За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 998
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 492
Сварени картофи, обелени сутринта, ще потъмнеят ли до вечерта?

# 91
  • Мнения: 9 451
Сварени картофи, обелени сутринта, ще потъмнеят ли до вечерта?
не, сложи ги в плик, или в кутия и в хладилника.

# 92
  • София
  • Мнения: 12 217
Имам около 1/2кг стафиди,но са се спаружили доста и са много сухи.
За какво може да се ползват?
Само да допълня колежките, които са ти отговорили, че може навсякъде да ги ползваш, независимо, че са поизсъхнали, преди да ги вложиш някъде се попарват с гореща вода,  задължително гореща, покриват се за 20 - 30 мин, отцеждаш. вече са алкохола са ти казали, но  трябва да преседят поне 12 часа.

# 93
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Направих си оцет от диви ябълки и круши. Стана супер. Понеже имаха червеи ги изрязвах.
Сега сложих ябълки от магазина, като оставих и семенника. Течността стана като желирана, ферментацията едвам-едвам върви.
Ще стане ли оцет или да хвърлям?

# 94
  • Мнения: 43 391
Може би сега ще стане по- бавно, защото е по- хладно. Щом се желира- богати са на пектин.

# 95
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Направих си оцет от диви ябълки и круши. Стана супер. Понеже имаха червеи ги изрязвах.
Сега сложих ябълки от магазина, като оставих и семенника. Течността стана като желирана, ферментацията едвам-едвам върви.
Ще стане ли оцет или да хвърлям?
Когато има добра реколка от ябълки, правя оцета в бидон. Режа на четири и после през машината за мелене на грозде. Около една година му трябва за финализиране по причината, която е посочила mariat.

# 96
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 122
Здравейте,
Имам турски ситен булгур, който е за кюфтета и не знам как се ползва. Може ли изпитана рецепта. Търся и рецепта за постни овесени курабии. Мисля, че Лабрекс /не съм сигурна/ имаше такива, но може и да не е тя.
Благодаря!

# 97
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Не бях чувала за булгур за кюфтета:) Ето тук една рецепта:
https://www.hera.bg/s.php?n=249

Дребния го ползвам за салата. А търся едър, лятото ядох със зеленчуци, няма такава вкусотия.

# 98
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 122
Не бях чувала за булгур за кюфтета:) Ето тук една рецепта:
https://www.hera.bg/s.php?n=249

Дребния го ползвам за салата. А търся едър, лятото ядох със зеленчуци, няма такава вкусотия.
Благодаря, а салатата е? И въбоще този булгур само накисва ли се или се вари? Ще сложа снимка довечера ако някой е ползвал такъв.

# 99
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Салатата е табуле
https://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%8 … D1%83%D0%BB%D0%B5

Накисва се по принцип.

# 100
  • Мнения: 2 638
Кажете как правите бобена салата с лютеница?

# 101
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Кажете как правите бобена салата с лютеница?
Салатен боб или просто сварен такъв, праз лук, лютеница...режа и претривам с малко сол празия лук, добавям останалото и подправям, сол ако трябва още, кимион малко.

# 102
  • Мнения: 2 638
Печен пипер, кисели краставички слагаш ли?

# 103
  • Мнения: 4 294
Не бях чувала за булгур за кюфтета:) Ето тук една рецепта:
https://www.hera.bg/s.php?n=249

Дребния го ползвам за салата. А търся едър, лятото ядох със зеленчуци, няма такава вкусотия.
Здравей, а имаш ли рецепта за болгур с зеленчуци?

# 104
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Печен пипер, кисели краставички слагаш ли?
Въпрос на вкус...ако сложа печени чушки и кисели краставички, аз лично няма а да добавям лютеницата. Но ти действай според твоите предпочитания.

Булгур със зеленчуци https://recepti.ezine.bg/r-7793-%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D1%83%D … D1%83%D1%86%D0%B8

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 16:32 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт