Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 19 019
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хаусът е пълен, но аз знам, че при положителен тест на дете от класа или преподавател на класа, всички минават незабавно в карантина.
При нас идва бюлетин, колко болни има, колко учители/ученици/администрация и т.н. Кои класове са присъствено и кои онлайн. Не им завиждам на администрацията в тези времена, ама квот' такоА

# 256
  • София
Всъщност на училищата им е по-трудно да хлопнат кепенците отколкото да са присъствено. Особено за училища с амбиции, държащи на качеството, което предлагат и т.н. Защото по принцип присъственото си е присъствено, няма как да се замени изцяло от ДО. Друг е въпросът, дали при повечко случаи в дадено училище не е по-добре да мине изцяло на ДО за 2 седмици превантивно и после пак присъствено, вместо да се играе на тука има- тука нема карантиниран клас. От друга страна, забелязвам, че май училищата очакват всеки момент да им хлопнат кепенците централно и затова гледат да изкарат колкото може повече присъствено. Ако нямаше такива очаквания, може би по-лесно щяха да вземат решения. Не знам и на тях не им е лесно. Аз просто се опитвам да търся някаква логика в нещата, които се случват, колкото и да е безпредметно.

# 257
  • София
...подобно поведение уби темата за АК и родителите минаха на лични съобщения или се преместиха в ФБ групи, а това е в ущърб на тези, които тепърва ще проявяват някакъв интерес към училището.

Вярно е това, следя темата поради личен интерес от известно време насам и забелязвам, че става все по-вяла и отсъстваща. Има едно нещо, което винаги ме е удивлявало - как така са толкова категорични в (обикновено силно отрицателните си) мнения хора, които дори не са помирисвали отвътре едно училище, освен евентуално в ден на отворените врати...

Ние бяхме в АК през уикенда на отворени врати и много сме впечатлени /аз и детето/ от училището. Не само от базата, а от цялостната атмосфера, вкл. от човека от АК, който ни разхождаше и който навремето е завършил колежа /то оставаше да не ни впечатли, де, човекът завежда там Комуникации Joy/. Помислих си, че и аз бих искала да уча в такова училище. След неприятен сблъсък в школата по мат с известен преподавател от една от най-желаните гимназии мисля, че предпочитам "захаросан" подход /в моите очи подкрепящ и поощряващ/, вместо саркастичен такъв /но пък аз съм в Прогресивно, там подхода е същия - за повечето "захаросан"/. Ако не беше този подход обаче, моето дете досега щеше да е намразило ученето, а нямаше да е отговорно и старателно дете, което полага много усилия, щеше да е абсолютно смачкано. Но Мецан е с малко дете, ще узрее според мен през годините, няма ли да бъде ирония на съдбата евентуално да го видим сред кандидатстващите в АК след години, живот и здраве! Joy

И само да допълня към родителите от АК - моля ви, пишете за АК, много е важно и полезно!

# 258
  • София
Аш, не мога да съм толкова бяла и добра аз. Прекланям се пред учителите, чутовен товар носят ежесекундно, да се опазаят здрави и със здрави нерви и психика! Но не мога да простя на администрацията, че след тяхна грешка, единственото, което намират за нужно да направят е да пратят децата на двора и да смятат, че след като са се чули с един родител, значи са си свършили работата и той ще предаде нататък и не ги интересува ще стигне ли до всички, колко време ще висят на студа децата и т.н. Ми, не е ОК. Дори на фона на криза и лудница.

Инак родителите сме за концлагер. В това съм твърдо убедена. Никаква мисъл извън капаците на очите, никаква емпатия, никой сякаш не си дава сметка какво им е на учители и всички, работещи в училището. Всеки си размята претенциите и възгледите по най-кресливия и брутален начин и акъл не стига да се сети, че това грозно рефлектира накрая в децата. Същите тези родители, които демонстративно се държаха на 16ти септември така, все едно единиците с маски сме някви психари и идиоти... Много ми е мъка и отчаяние от безсилие в тази ситуация.

