За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 179
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Пробвай с малко количество в малка тавичка, не мисля, че ще е зле на вкус. Не съм пекла тиква с мед, обикновено, изпечена вече, сервирам полята с мед и поръсена с орехи, но това е защото така ни харесва вкъщи.

# 586
Откъде в момента мога да си купя хубава бяла тиква за печене . Лидл , Едеа , Кауфланд , Била .
Някъде дали пък не се продават нарязани .  Огромна тиква да мъкна не ми е опция .

# 587
  • София
За моите пилешки пържоли от бут освен куркума, Розмарин кориандър, черен пипер, мащерка , риган да сложа ли соев сос и малко бира?

# 588
За моите пилешки пържоли от бут освен куркума, Розмарин кориандър, черен пипер, мащерка , риган да сложа ли соев сос и малко бира?
Това са много подправки Сложи си само соев сос, малко бира , но може и без нея, мащерка и черен пипер
https://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_16.html?m=0

# 589
  • София
Не вярвам да са прекалено много, довечера ММ ще каже 😊Сложих и бира и  соево сосче!

# 590
  • София
Не вярвам да са прекалено много, довечера ММ ще каже 😊Сложих и бира и  соево сосче!

Аз не мога да разбера за какво си задаваш въпросите?

# 591
И за мен са много .
Но на вкус и цвет товарищи нет .
 Розмарин намразих преди години като бамнах в една яхния със свинско и оттогава бягам от него като дявол от тамян.
Хубавото месо си  добре и само със сол и пипер.
Виж там някакви шилешки или с тежка миризма меса носят и по- агресивни подправки .
Даже с мащерката внимавам . Бирите са различни и някой път горчат гадно .

# 592
  • Sofia

Аз не мога да разбера за какво си задаваш въпросите?
Нали... и аз.

# 593
Преди известно време си нарязах и замразих тиква.Сега извадих едно пликче и оставих да се размрази,обаче тиквата е мека.Rolling Eyes
Искам да я изпека,дали това и състояние би се отразило на вкуса?И защо така се е получило?

# 594
Преди известно време си нарязах и замразих тиква.Сега извадих едно пликче и оставих да се размрази,обаче тиквата е мека.Rolling Eyes
Искам да я изпека,дали това и състояние би се отразило на вкуса?И защо така се е получило?

Пробвай да изпечеш замразена . Защото като се размрази изтича сока и става като пихтия .
Аз съхранявам единствено на кубчета за варене и настъргана за тиквеник и т.н.

# 595
  • София
Откъде в момента мога да си купя хубава бяла тиква за печене . Лидл , Едеа , Кауфланд , Била .
Някъде дали пък не се продават нарязани .  Огромна тиква да мъкна не ми е опция .
Не знам къде живеш.Купих за проба парче за  от пазара на Младост 1.От години не бях яла толкова сладка и месеста тиква,даже мед не и трябва.Сега купих две големи тикви,дано са същите като парчето.

# 596
Не знам къде живеш.Купих за проба парче за  от пазара на Младост 1.От години не бях яла толкова сладка и месеста тиква,даже мед не и трябва.Сега купих две големи тикви,дано са същите като парчето.
Не съм в София. Тук не съм виждала да се продава нарязана тиква . Но то и до пазара не съм ходила от лятото.
В ЕДЕА лятото купувам пъпеш и диня  наполовина и ме устройва . Но тиква не съм виждала .
Утре ако не вали ще се поразходя .

# 597
Към дамите, които правят домашна пилешка пастърва.
Реших да правя по рецепта на приятелка. Тя каза, че осолява пилешките филета и оставя за 3-4 часа (месето е купешко). Сега обаче реших да погледна и рецепти в нета и общо взето навсякъде пише за доста повече часове и дори и за денонощие. Сега се чудя какво да правя - да ги чакам ли до утре или да действам. Сложила съм ги на обяд и минават вече 4 часа. Със сигурност не искам да стане прекалено солено.

# 598
Пилешко не съм правила, само свинско, но 4 часа за да успее да се "изпече" месото от солта са крайно недостатъчни според мен.....

# 599
Дайте моля изпитана рецепта за сладко кисел сос за азиатски нудъли.

Общи условия

Активация на акаунт