Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 19 016
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • в страната на чудесата
Аз също не приех поемата за хейт. Напротив стана ми много смешно. Въобще не се интересувам от колежа, нито от таксата му, нито от темите за него. Но ми беше смешно и намирам, че не е искал никого да обиди. Сатира, това е.

# 271
  • София
Сега се върнах да я прочета - чист хейт си е (сатира, но злобна). Въпросът е човек да не се впечатлява от такива неща и да, ако трябва, да страни от авторите им.

# 272
  • софия
Мецане,
къртиш!!!!
много е смешно, даже без да чете човек темата  разбира Simple Smile
ако можеш да правиш такива седмични прегледи ще е супер. Това си е за колонка в някой седмичник. Може да правиш седмичния обзор на ситуацията.
Евала, човече, браво!

ето Лейка, това е един от ефектите на Мецановото писане, с който аз не съм съгласна. Каквото и да си разбрала то не отговаря на истината. Съгласна съм, че автора може да си служи с всякакви похвати нужни за разнообразяване, подсилване и украсяване, но все пак е важно да бъде обективен.  Мецан не е и не му прави чест!

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:52 от Амели

# 273
Всъщност редактирам се, защото не виждам защо да се извинявам на когото и да било, тъй като никого не съм засегнал лично. Казал съм си мнението за едно учебно заведение. Сега прочетох вашите и ако на Миленита, Амели и Фран са разбираеми, понеже имат деца там, това на Аш въобще не го разбирам. И не, Аш, не е хейт, а още по-малко пък злобен. Мислех да е майтап и че във всяка шега има и истина. Лично не съм засегнал никого, и не мисля да се обяснявам повече.

И няма да трия стихотворението. Има си модератори, те да правят каквото преценят.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:52 от Татко Мецан

# 274
  • София
Нашето дистанционно не започва добре. Учителите са болни Sad. Качили са листове с упражнения, които децата да направят сами и после да ги качат в гугъл класрум-а. Обаче, вместо да си пишат домашните, хлапетиите са си направили група и играят Among us Angry Полудях и заплаших щерката, че ще и огранича всякаква теника, с излючение на лаптопа, от който ще има достъп само до училищните приложения. Сега ми е сърдита. Smiling Imp

Дааа, точно за това иде реч. Обаче масово хората не могат да го проумеят, че ще се случи, ако не се вземат мерки предварително.
За първи път от дългия ми досег с частно училище виждам ефекта на родителите. При нас всичко тръгна ок - информираха ни своевременно, карантинираха и т.н. След това някои такива ( тук си сложете каквито искате епитети) родители са писали оплаквания до съответните инстанции. И хоп - няма никакво инфо, било изнасяне на личните данни, хем имена никой не е писал в мейлите. И още по-лошото, че явно са предизвикали проверки в училището.... И учители се изпозаразиха, естествено. Но нали, някои хора не им пука за учителите, важно е да им отглеждат децата и накрая те да си вземат матурите.... Дистанционното на каката едва го закрепиха, добре че децата са големи и си гонят интересите тази година. При малките нещата бяха почти добре, с малко замествания. Но сега е пак зор децата да са на училище, за да се дозаразят и останалите учителите вероятно. За първи път от толкова години виждам директорката да не може да защити учителите си, и ми е мъчно, защото знам, че добрия учебен процес се дължи на добрия учителски колектив и спокойната атмосфера, не се дължи просто на името. Оф, излях си мъката, благодаря на който ме е прочел и разбрал.

# 275
  • софия
Мецане, неприятно е когато двама човека са се похвалили в една тема ти оттам да тръгнеш с изкуство, осмиващо тяхната радост, чуденка, питанка и каквото и да е. Тук все с нещо някой се е хвалил включиелно и аз, и ти. Какво толкова ти се видя подигравателно?
недей да го триеш, както искрено споделих - добре е написано.

