За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 22 867
Е, момичета -супер сте! Толкова много предложения! Благодаря! Flowers Hibiscus
Редовно ми остават банани ,които отиваха в коша. Сега ще ги оползотворя.

Още двечки:

Тая вкусотийка, рецептата е линк над снимката, и Шоколадово-банановия кекс на Селма.

# 286
  • Мнения: 7 975
Каква  бърза и лесна глазура  да направя за слепване на части за медена къщичка и за декорация?
С Роял айсинг.
Рецепта от Йоли
Рецепта на Ирина Купенска
В сладкарските сайтове има и готова смес на прах, към която се добавя само вода.
Друг вариант за слепване на къщичката е с карамел.

# 287
  • Мнения: 6 803
Преди да попитам, прегледах библиотеката с рецепти. Много отдавна не съм правила реване и не намирам рецептата си. Тук са дадени доста, но никоя не е написала в какъв размер тава пече. Количества разлчни-от 4 до 6 яйца, от 1 до 2 чаши брашно. Не че няма на око да преценя за даденото количество какъв съд е подходящ, но по-добре е да ми е указан. Моля някоя да сподели удачна рецепта-без грис-и размер на тавичката.

Реване без грис си е сиропиран пандишпан. А за размера на съда, както сама каза зависи от количеството на продуктите.

Благодаря. Много ми помогна.

# 288
  • София
  • Мнения: 3 856
Реване
3 яйца
1ч.ч. захар
1+1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Сироп:4ч.ч. вода
             2 ч.ч. захар

# 289
  • Мнения: 761
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно.Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик -хл.сода в киселото мляко +яйца . Целият е тъмен ,все едно е с тъмно брашно. На какво се дължи и как да го избегна?

# 290
  • Мнения: 6 803
Реване
3 яйца
1ч.ч. захар
1+1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Сироп:4ч.ч. вода
             2 ч.ч. захар
Благодаря. В какъв размер тава го печеш?

# 291
  • София
  • Мнения: 12 222
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно.Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик -хл.сода в киселото мляко +яйца . Целият е тъмен ,все едно е с тъмно брашно. На какво се дължи и как да го избегна?
Хл. сода    ...... вероятно искаш да кажеш сода бикарбонат, щото ако е хлорна си е вече много лошо. От содата печивата стават винаги по- тъмни, затова не слагай пълна ч.л, а половин, даже четвърт.

# 292
  • Мнения: 10 691
Хлебна сода сигурно има предвид:joy:
Купувам телешки дроб от пасищно телета. Нищо не трябва да му правиш освен киснене малко, уникално крехък и вкусен е. Въобще цялото телешко е такова, нищо общо с купешкото, топи се. Замразява се дробът.
Не знам твоето какво е.

# 293
  • София
  • Мнения: 12 222
Хлебна сода сигурно има предвид:joy:
Купувам телешки дроб от пасищно телета. Нищо не трябва да му правиш освен киснене малко, уникално крехък и вкусен е. Въобще цялото телешко е такова, нищо общо с купешкото, топи се. Замразява се дробът.
Не знам твоето какво е.
Хлебна казваш, то от тези болести и глупотевини,  за какво си помислих,...... вече станах пълен идиот.
Не знаех, че дроб може да се замразява, нали в месарницата, от където пазарувам, така ми казаха, че ме мога да го замразявам и аз така ,... слушам и изпълнявам.

# 294
  • Мнения: 24 630
Виждала съм и да продават замразен дроб, за вкуса му не мога да се изкажа де, просто съм виждала тарелките в някои магазини.

# 295
  • Мнения: 761
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно.Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик -хл.сода в киселото мляко +яйца . Целият е тъмен ,все едно е с тъмно брашно. На какво се дължи и как да го избегна?
Хл. сода    ...... вероятно искаш да кажеш сода бикарбонат, щото ако е хлорна си е вече много лошо. От содата печивата стават винаги по- тъмни, затова не слагай пълна ч.л, а половин, даже четвърт.
за хлебна сода/сода бикарбонат/ става  въпрос.

# 296
  • Мнения: 9 463
Дроб редовно замразявам, на порции, нищо му няма. Има една фина ципа, която може да се отстрани, за да не става жилав. А когато ще се прави по одрински е хубаво да се сложи в камерата за малко да стегне и тогава се реже по-лесно на такива тънички филии.
Този е с доказано крехък резултат, без зарзавати.  https://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html?m=0

# 297
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079

Купувам телешки дроб от пасищни телета.
От къде?
Рецептата на пеп-4о за дроб е уникална. Който не я епробвал, той не е повторил Simple Smile

# 298
  • Мнения: 107
Моля ви кажете рецепта с тофу, но без захар, нещо лесно и бързо, без пържене. За първи път ще го пробваме. Купих едно "натурално" и се чудя как да го приготвя. Чувала съм, че е безвкусно. Затова първото приготвяне трябва да стане вкусно, за да не се откажа от него завинаги Simple Smile

# 299
  • Мнения: 9 785
Пепчо, дроб готвя рядко, но все по тази рецепта и наистина е сполучлива, благодаря!
По одрински го прави ММ, даже снощи, останалото замразихме. Надявам се да не си развали вкусовите качества. Пише из нета до 3 месеца да се съхранява.

Общи условия

Активация на акаунт