# 259
  • София
Хаусът е пълен, но аз знам, че при положителен тест на дете от класа или преподавател на класа, всички минават незабавно в карантина.
Ти знаеш, ама ако последният контакт е бил в петък, а тестът е направен във вторник - РЗИ казва друго Simple Smile. Както и да е - на мен ми е все тая вече. Дано не ни е писано.... Абе къде е Нотарис? Притеснявам се за него тия дни. Я, моля ви се сутрин идвайте тука да се преброяваме - не е редно да се живее под такова напрежение Simple Smile

Аз оправдавам напълно поста на санака за безплатната Испанска, защото Шарки я предизвика с коментар а'ла Ежко и в стил "ако не е Колежът, децата няма да могат да са подготвени за живота". Но пък Шарки бе предизвикана от Мецан за 7-те хил. евро - които са ключът от загадката според мен. Наистина е като неизживяна любов.

# 260
  • София
Точно, Аш, стилът на Ежко - the one and only и всичко останало е боклук - кара хората да виждат уникалност на Колежа и там, където я няма. Всяко училище с подбор и конкуренция, и съответно високи изисквания, учи на постоянство в подготовката, защото единичните издънки не се прощават и много трудно се поправят. Други са преимуществата на Колежа, според мен.

# 261
  • София
Аш, шегуваш ли се? Всъщност остави,  нека си живея в Утопия Grinning

И са заради тоя вирус ми разваляте боя с кавга туууууууу

# 262
Аз мисля, че всички присъстващи тук се познаваме от 100 години и много отдавна сме надживяли "простата" конкуренция и надцакване на тема училища. Мецан и за мен е пресолил манджата, но и постовете на таралежа ХИЧ не ми липсват. Баланс трябва.
https://youtu.be/NAFeubG7Fl0

# 263
  • София
Да ви кажа, Нотарис ми лайкна един пост Grinning
Скрит текст:
Жив е още дяволът му с дявол GrinGrin

# 264
  • София
Виждам Ежковия стил у Мецан, който със същата настървеност крещи "разпни го" вместо "осанна" Wink

Нашето дистанционно не започва добре. Учителите са болни Sad. Качили са листове с упражнения, които децата да направят сами и после да ги качат в гугъл класрум-а. Обаче, вместо да си пишат домашните, хлапетиите са си направили група и играят Among us Angry Полудях и заплаших щерката, че ще и огранича всякаква теника, с излючение на лаптопа, от който ще има достъп само до училищните приложения. Сега ми е сърдита. Smiling Imp

# 265
  • София
Като казахте Нотарис, случайно някой да може да препоръча нотариус спазващ мерки? (поне проветряващ и носещ маска) Joy Трябва ми за едно пълномощно...

# 266
  • София
Я да не ме плашите за Нотарис, тъкмо мислех да го ползвам служебно.

За "научаването" за €7К - говорих от 1 л.ед.ч. - и се отнасяше само за моите си деца, не съм имала намерение да обобщавам за всички гимназисти.

За "подготвеността за живота" - още обяснявам на мъжете вкъщи защо солта се слага след като кипне водата, нищо, че и двамата са учили химия до 11 клас...Вече не мисля, че е до училище, може би е до пол?

# 267
Абе, хора, татко Мецан е емоционален човек. Не е типично за мъж, но той просто си текъв. Аз също съм емоционална и затова го разбирам. В крайна сметка се замислете колко скучен и сив би бил живота без малка доза пиперец в него.
Не се засягайте излишно, на всички ни е много трудно в момента. И малкото здрав разум дето ни е останал нека да го запазим, че като гледам какво става...

# 268
  • София
Въх! Вярно ли солта се сипва след кипване Joy? Ми и аз не знаех ConfusedConfusedIll

# 269
  • софия
Забелязала съм, че всяка крайност в изказванията, независимо в каква посока, измества за известно време фокуса на темата. Мецан просто сбърка с усещането си за "знаещ" и така както ви дразнеше Ежко, започва да дразни и антиколеж забавлението на Мецан. С тази му упорита позиция сам си слага кепенци. Не е неизживяна любов неговото. Рано им е още. Опасявам се обаче, че от толкова тропане с краче е възможно и на инат да не погледне колежа никога. В крайна сметка всеки с позицията си, но тя не бива да бъде във вреда на никого.
Това е като на пясъчника - нали всички искат да играят с добри деца. Е възможно ли е едната емоционалност да оправдава "кофичките ти са смотани, хахаха кой ти ги купи, хахаха защо са ти, хахахахаха какво толкова им се радваш"
На Фенси клипчето ми оправи настроението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт