще им плаща заплатите. Говоря за учителите в ДУ, защото се оказа че те са основните заплашващи.
Не знам касиерките и продавачите в магазините какво да кажат.... А лекарите,
лаборантите...
Не само че заплашвали, ами се изтарикатили да ходят при ЛЛ за болничен. Или излизали в отпуск.
Аз мисля, че трябва всички да се пазим. Вярно е, че учителите са важни. Ама хайде моля ви се
И мен ме е страх, но гледам да мисля трезво.
Значи тях ги стра и си седят вкъщи на топличко и сигурно, за да може такива като мен и още сума си други да ходят на работа. И да им изкарват заплатите.
Съжалявам, но опасността е повсеместна.

# 211
  • София
"0"-то може да е обикновено typo, всички правим такива.

И и-то в изичен също е тайпо, викаш? За едни душичка, за други нарицателно за ония с дънинг-крюгер нещото. Всеки със своята си истина, де.

Много болна тема ми е това с учителите. Майка ми преподаваше до 2019. Както е със злокачествено заболяване и още две хронични, знам, че щях да изрина света да я накарам да не ходи на работа, ако още преподаваше.

# 212
  • софия
Да ви кажа честно все по-малко новини гледам, още няколко семейства около нас са взели същото решение. Просто не е здравословно! За сметка а това съвместните дейности на семейството печелят и на мен определено ми харесва.

# 213
  • София
Въобще не гледам никаква телевизия, а за новините се информирам от вашите постове Stuck Out Tongue Winking Eye

# 214
  • София
И добре правиш, че не гледаш, ADHD-то на ББ е достигнало непоносими "висоти".

# 215
  • софия
Определено не мисля, че такова разделеление на обществото е изобщо от някаква позла за който и да е в момента. Това е от ония ситуации, в които и едните и другите са прави. Ако всички спазваха правилата и учителите са защитени - ок, да се повъзмути човек от заканата им, ама при положение, че учениците са копие на възгледите на родителите си и като знаем как доста от тях могат да бъдат доста арогантни и неуважителни към всякакви правила, мисля, че е разбираем страха на учителите.  Що се птнася до касиери ( например) - мен пък те ме вадят от равновесие. Особено тия по щандове - ами с храна работиш, може ли маската ти да е под брадата, а ако ти е на лицето се вее като хвърчило, а това че носа ти е отвън е направо висша мода, демоснтрация на над нещата.
 .... а пък има един касиер на фантастико, ама толкова му е мръсна, ама мръсна, мърлява еднократната маскаа..... голяма гнусотия.
Изобщо сме голяма плява.  Sad
ей на, станах сериозна.

И всичките тив глуспости накрая ги отнася кой? лекарите! та така и така не е лесно, дайте да не се възпламеняваме на още фронтове и деления.

# 216
  • София
Жената на топлата витрина в Била на Мол България - маската на брадата и тя самата - вечно една такава сърдита Angry

# 217
。。。。 та така и така не е лесно, дайте да не се възпламеняваме на още фронтове и деления.
Не става въпрос за деление или фронтове. Въпросът е принципен. Една група шантажира другите.
Както и да е. Разбирам я Миленита и бих подкрепила всеки като нея в такава ситуация. Но не обичам да ме изнудват 😎  Дано по-спокойни дни да дойдат😘

# 218
  • в страната на чудесата
Аз не одобрявам този бунт на учителите. Но го разбирам. Те са като нас - години наред липса на обществено признание и бърнаут, а сега същото това общество с изисквания за жертва... не само обществено, но и управленско презрение. Това е.

# 219
Ако се абстрахираме от бунта на учителите, вас не ви ли е страх, че с тази анархия в училищата и липса на мерки, децата ще ви го донесат на вас или близките ви?
Да, човек може да се зарази и другаде, но вероятността е доста по-малка.
ММ също е през седмица в офиса, но в отделна стая. Срещите ги правят през уебекс. Общува с колегите с маска.
Лекарите наистина са много изложени на риск, но пак зависи каква специалност, къде работят и т.н.

# 220
  • в страната на чудесата
Ми в нашето училище не е анархия.

Дъждец, да ти кажа в момента специалността няма голямо значение. Евентуално естетичните дерматолози (които впрочем доста са закъсали) и физиотерапевтите да са по-спокойни.
Аз виждам пациенти с ковид всеки ден... не съм ДжиПи или пулмолог и не работя с обществени средства.

# 221
В нашето не видях някаква разлика в организацията спрямо предни години. Просто бяха сложили дезинфектанти и маските в коридора бяха уж задължителни.
Не знам, Лейка, но ето, че Ели писа, че и при вас отсъстват много учители.
И в АК бяха с маски, но се изпозаразиха. Интересно ще е да се види дали имат заразени учители или смо деца, тъй като те са се срещали извън Колежа.

За лекарите ми се наложи да ходя в Горна Баня няколко пъти и беше много спокойно и рехаво за разлика от Токуда, където отвисях бая време.
Но принципно си права, че навсякъде може да има Ковид болни.
Майка ми беше учителка преди да се пенсионира и ако сега трябваше да преподава и аз като Миленита щях да изрина света, за да не ходи. И двамата с баща ми са рискови.
Пропуснах да кажа, че много съчувствам на хората, които в момента няма как да работят от вкъщи.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 23:57 от Дъждец

# 222
  • София
Ако се абстрахираме от бунта на учителите, вас не ви ли е страх, че с тази анархия в училищата и липса на мерки, децата ще ви го донесат на вас или близките ви?
Почти съм убедена, че децата ще го донесат. Правилата на РЗИ са такива, че не се прави достатъчно, за да се прекъснат веригите на заразите. Например не карантинират цели семейства при контакт на един от членовете, карантинират при твърде къс срок на последен контакт - например някой проявява симптомите в понеделник, а контактите от петък не се водят контактни и т.н. Не мога да виня училището за разпространението и не мисля, че каквито и да е мерки могат да преборят правилата на здравните власти, ако те са хлабави. А дали се страхувам - вероятно вече не.

# 223
Мда, то всъщност мерките в държавата като цяло са неадекватни.

# 224
  • София
Някой има ли дърво орех в двора си или да знае някъде в София да има орех, за да вземем две черупки? Синът ми иска да направи лодка с орехчета за госпожата. Вчера беше направил, но кучето му я изяде.

Общи условия

Активация на акаунт