За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 260
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, момичета,

Сложих да пека кекс в силиконова форма /за първи път ползвам/.  Трябва ли да го изчакам да изстине, преди да го извадя или не?

Да.

# 406
  • Sofia
Някакви идеи за стипцави райски ябълки?

Отдавна не бях попадала на такива..от стипцавост чак нагарчат 😬
Бях решила да ги суша...не знам дали пак няма да се усеща 🤔

# 407
  • На брега на реката
Vanja77, благодаря ти! Flowers Bouquet

# 408
  • Sofia
Буболина, дали в метална или в силиконова - едно и също правя. Като извадя от фурната оставям за 5-10 минути и обръщам формата и вадя, за да не се овлажнява.

Морена,може ли рецепта на кремчето от снимката,която е фон на блога ти ?Това със смокините.
За съжаление не,  това си е тапет. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 18:32 от Morena

# 409
Благодаря на Морена . Току - що си открих дълго търсен лимонов чийзкейк -  този с лайм ще е идеален.  Фен съм ти отдавна . Но бях позабравила за блога .
Баницата на Морена е твоята нали ? Великолепна .

# 410
Някакви идеи за стипцави райски ябълки?

Отдавна не бях попадала на такива..от стипцавост чак нагарчат 😬
Бях решила да ги суша...не знам дали пак няма да се усеща 🤔
Аз съм ги наредила и чакам да омекнат малко ,толкова твърди не ги ядем

# 411
Споделете идея за броколи с течна сметана и топено сирене .
Имам само кутийка от 200 мл  . дали е достатъчна за глава броколи от 500 г . 

# 412
  • Sofia
Благодаря на Морена . Току - що си открих дълго търсен лимонов чийзкейк -  този с лайм ще е идеален.  Фен съм ти отдавна . Но бях позабравила за блога .
Баницата на Морена е твоята нали ? Великолепна .
Моля, приятно ми е да съм полезна. Simple Smile
Ей от тази тема преди години тръгна като "баницата на Морена", та моя си е. Simple Smile

# 413
Руло Стефани поръсвате ли с нещо - червен пипер, кашкавал, как го "украсявате" отгоре?
По принцип - не, но всичко е въпрос на избор и вкус, може да го завиеш и в бутер тесто, както е Уелингтън.
Кашкавал или друго подобно сирене, бутер тесто - изцяло увито или на ивици за по-интересно, ивици бекон също му отиват... всякак става и все е вкусно. Някои пък предпочитат да го намажат със сос барбекю преди края, да хване коричка с него. Или да го пекат във форма като кекс и да сипят доматен сос при него, на мен това ми е странно ама вкусове всякакви.
Иначе за да има добър вид (да не се пуква и да си разваля формата така) някъде бях срещнала съвет да се намаже с белтък цялото преди изпичането. Скептична бях, обаче наистина върши работа.

# 414
Руло Стефани правя по подобна на Пепчо рецепта .
Но не слагам обичайните там моркови . Редя задушени гъби - топено сирене , краставички , ивици бекон или пушени гърди и т.н. Отгоре запечатвам с врящо олио или масло . Върху фолиото посипвам галета и така го оформям.

# 415
Здравейте! Блатовете за торта Медовик как могат да се съхранят за по-дълго време? Могат ли да се замразяват?
Предполагам, че става въпрос за домашно приготвени блатове. Това са си по-големи меденки, а те са доста трайни. Предполагам, че могат да се замразят, но 2-3 седмици ще издържат, ако просто ги държиш някъде на студено, добре увити в хартия за печене (всеки блат по отделно) и после всичките в домакинско фолио, за да не поемат влага.

# 416
2в1, благодаря много!

# 417
  • На брега на реката
Аз съм ги съхранявала по няколко месеца, но с машинка за вакуумиране ги правя!

# 418
Морена, четох рецептата за баница и имам няколко въпроси, ако позволиш. Навиваш на руло всеки лист и го слагаш в кръгла тава като вита кръгла баница ли? И на какви парчета режеш баницата преди да залееш с поливката? А поливката  само мляко и масло ли е? Колко време се пече на 190 С?

# 419
  • София
Здравейте! Блатовете за торта Медовик как могат да се съхранят за по-дълго време? Могат ли да се замразяват?
Да си побутна въпроса... Rolling Eyes
Те си откарват доста време и без замразяване, имат си консерванти и всякакви такива неща. Но стават по-трошливи след месеци. Не съм замразявала, но едва ли е проблем.
Или имаш предвид домашни блатове?

Общи условия

Активация на акаунт