За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 236
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
# 436
# 437
  • Мнения: 107
Здравейте, може ли да споделите как правите американски палачинки, рецепта, има ли някакви тънкости?

# 438
  • Мнения: 2 638
Мляко, брашно, суха мая, сол и захар. Не слагам олио в сместа. Да стане гъста, почти като тесто.
 Забравих за яйцата - и яйца.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 10:29 от ‘Krist

# 439
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Здравейте, може ли да споделите как правите американски палачинки, рецепта, има ли някакви тънкости?
Същата палачинкова смес като за нашенските палачинки, но гъста и + бакпулвер.

# 440
  • Мнения: 21 847
Вероятно има различни рецепти, аз правя по тази - 1 чч бяло брашно - обикновено пшеничено, - бакпулвер, захар, сол, 250 мл прясно мляко, 1 с.л. заквасена сметана, 2 с.л. разтопено масло, 2 яйца, 1 с.л. олио.

# 441
  • София
  • Мнения: 3 362
Здравейте, може ли да споделите как правите американски палачинки, рецепта, има ли някакви тънкости?
Правих по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1150.msg42652.html#msg42652
Всички вкъщи ги харесаха.

# 442
  • софия
  • Мнения: 30 454
В една от рибите - сивен, които купихме имаше хайвер около една голяма шепа. Кръгли, оранжеви топчета.
(снимката е от нета)
Как да го направя, така че да може да се хапва на филийка?
Тази риба е вид пъстърва и нейният златист хайвер е изключителен деликатес. /Това пишат хората. Аз не съм попадала нито на рибата, нито на хайвера й, но много пъти като чистя някаква  риба, отделям хайвера и го осолявам./ Та, бих се доверила на познавачите и бих отделила хайвера в едно бурканче, бих махнала ципата му и бих го осолила, да узрее. После на препечена филийка с масло- не може да не е вкусно. За питието-няма да говоря.
Скрит текст:
Една позната разправяше как й подарили една кутийка червен хайвер и тя го разбила като тарама.  Но по-добре така, отколкото да го метне в боклука.
Благодаря за включването. Вече е история 🙂
Понеже знам, че е хубаво да се консумира докато е пресен, рових в нета и го направих по много прост начин - махнах ципата, измих, престоя във воден солен разтвор (50°), подсуши се на марля, разбърках с малко олио и лимонов сок, и стана чуууден. Сама не очаквах,че ще го ядем, но и сърце не ми даде да го хвърля. Изобщо не можех да си представя как ще разбера дали е узрял.
Пиша, ако някой друг като мен, се чуди и мае.

# 443
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Здравейте!

Имам 3 кг гъби, пресни, хубави. Иска ми се да ги запазя, а освен мен никой не ги обича начесто. Можете ли да ми кажете - има ли възможност да ги консервирам по някакъв начин, но запържени в масло?

# 444
  • София
  • Мнения: 12 697
Здравейте!

Имам 3 кг гъби, пресни, хубави. Иска ми се да ги запазя, а освен мен никой не ги обича начесто. Можете ли да ми кажете - има ли възможност да ги консервирам по някакъв начин, но запържени в масло?

Не е по твои те изисквания, но са много вкусни: Гъби по Корейски.

# 445
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Имам 3 кг гъби... има ли възможност да ги консервирам по някакъв начин, но запържени в масло?
За не много дълго... аз често затварям в буркан от току що сготвеното ястие - горещо в буркана, обръщам с капачката надолу и като изстине съхранявам на студено. Месец изкарват със сигурност. И след някой и друг ден са чудесно разнообразие.
Та аз бих се пробвала с гъбите задушени в масло и да ги затворя в буркан. Не съм опитвала.

# 446
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Къде да търся ментова есенция? В Била и Лидл няма. До Кауфланд не съм стигнала, че ми е по-далеч. Идва ми на ум да попитам в някоя аптека за "нещо" толкова миризливо, но и безвредно. Може и да изпопадат от смях.

# 447
  • софия
  • Мнения: 30 454
За проблем със стомаха купувам мента на капки от аптеката. Ароматни и струват стотинки.

# 448
  • Мнения: 2 332
Момичета помогнете със съвет Heart
Гриловано пиле, замразено, как да го "реанимирам" ?
Размразих го на стайна температура, но сухичко се получава, направо мумия.
Гарнитурата трябвало да бъде спанак с ориз.
Туй трябва да се свърши до вечерта.  Благодаря предварително Heart

# 449
  • софия
  • Мнения: 30 454
Бих направила кокинисто с пиле.

Общи условия

Активация на акаунт