# 276
  • София
EliG, извинявай, но не разбрах връзката между неизнасянето на личните данни и изпозаразяването на учителите. Едните лични данни как пречат на карантината? Или проверките са довели до заразяване?
Скрит текст:
Нашето дистанционно не започва добре. Учителите са болни Sad. Качили са листове с упражнения, които децата да направят сами и после да ги качат в гугъл класрум-а. Обаче, вместо да си пишат домашните, хлапетиите са си направили група и играят Among us Angry Полудях и заплаших щерката, че ще и огранича всякаква теника, с излючение на лаптопа, от който ще има достъп само до училищните приложения. Сега ми е сърдита. Smiling Imp

Дааа, точно за това иде реч. Обаче масово хората не могат да го проумеят, че ще се случи, ако не се вземат мерки предварително.
За първи път от дългия ми досег с частно училище виждам ефекта на родителите. При нас всичко тръгна ок - информираха ни своевременно, карантинираха и т.н. След това някои такива ( тук си сложете каквито искате епитети) родители са писали оплаквания до съответните инстанции. И хоп - няма никакво инфо, било изнасяне на личните данни, хем имена никой не е писал в мейлите. И още по-лошото, че явно са предизвикали проверки в училището.... И учители се изпозаразиха, естествено. Но нали, някои хора не им пука за учителите, важно е да им отглеждат децата и накрая те да си вземат матурите.... Дистанционното на каката едва го закрепиха, добре че децата са големи и си гонят интересите тази година. При малките нещата бяха почти добре, с малко замествания. Но сега е пак зор децата да са на училище, за да се дозаразят и останалите учителите вероятно. За първи път от толкова години виждам директорката да не може да защити учителите си, и ми е мъчно, защото знам, че добрия учебен процес се дължи на добрия учителски колектив и спокойната атмосфера, не се дължи просто на името. Оф, излях си мъката, благодаря на който ме е прочел и разбрал.

# 277
Аз хич не харесвах АК преди, но с течение на годините все повече ми допада. Даже не искам да ходя на обиколка, защото знам, че много ще ми хареса.
Детето  странно е много зле насторено и то от училище. Мен ми се струва, че АК много би й паснал, но пък същевременно ми се иска да учи и друг език.
Забележката на Санака към Шарки не я разбрах. Винаги може да получиш някъде нещо безплатно. Шарки си  отчита това, което каза, като плюс и не виждам защо е това надцакване, че и на други места го има същото, но безплатно. То и за ЧУ до 7ми клас важи. В СМГ може да получиш безплатно подготовка по мат.например.

А между другото, в СС също говорят само похвали на родителските срещи. Разбираемо е новичките родители да се похвалят с децата си.

# 278
  • София
А между другото, в СС също говорят само похвали на родителските срещи.
InnocentSleepingSleepingSleepingWorriedUnamusedRolling EyesGrinInnocent

# 279
  • София
Мецане, не ти приляга да четеш споделеното от родител в една тема и да ходиш да осмиваш и да преиначаваш думите му в друга. Дори не става дума за обективност и информираност, каквито на теб ти липсват. Тъжно е, ако не разбираш какъв точно е проблемът.
Иначе имаш право на мнение, никой не го оспорва. Начинът обаче е грозен, да не кажа оскърбителен. А отношението ти е в стил "кон с капаци", съвсем тенденциозно обобщаваш и преиначаваш неясно с каква цел.

Ели, нашите са дистанционно вече трета седмица. Миналата седмица имахме право на избор и почти 90% от класа избраха ДО. Конкретно болните учители водеха дистанционните часове и миналата седмица не са били присъствено в клас. Но вирусът вече е навсякъде и не знам как ще се опазаваме. Аз съвсем целенасочено не гледам новини, защото ми влият зле на психиката, но въпреки това на моменти се усещам как ме обзема чувство на безизходица.

Дъжец, колкото е вярно, че заради 7к в евро от колежа се говорят само похвали, толкова, че и в СС само хвалят. Ела да видиш дневника - от началото на годината щерката има 3 забележки.

