За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 251
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 2 638
Какво да правя червено зеле, освен салата?

# 421
# 422
  • софия
  • Мнения: 30 458
В една от рибите - сивен, които купихме имаше хайвер около една голяма шепа. Кръгли, оранжеви топчета.
(снимката е от нета)
Как да го направя, така че да може да се хапва на филийка?

# 423
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Морена, четох рецептата за баница и имам няколко въпроси, ако позволиш. Навиваш на руло всеки лист и го слагаш в кръгла тава като вита кръгла баница ли? И на какви парчета режеш баницата преди да залееш с поливката? А поливката  само мляко и масло ли е? Колко време се пече на 190 С?
Обичайно пека в правоъгълна тава. Но в каквато и да е тава, разбира се навивам на руло корите с плънката и ако ще е кръгла тава - навивам по формата на тавата. Тук се вижда как е нарязана. Да, само масло и прясно мляко, пече около 40мин.

# 424
  • София
  • Мнения: 12 697
Какво да правя червено зеле, освен салата?

Шчи по унгарски

# 425
  • Мнения: 2 638
Сметаната готварска или заквасена. Ще го направя.

# 426
  • София
  • Мнения: 12 697
Сметаната готварска или заквасена. Ще го направя.

Заквасена.

# 427
  • Мнения: 3 416
Има ли ли сте проблем с това масло
 Вчера топих за заливка на сладкиш . Днес като изстинал и маслото е отделено на малки парченца и то бели - все едно е например кокосово масло / няма как да е такова / .
Самото масло стои една идея по- меко като го вадя от хладилника и лесно се реже . Обикновено купувам другото немско или ирландско . На вкус е уж добре . Но ми е съмнително .

# 428
  • София
  • Мнения: 12 222
Има ли ли сте проблем с това масло
 Вчера топих за заливка на сладкиш . Днес като изстинал и маслото е отделено на малки парченца ......................
Това масло не го одобрявам, има неприятен аромат.

# 429
  • Мнения: 3 416
Има ли ли сте проблем с това масло
 Вчера топих за заливка на сладкиш . Днес като изстинал и маслото е отделено на малки парченца ......................
Това масло не го одобрявам, има неприятен аромат.
Моето няма аромат никакъв .

# 430
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Явно е до партида ароматът. Wink

# 431
  • Мнения: 3 416
За пръв път го купувам мисля . Май няма да повторя . Беше от Едеа .

# 432
  • Мнения: 2 638
Много добре се получи, благодаря Simple Smile

# 433
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
В една от рибите - сивен, които купихме имаше хайвер около една голяма шепа. Кръгли, оранжеви топчета.
(снимката е от нета)
Как да го направя, така че да може да се хапва на филийка?
Тази риба е вид пъстърва и нейният златист хайвер е изключителен деликатес. /Това пишат хората. Аз не съм попадала нито на рибата, нито на хайвера й, но много пъти като чистя някаква  риба, отделям хайвера и го осолявам./ Та, бих се доверила на познавачите и бих отделила хайвера в едно бурканче, бих махнала ципата му и бих го осолила, да узрее. После на препечена филийка с масло- не може да не е вкусно. За питието-няма да говоря.
Скрит текст:
Една позната разправяше как й подарили една кутийка червен хайвер и тя го разбила като тарама.  Но по-добре така, отколкото да го метне в боклука.

# 434
  • Мнения: 1 133
Може ли да ми кажете как се пекат фъстъци със сол. Трябва ли нещо друго освен да ги измия и посоля, за да не се рони солта после.
Не съм правила до сега, може би е елементарно, но ако има някаква тънкост моля да споделите.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт