Готварска печка

• 22 112
  • 269
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми изглежда добре тази печка, но няма пиролиза, със стъклокерамика е, а не с индукция.
Другият вариант е: така и така имаш място, защо не поръчаш един шкаф и да си вградиш в него уреди (фурна и плот) или ще е скъпо?

# 226
  • Melmak
Защото кухнята ни е за ремонт и тоя шкаф ще е като на свинче звънче. Докато не си оправим другия дом, този е на пауза.

Не държа да има индукция. За пиролизата видях, че няма.. ама ще преглътна. Като цяло бюджета ми е около 1000 лв, макс 1200-300.

# 227
  • София

...Като цяло бюджета ми е около 1000 лв, макс 1200-300.

За този бюджет, тази печка е най-добрият избор. До тази цена няма друг модел с каталитичен панел и телескопични водачи, при това - на 2 от нивата. Освен това, Бош е с по-висока надеждност от АЕГ/Електролукс, а да не говорим за Горенье, Индезит и др.

# 228
  • Melmak
Благодаря! ❤

# 229
Защото кухнята ни е за ремонт и тоя шкаф ще е като на свинче звънче. Докато не си оправим другия дом, този е на пауза.

Не държа да има индукция. За пиролизата видях, че няма.. ама ще преглътна. Като цяло бюджета ми е около 1000 лв, макс 1200-300.
Ясно. Както казах, добре ми изглежда печката, така че със сигурност е за предпочитане пред други марки.

# 230
Здравейте отново! Благодаря за мненията!

Оказа се, че не съм пресметнала мястото добре и имаме възможност за 60 см печка, което е супер, защото и аз предпочитам пълноразмерен уред.

Бяхме днес да гледаме и на живо, исках да видя и да пипна. Дано не ме помислите за луда или за трол, защото не съм. Grinning

Относно АЕГ, не знаех, че са Електролукс. Всъщност печката, която ми предлагате на Електролукса изглежда много добра опция. Обаче като вече знам, че мога да имам 60 см, искам да ползвам изцяло пространството.

Иска ми се да е инокс, с разширение на нагреваемата площ на котлоните. Пиролитичното почистване със сигурност е плюс.

Основно май се ориентирах към тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Elektricheski-gotvarski-pechki/Got … KR39C250/p/702825

Моля ако имате други идеи, отворена съм, трябва да решавам тези дни и да поръчам.
Здравейте Simple Smile Понеже ми се налага да търся свободно стояща печка прочетох темата. Като цяло и аз се насочих към този модел на Бош. Прочетох и мненията ви. Така като гледам няма отзиви от първа ръка Simple Smile Въпросът ми е има ли фурната всички стандартни необходими нагрявания? Видях ръководството пише, че има горно и долно, 3Д, само долно, грил и още няколко Simple Smile Да разбирам ли, че функцията грил се ползва като самостоятелно горно нагряване, когато е нужно за някое ястие? Понеже имаме вграден Бош 8 ма серия и погледнах и него - няма такава функция като горно нагряване, както е долното а само грил функции. Може и да задавам глупави въпроси но ще съм благодарен ако можете да ме просветните Simple Smile

# 231
  • Melmak
Здравейте, в сайта на технополис, от където е линка има документи за сваляне. Открих това там

Печката не са ми я монтирали още, пристигна онзи ден. Тези дни ще я свържат, защото е без щепсел и ще започна да я ползвам. За грил функцията не съм се интересувала въобще, не е нещо, което ползвам.

# 232
Здравейте, в сайта на технополис, от където е линка има документи за сваляне. Открих това там

Печката не са ми я монтирали още, пристигна онзи ден. Тези дни ще я свържат, защото е без щепсел и ще започна да я ползвам. За грил функцията не съм се интересувала въобще, не е нещо, което ползвам.
Аз си свалих ръководството от сайта на Бош и го погледнах. Забелязах, че няма функция само горен реотан.
Ето това са режимите на работа на вградената фурна:

И тук няма само горен реотан.
И на двете има грил.
Затова питането ми беше дали функцията грил се препокрива с горен реотан?

# 233
  • София
Скрит текст:

Аз си свалих ръководството от сайта на Бош и го погледнах. Забелязах, че няма функция само горен реотан.
Ето това са режимите на работа на вградената фурна:

И тук няма само горен реотан.
И на двете има грил.
Затова питането ми беше дали функцията грил се препокрива с горен реотан?

Да, „грил“ и „горен реотан“ е едно и също.

# 234
  • Велики Преслав
Не не е едно и също. Грил е мощния горен нагревател. В случая това което замества горния нагревател е функцията малък грил. Разликата в мощността е огромна. Горния нагревател е двоен. Малък Грил е 1000 w а голям е 3200. При мен е така поне.

# 235
Както казва Васил, не е едно и също. Този грил е за бързо запичане на сандвичи, наденички, месо, заливка на ястие да хване коричка, например Доста е мощен и запичането е бързо, та е добре човек да се навърта около фурната докато работи грилът.  Моите фурни имат такава функция, както при тази- със и без вентилатор, и доста я използвам.

# 236
  • Велики Преслав
Да аз имам издънка докато разбера, така изхвърлях една тава със сандвичи, защото не очаквах и двата нагревателя да тръгнат на голям грил.

# 237
  • София
Не не е едно и също. Грил е мощния горен нагревател. В случая това което замества горния нагревател е функцията малък грил. Разликата в мощността е огромна. Горния нагревател е двоен. Малък Грил е 1000 w а голям е 3200. При мен е така поне.

Василе, тази печка няма „малък грил“, има само „голям“. Човекът пита как да включи само горния реотан, когато това се налага. Съответно, верният отговор е именно чрез функция „грил“, защото тази печка няма друга възможност.

Иначе, ако трябва да сме точни, при фурните понятието „грил“ е функция на горния нагревател. От маркетингови съображения, всички съвременни фурни са „мултифункционални“ и имат „грил“. От практични съображения обаче, само една позиция на копчето включва горния реотан. При някои фурни са две, но и двете се наричат „грил“. Получава се така, че няма друга функция, освен „грил“, при която да работи само горният нагревател. Оттам вече двете понятия стават взаимозаменяеми, въпреки че това не е акуратно.

Това не е нито първият, нито последният случай, в който маркетингът на производителите всява объркване с неточни, преувеличени или пренесени от друг контекст понятия. Затова предпочитам да отговоря на човек така, че да ме разбере, вместо да му изнасям лекции относно правилната употреба на понятията.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 05:12 от Vilemina

# 238
  • Велики Преслав
Горния нагревател не е грил. Грил имат печките които имат два горни нагревателя, като единия от тях е по-мощен от другия. Гриловият е по цялата площ на тавана а този, който е за нормално печене е по периферията му.

А на инструкциите ясно се виждат функциите грил с малка и грил с голяма площ

А да не говорим, че печки без грил на пазара има много.

# 239
Скрит текст:

Василе, тази печка няма „малък грил“, има само „голям“. Човекът пита как да включи само горния реотан, когато това се налага. Съответно, верният отговор е именно чрез функция „грил“, защото тази печка няма друга възможност.

Иначе, ако трябва да сме точни, при фурните понятието „грил“ е функция на горния нагревател.
Скрит текст:
От маркетингови съображения, всички съвременни фурни са „мултифункционални“ и имат „грил“. От практични съображения обаче, само една позиция на копчето включва горния реотан. При някои фурни са две, но и двете се наричат „грил“. Получава се така, че няма друга функция, освен „грил“, при която да работи само горният нагревател. Оттам вече двете понятия стават взаимозаменяеми, въпреки че това не е акуратно.

Това не е нито първият, нито последният случай, в който маркетингът на производителите всява объркване с неточни, преувеличени или пренесени от друг контекст понятия. Затова предпочитам да отговоря на човек така, че да ме разбере, вместо да му изнасям лекции относно правилната употреба на понятията.
Моите фурни си имат най-обикновен горен нагревател + още един (в назъбена форма), който се включва само на функция грил и нагрява само той.