Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са професионалните заключения след прегледа при доц. Томова?
Какво означава, че плацентата е втора степен на развитие?
Какво означава диагнозата "прееклампсия"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са професионалните заключения след прегледа при доц. Томова?
-
Какво означава, че плацентата е втора степен на развитие?
Изразът „втора степен на развитие“ за плацентата може да се отнася до нейната оценка на зрялост. В медицински контекст, плацентата преминава през различни степени на зрялост, като втората степен обикновено означава, че тя е в напреднало състояние, готова за функциониране по време на бременността и раждането.
-
Какво означава диагнозата "прееклампсия"?
Диагнозата "прееклампсия" е сериозно състояние, което може да възникне по време на бременност и представлява заплаха както за здравето на майката, така и за бебето. Характеризира се с високо кръвно налягане и наличието на протеин в урината. Може да доведе до различни усложнения и изисква внимателно наблюдение от медицински екип. В някои случаи те могат да предизвикат раждане, ако рисковете за здравето станат твърде високи.
-
Какво представлява разкритието на 5 сантиметра?
-
Какво представлява разкритието на втората степен?
За разкритието и аз знам, че при някои жени се получава абсолютно безболезнено! Дано да си така до достигане на пълно разкритие! Ще чакаме радостни вести!
/ и само влизам за почивка да ви чета, но не се сдържах днес да не се разпиша като прочетох за Ангелина. Надявам днес да приключа окончателно и по-късно ще словоизлиятелствам из форума.
Да не забравиш да пишеш на щъркелите 

Господ да ти помага на тебе и на бебето и всичко да мине нормално!

, много добре започваш! дано с по-малко болка продължи до финала
! толкова е хубаво да си имаме едно безпроблемно и леко раждане за сефте и живо и здраво първо октомврийче! стискам палци и чакам добрата вест!
!!!показахте се най-сетне! ми то при такива новини ,кой не би,наистина!
! нямала съм и сантиметър разкритие,шийката на матката била в обичайното си положение и нямала никакво
-та чак до тази сутрин! и да си призная изобщо не знам защо точно! просто си мислех ,че въпрос :секцио или нормално раждане при нем не стои, а сега трябва да решавам и ме е страх да не сбъркам!
!