За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 137
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 4 859
Кажете как правите бобена салата с лютеница?

Боб от буркан /консерва +лютеница + чесън +печени чушки + олио/зехтин и сол

Боб от буркан/консерва +лютеница + червен лук /праз+олио /зехтин и сол

Понякога слагам магданоз ,една идея оцет ,чер пипер ,маслини,джоджен,чубрица ....
И краставички кисели съм слагала ,и грах/царевица ....

# 106
  • София
  • Мнения: 3 358
А търся едър, лятото ядох със зеленчуци, няма такава вкусотия.
В Кауфланд на щанда за турски продукти(срещу рибата).Взимам на марка Есе.

# 107
  • Мнения: 264
Да попитам като правите боб какъв използвате, защото при мен винаги хрупа. От вечерта го накисвам, не слагам сол при варенето и изсипвам две води.. не знам къде греша, но остава суров. Ползвам на кауфланд.
Също, ще се радвам да ми дадете рецепта за боб с ребърца.

# 108
  • Варна
  • Мнения: 14 674
Аз пасирам сварения боб. Добавям лютеница и смлени орехи. Украсявам с маслини и кисели краставички.

# 109
  • Мнения: 1 467
Здравейте,
Имам турски ситен булгур, който е за кюфтета и не знам как се ползва. Може ли изпитана рецепта. Търся и рецепта за постни овесени курабии. Мисля, че Лабрекс /не съм сигурна/ имаше такива, но може и да не е тя.
Благодаря!

С булгур съм правила тези:
Кюфтета от червена леща и булгур
https://www.bonapeti.bg/recepti/kyufteta-ot-chervena-leshta-i-bulgur/

Червената Соня (кофта от червена леща и булгур)
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B3%D1%83%D1%80

Бисквити с две съставки
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Салата от боб- бял или червен боб /от консерва/ , печени червени чушки, кисели краставички, сол , оцет, олио.

# 110
  • Пазарджик
  • Мнения: 336
За да ми се свари бобът, слагам 1ч.л. сода на първата вода. След завирането оставам 5-10мин и изхвърлям водата. После още един път сменям водата. Вече от години не накисвам от вечерта. Не става по-бързо. Понякога вечерта си сварявам хубаво боба, а на сутринта го сготвям.

# 111
  • Мнения: 4 859
Да попитам като правите боб какъв използвате, защото при мен винаги хрупа. От вечерта го накисвам, не слагам сол при варенето и изсипвам две води.. не знам къде греша, но остава суров. Ползвам на кауфланд.
Също, ще се радвам да ми дадете рецепта за боб с ребърца.

Най-често вземам готов сварен от буркан ....гледам промоции и се запасявам ,спестява ми време ,мога да кажа марки при интерес .

Ребрата пушени или сурови ?Стандартно си го готвя ,чорба/яхния и по към края ги слагам ,ако са пушени .Ако са сурови ,ги запечатвам за коричка и ги слагам .Но както казах с готов сварен боб обикновено готвя.

И в гювеч съм правила -боба готов ,ребърцата мариновани и почти готови .

# 112
  • Мнения: 14 905
Да попитам като правите боб какъв използвате, защото при мен винаги хрупа. От вечерта го накисвам, не слагам сол при варенето и изсипвам две води.. не знам къде греша, но остава суров. Ползвам на кауфланд.
Също, ще се радвам да ми дадете рецепта за боб с ребърца.
В боба е проблема, пакетиран от хипермарктите вече не купувам. Купувам от плод -зеленчуците където пазарувам редовно -насипен или от пазара и ми се реши проблема с увирането.
Преди все седяха като камъчето колкото и да ги варях.

# 113
  • враца
  • Мнения: 16
Мога ли да направя сланината с обикновена сол,не с морска?

# 114
  • Мнения: 9 453
Можеш.
ЗА варивата от плод зеленчук не съм съг гласна,  последната леща която купих от магазина вря близо два часа и пак тропаше Ввече не купувам от неизвестни марки и доставчици.
Понякога също ползвам боб от буркани +кутия печен от Лидъл.
Иначе го варя първо със сода, после сменям водата и тогава варя на чисто

# 115
  • Мнения: 2 638
Преди купувах само на Крина. Случи ми се бобът да не се досварява. Открих тези на Кръстев, ами много съм доволна. Нямала съм такива проблеми с тях.

# 116
  • Мнения: 14 905
Както казах пазарувам редовно от конкретни плод-зеленчуци и досега не са ме подвеждали с лош боб.
Всеки си решава, при мен решението да не ми дрънка боба беше това.
Говорила съм си със собствениците, казвали са ми, че  купуват директно от производители, а  не взимат насипен вносен, защото той не увира поради обработките, които им правят за трайност.

Та ключов момент е самият боб да е пресен и добър, с хубав боб всички гозби  се получават.

# 117
  • Мнения: 10 664
Бобът се накисва задължително, но не за да се свари бързо, а по здравословни причини. Когато е хубав, няма нужда от особени принизи, вкл. сода. Купувам само домашен от производители и е несравним. Имам от миналата година даже и пак е уникален.
Просто ви е кофти бобът.

# 118
  • Мнения: 811
Имам доста нар и никаква идея какво да го правя. Някой да има изпитана рецепта?

# 119
  • here and now
  • Мнения: 5 521
Нар, напоследък слагам в салати, вместо или със семена. Можеш да изцедиш с цитрус преса, да напълниш малки бутилки и да го замразиш. Купувала съм такъв замразен от Турция, по спомен имаше около 6 месеца трайност.

Общи условия

Активация на акаунт