# 280

Мецан би трябвало вече да го познавате, че реагира крайно емоционално и свръх крайно, но тези му реакции не са истински хейт и съм сигурна, че и той обмисля Колежа.

Санака, благодаря ти! Точно това е.
Явно в тази тежка ситуация много хора изперкват, не само аз.

Благодаря на всички за милите думи, които наистина ме изненадаха от хора, които искрено считах за виртуални приятелки. Аз обаче продължавам да си ги харесвам, но ще ви освободя от присъствието си, щом толкова ви дразни един майтап в рими за най-великото училище на света.
Това, за което изключително много ми е мъчно, са Миленита и Аш, много ще ми тежи да загубя тяхното добро отношение, обаче нека да знаят, че аз продължавам да ги харесвам, а те да правят каквото искат.

Като си чета сега стиховете от снощи, като в момента съм трезвен като краставица, не се отказвам от тях, не съжалявам, че ги написах, няма да ги изтрия и пак бих написал същото. Това е последната ми дума.

# 281
  • София
Мецане, ако в темата за АК не беше зададен въпрос "Винаги ли всички учители ви хвалят децата?", нямаше да се стигне дотук. В АК, а вероятно и в много други частни и държавни училища има деца, които се справят не просто отлично, а изключително добре  в училище. Представи си сега, че майката на подобно дете задава въпроса.  Моята собствена дъщеря преди да навърши 21 непрекъснато ме ядосваше (нали се сещате за приказката на крушата и дървото, представете си дразнител като Шарки, умножен по две), и когато в училище ми я хвалеха, и на мен ми се струваше неискрено, защото аз познавам друга нейна страна и не можех да си представя дъшеря ми "хрисима". С годините си дадох сметка, че това, което тя не  е "изливала" като емоции в училище, го е изливала вкъщи върху мен. Разбирам, че и ти сега си изля емоциите, предизвикани от КОВИД страха върху мен и АК, на мен лично изобщо не ми хвана декиш, обаче този родител, който попита, едва ли е толкова дебелокож като мен.

# 282
  • София
Като казахте Нотарис, случайно някой да може да препоръча нотариус спазващ мерки? (поне проветряващ и носещ маска) Joy Трябва ми за едно пълномощно...
Дахтеров. Аз през май бях в кантората му и всички бяха с маски, ръкавици, дръжките на вратите бяха опаковани с марли напоени с дезинфектант.... предполагам и сега ще е така.

# 283
  • София
На мен пък много ми хареса мецанската поема и искрено ме разсмя. Не ми е повлияла по никакъв начин на виждането за АК и я приех точно както и всички други негови произведения - хумористичен опит за обобщение на различни публикации и мнения.

Моят петокласник тъкмо се видя свободен от карантина и се върна в училище и хоп - съобщение в ел.дневник, че преминават към ОЕСР до края на следващата седмица. Не съм доволна, но това ще е... Трябва да се настроя, че ще си отвисят вкъщи до пролетта. Много ще се изненадам, ако се върнат в училище тази година.

# 284
  • в страната на чудесата
Амели, аз изобщо не чета темата за АК, нито я следя. Разбрах от написаното, че е имало хвалби от захаросан тип, което не е необичайно, нали.
Сега, моят племенник е там, няма да кажа кой, че ще има разпознаване и да ви кажа част от нещата в колежа са си яко захаросани. АК е някаква свещена крава, нещо като СС Simple Smile няма лошо, на мен не ми пречи. Няма да ми е добре ако училище от което не се интересувам не е ок.

Но се питам защо всички подскачат и се наострят. Нали не е прав и всичко е наред. Нали му го казахте. Чудя се след като се познаваме (и пак не вярвам с лошо мецан да е писал) на колко страници го разковахте? Да ви кажа, всеки тук си има личната история, понякога драматична, понякога не ОЩЕ. Може би трябва да подминем едно стихотворение. Особено ако авторът не е имал лично отношение. Не е трудно да се види по-дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт