За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 213
Искам чашки за крем карамел , но не искам от магазините за левче .От къде да си купя ?

# 121
  • Мнения: 12 193
От немските магазини. Имат хубави от инокс.

# 122
  • Мнения: 9 453
В Джъмбо керамични

# 123
  • София
  • Мнения: 1 599
Във Фантастико също има хубави метални чашки за крем карамел.

# 124
  • София
  • Мнения: 20 720
Идеи какво да направя от изрезки от сьомга? Погрешка ги размразихме, мислех, че са воденички, макар че се зачудих на розовия оттенък Simple Smile
Част ще бъдат панирани, но са много - 1 кг.

# 125
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123
Само да вметна, че добавянето на сода в боба унищожава напълно полезните му свойства. Избягвайте го като вариант.За по - бързо увиране слагам 1 супена лъжица ракия.

# 126
  • София
  • Мнения: 853
Идеи какво да направя от изрезки от сьомга? Погрешка ги размразихме, мислех, че са воденички, макар че се зачудих на розовия оттенък Simple Smile
Част ще бъдат панирани, но са много - 1 кг.

Киш със сьомга и броколи https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/06/quiche-au-saumon-et-brocolis.html

# 127
  • Мнения: 4 859
Идеи какво да направя от изрезки от сьомга? Погрешка ги размразихме, мислех, че са воденички, макар че се зачудих на розовия оттенък Simple Smile
Част ще бъдат панирани, но са много - 1 кг.

Мариновани ?
Овкусени със сол,черен пипер ,лимонов сок ,копър и от предния ден в хладилника да отлежат.
После на филийка с крем сирене ,мъжа ми по руски уж ги яде с варен картоф и лук.

Салата ,паста ....бутерки .

Супа ,примерно тази :
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/02/laxsoppa.html?m=1 

# 128
  • София
  • Мнения: 20 720
Девойки, благодаря много за идеите!!. Мармотският блог е много интересен.
Намерих и една за крем, на филийка или с варено яйце. Това колко водка ще изпие....
Скрит текст:
• 500 г филе от сьомга (сурово)
• 3 с.л. пресен копър, нарязан
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. майонеза или ремулада
• 1 ч.л. сол
• 200 мл течна сметана
• копър за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се измива. В тенджерка се слага малко вода, около 1 пръст дълбоко, кипва се и филето се слага в нея. Задушава се около 10 минути, след което се вади и оставя да изстине. Намачква се с вилица, като се отстраняват евентуални костици. Смесва се със солта, лимоновият сок и червеният пипер. Сметаната се разбива на сняг, добавят се майонезата, крема от филето и нарязаният копър. Оставя се за около час в хладилник. Сервира се гарнирано с копър.

# 129
  • Мнения: 4 298
Из форума много се коментираше един бюрек, Добруджански ли беше и може ли рецепта ако някой се сеща? Благодаря!

# 130
  • София
  • Мнения: 20 720
Из форума много се коментираше един бюрек, Добруджански ли беше и може ли рецепта ако някой се сеща? Благодаря!
Не е от форума, но Валя е много добра, а освен това живее точно там - в Добрич, въпреки че е арменка, от съветските.

# 131
  • Мнения: 9 453
Идеи какво да направя от изрезки от сьомга? Погрешка ги размразихме, мислех, че са воденички, макар че се зачудих на розовия оттенък Simple Smile
Част ще бъдат панирани, но са много - 1 кг.
Тази супа в страхотна https://pep-4o.blogspot.com/2018/10/blog-post.html?m=0

# 132
  • Мнения: 1 467
Из форума много се коментираше един бюрек, Добруджански ли беше и може ли рецепта ако някой се сеща? Благодаря!

Добруджански бюрек

https://recepti.gotvach.bg/r-91119-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%8 … D1%80%D0%B5%D0%BA

Една съфорумка беше споделила, че по тази рецепта е правила бюрека.
И аз му се каня....

# 133
  • Мнения: 264
Благодаря на всички за отговора!
Да ви попитам понеже Коледа наближава, дали имате изпитана рецепта за щолен? Някоя, която сте правили и е сполучлива. Също, от къде вземате кандирани пловоде?

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 17:37 от Moni_90

# 134
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Как се готви ориз на фурна, така че да се отделят звънцата? Да изглеждат като ризото едва ли не. Майка ми прави такъв, но според нея нищо не прави, а на мен не ми се получава. Ако имате някакви тайно, споделете, моля ви!

Общи условия

Активация на акаунт