Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са професионалните заключения след прегледа при доц. Томова?
Какво означава, че плацентата е втора степен на развитие?
Какво означава диагнозата "прееклампсия"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са професионалните заключения след прегледа при доц. Томова?
-
Какво означава, че плацентата е втора степен на развитие?
Изразът „втора степен на развитие“ за плацентата може да се отнася до нейната оценка на зрялост. В медицински контекст, плацентата преминава през различни степени на зрялост, като втората степен обикновено означава, че тя е в напреднало състояние, готова за функциониране по време на бременността и раждането.
-
Какво означава диагнозата "прееклампсия"?
Диагнозата "прееклампсия" е сериозно състояние, което може да възникне по време на бременност и представлява заплаха както за здравето на майката, така и за бебето. Характеризира се с високо кръвно налягане и наличието на протеин в урината. Може да доведе до различни усложнения и изисква внимателно наблюдение от медицински екип. В някои случаи те могат да предизвикат раждане, ако рисковете за здравето станат твърде високи.
-
Какво представлява разкритието на 5 сантиметра?
-
Какво представлява разкритието на втората степен?

но този е от майка ми подарък
чудих се чудих каде да им намеря място на едни розички и накрая това ми дойде на ум 
и може би изобщо не й е мястото тук, но другаде не намирам помощ.

.Отидох на прегледа и всичко е ОК /пу пу пу / с бебо и с разкритието /пак си е 1 пръст,нищо че съм спряла лекарствата/ , та този ми насвятка пак илачи" да съм си пиела 3 х 1 нош па още седмичка за да сме задържали бебо още малко вътре/то не виждам с тва нош па кво задържане ще стане
къде по силни ги пих до онзи ден/ и предния път го изкара по видеозон 3 кг. и било с 1 седмица на пред, а сега пък било дребно 2700 и ми предписа Nutrikal белтъци та да сме го подсилили и ТО да ги пия Само 7 дни /кво подсилване ще стане за седмица не знам
/. Та аз реших да не пия НИЩО аман омръзна ми от буламачи и химии.Мислите ли че греша ,от друга страна ме е малко шубе че не ги искам.Вие как мислите а???? 

Угодия нямам значи...лятото ми е жега...захладнее малко - студено ми е
бременна работа значи
Мъжо след като разбра, че вече и бебе имаме в темичката, се притесни и каза че ако излезело по рано ме праща при мама