За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 153
Момичета,някоя от вас правила ли е капама в слоукукър?

# 316
  • Мнения: 10 687
Момичета,някоя от вас правила ли е капама в слоукукър?

Да

# 317
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Здравейте, кулинарни корифеи! Имам следния въпрос: би ли се получило прилично ястие от свинско контрафиле, тиквички, моркови и сос бешамел в иенска тенджера. Имам 2 малки тиквички,  които се чудя какво да правя и готов сос в кутия-същата схема. ...
Контра филето бързо и яростно и кратко  на тиган или бавно на фурна.  Simple Smile Морковите и тиквички на салата или пък гриловани за гарнитура.  Сосът бешамел + яйце = заливка за муска или друго. Или да го обогатиш с горчица, течна сметна сос Уорчестър, пък ако имаш и гъби да задушиш с масло - сос за контрафилето.
2 малки тиквички - в каков сладкиш.
Готовият сос не ми я ясен.

# 318
  • Мнения: 110
здравейте, чудя се дали да си взема уок тиган или обикновен?! Sad

# 319
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
И двата.

# 320
  • Мнения: 4 163
здравейте, чудя се дали да си взема уок тиган или обикновен?! Sad
Единият не заменя другия.

# 321
  • Sofia
  • Мнения: 29 127
Може ли да се замразява печена риба?

# 322
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Когато ми остане печена риба, съхранявам на студено и след някой и друг ден
- я надробявам в салата със зелении и хубав дресинг
- или смилам на пастет
- или пък правя кюфтета.

# 323
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Купих едни равиоли полуфабрикат с пълнеж от пекорино, рикота и мед. Сега се чудя с какъв сос да ги обединя. Видях идея за пържени и поляти с мед, сос от бяло вино и масло, а аз мислех за сос от сметана и малко горчица. Моля за помощ!

# 324
  • София
  • Мнения: 3 362
Сос със сметана ми се вижда по подходящ,но аз по принцип не обичам сладки сосове.

# 325
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Купих едни равиоли полуфабрикат с пълнеж от пекорино, рикота и мед. Сега се чудя с какъв сос да ги обединя. Видях идея за пържени и поляти с мед, сос от бяло вино и масло, а аз мислех за сос от сметана и малко горчица. Моля за помощ!
Сметана и горчица ми харесва. И другият с виното звучи добре, само още мед дали няма да е в повече (то зависи и колко има в пълнежа де Wink ). Аз пък бих поляла само с маслен сос със славия и малко червено чили за пикантност и за цвят. Въпрос на вкус - ти си решаваш. Simple Smile

# 326
  • Мнения: 3 416
здравейте, чудя се дали да си взема уок тиган или обикновен?! Sad
Единият не заменя другия.
Тоест каква марка - тази кауфлнадската или другите май испански бяха .
Имам бял керамичен от К и не съм доволна и уок на другата - определено е добър-.

# 327
  • Sofia
  • Мнения: 29 127
Сърнешко месо ще стане ли крехко ако го пека в плик?

# 328
  • Мнения: 3 416
Сърнешко месо ще стане ли крехко ако го пека в плик?
Дивеч е добре да се маринова и да престои поне 12-24 часа . Да се отпуснат мускулните влакна , има си там специфичен дъх и т.н. 
Но не знам това сърешко от магазин ли е купено - за подобно нямам идея . Аз съм готвила елен и разни там отстреляни

# 329
  • Мнения: 3 343
Ако дивечовото месо е било замразявано, не е необходима процедурата с дългият престой в марината.
Да, ще стане в плик. В плик винаги всичко ми се получава крехко, също и в глинчосан съд.

Общи условия

Активация на акаунт