За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 307
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
  • Мнения: 22 581
Саня, то зависи с повече сос ли харесвате. Иначе на мен ми изглеждат малко 200те мл.
А сметана и топено сирене си е чудно.  Добавки - горчица, сос Уорчестър... Simple Smile

# 496
  • Мнения: 3 416
Станаха те . Но се оказа тежка храна за мен - една хапка и ...
 Значи главата броколи като се накъса на розички и остава две шепи.
Сложих сметаната , 100 г топено сирене с зелен лук , около 80 г друго топено сирене , бял пипер , магданоз и остатъка от течната ми сметана за кафе / тя пак е млечна / .  Че и остатанало пилешко месо сложих / пиле на сол /  . Ами стана
Но количеството е за максимум три порции от глава броколи .
Май топеното сирене дойде в повече .
Благодаря

# 497
  • Мнения: 2 815
Ами не е с масло, а с олио рецептата, от форума ми е. Не знам дали пак се води маслено така. 🙂
Аз малка част само похабих. Има ли смисъл да опитвам с вода, ако тестото е с олио, а не с масло?
Всъщност строих децата да правят топчета,  но да си знам за друг път.
Аз бих добавила малко олио.....
Но другия път просто добави по малко брашно 👌, щом се троши - брашното е много.

# 498
  • София
  • Мнения: 1 166
Вчера правих ореховки и ми останаха 4 жътъка. В какво мога да ги оползотворя?
Вкъщи от жълтъците правим крем брюле, а от белтъците - целувки.  Така винаги едното следва другото, за да използваме целите яйца Simple Smile

# 499
  • Мнения: 741
Започнахме вкъщи с направата на коледни сладки. Първите украсихме с шоколад, кокосови стърготини, смлени орехи и сушени плодове, нарязани на дребно:

За следващите ми се иска украса като показаната в темата с гел боя. Но нямам опит с  нея. Да ме посъветвате откъде се купува, има ли онлайн магазини, как се работи с нея, да ми препоръчате марка? След отварянето на опаковката колко време е годна тази боя?

# 500
  • Мнения: 264
Моля ви кажете ми къде сгреших? Правих пандишаново руло и при навиването се счупи?

# 501
  • Мнения: 43 553
Може тестото да е било прекалено дебело. А ползваш ли мокра кърпа, първо с нея да навиеш?

# 502
  • Мнения: 22 867
Може тестото да е било прекалено дебело. А ползваш ли мокра кърпа, първо с нея да навиеш?

Може и да се е попрепекло леко. Направи му някаква "дрешка" отгоре, украса, ако ти пречи спуканото.

# 503
  • Мнения: 264
Въеху морка кърпа го сшожих, намазах и така навих. Дали не трябваше първо без плънка да го навия? Просто искам да знам за следващия път къде съм сгрешила.

# 504
  • Мнения: 11 141
Аз съм чела, че като го извадиш от фурната, навиваш и го оставяш да изстине, след това отвиваш, мажеш и навиваш пак. Ама не съм правила, за да гарантирам, че това работи.

# 505
  • София
  • Мнения: 5 005
Кой е най-добрия сладкиш с тиква? Споделете нещо изпитано и много вкусно.

# 506
  • Мнения: 10 694
Аз съм чела, че като го извадиш от фурната, навиваш и го оставяш да изстине, след това отвиваш, мажеш и навиваш пак. Ама не съм правила, за да гарантирам, че това работи.

точно така се прави. върху влажна кърпа.

# 507
  • Мнения: 3 416
Кой е най-добрия сладкиш с тиква? Споделете нещо изпитано и много вкусно.
http://www.vkusnoteka.bg/2015/09/blog-post_20.html

# 508
  • Мнения: 22 867
Кой е най-добрия сладкиш с тиква? Споделете нещо изпитано и много вкусно.

Меките курабийки на Танита

Прегледай предложенията на Танита, не всички съм правила, но няколко, харесаха се вкъщи.А за най-вкусно, нали знаеш, на вкус и цвят.....всеки харесва различно, но ще си прецениш според вашия вкус.

# 509
  • Мнения: 10 694
Кой е най-добрия сладкиш с тиква? Споделете нещо изпитано и много вкусно.

многократно изпитано и убийствено вкусно. тотален мой фаворит! само не слагам стафиди и вода за задушаване..

http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html

на Танита "торта с тиква" също е доста добра, но въпреки това другата ми остава топ! всички много я харесват.

Общи условия

Активация на акаунт