За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 139
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 12 681
Моля за рецепта за царевичен хляб без бяло брашно и без мая.
Намерих много рецепти, но все с добавка на друго брашно.

Мързелив царевичен хляб

# 661
  • Мнения: 11 810
Благодаря ви, няма значение колко е близо до хляб, просто на човекът е забранено да яде хляб, но качамак и царевични питки със сода може да яде.

# 662
  • Мнения: 5 139
Стопена свинска мас колко дълго би изкарала в буркани? Има ли допълнителна обработка или консервиране за по-дълготрайно съхранение?

# 663
  • Мнения: 24 573
Няма друга обработка, просто ги дръж на хладно. Бабите ми я държаха в студено мазе в буркани или направо в тенекия от сирене. В хладилник съм държала и по над година така насипана в буркани. Единствено ако съм вадила и слагала буркана много пъти, понякога явно от конденз който се получава ми се е случвало да започне в единия край да става някаква странна. Ако е изварена добре водата в нея, изкарва по мнооого време.

# 664
  • София
  • Мнения: 3 358
Царевечен хляб опитах да направя без разни добавки с квас.Много се трошеше и нямаше как да се нареже.Имаше вкус на сух качамак(то  няма и на какво друго да има вкус).

Мас държа в хладилника.Имам бурканче на около 3 г,но  може и да са повече, и си го кътам щото ми е домашна.Като ми свърши няма откъде да взема друга домашна мас.

Като сте повдигнали темата за бутер тесто и Марчева спомена за кроасани,да споделя.В Метро продават френски кроасани с масло.Скъпички са,но са много вкусни.А и трябва да има място във фризера защото опаковката е 2,5 кг.

# 665
  • Мнения: 13 131
Здравейте, колко време се вари телешко шкембе в тенджера под налягане. Четох че 90 минути, приятелка ми каза 25 минути. Разликата е голяма и съм разколебана колко време наистина е нужно. Благодаря!

# 666
  • Мнения: 9 453
СлЕд половин час отвори тенджерата и пробвай месото ако се къса значи е готово Няма как иначе да определиш точното време

# 667
  • Мнения: 13 131
СлЕд половин час отвори тенджерата и пробвай месото ако се къса значи е готово Няма как иначе да определиш точното време
Благодаря, така се надявах да не се налага да я отварям, че и без това хич не я харесвам... Ще го дебна Simple Smile

# 668
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Здравейте, колко време се вари телешко шкембе в тенджера под налягане. Четох че 90 минути, приятелка ми каза 25 минути. Разликата е голяма и съм разколебана колко време наистина е нужно. Благодаря!
Аз ти препоръчвам да го вариш час.
То отварянето на таква тенджера за проверка си е упражнение, което гледам да си спестя. Нищо че я вадя тази тенджера само за шкембето.

# 669
  • Мнения: 13 131
Аз ти препоръчвам да го вариш час.
То отварянето на таква тенджера за проверка си е упражнение, което гледам да си спестя. Нищо че я вадя тази тенджера само за шкембето.
Мерси, подържах час, сега изключих да си стои докато падне клапата. Аз също не я ползвам често, но вчера се изкуших, пък нямам опит с шкембето, за втори път купувам. То не знам и хубаво ли е де, снежно бяло, чисто ми се видя, ама си понамирисва и то, дано става ...Rolling Eyes

# 670
  • Мнения: 11 810
Чисто бялото шекмбе в Лидъл със сигурност се обработва с нещо. Аз имам много чувствително обоняние и последният път ми миришеше на белина.

# 671
  • Мнения: 13 131
Чисто бялото шекмбе в Лидъл със сигурност се обработва с нещо. Аз имам много чувствително обоняние и последният път ми миришеше на белина.

От Метро го взех аз, сигурно е подобно, но аз друго не съм виждала. Не си го представям нито като размер, нито как се почиства, ако не става - в коша, проблема е че осмърдях къщата Frowning1

# 672
  • Мнения: 2 638
Момичета, помогнете с нещото, наречено роял айсинг. Четох блога на Йоли:
https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/украси/royal-icing
 Имате ли сполучливи опити? Искам и да рисувам след това върху тях, като оцветя част от сместа на айсинга. Колко да е гъсто, да отделя ли от основната част, която леко се разрежда за глазира ето на сладките?

# 673
  • София
  • Мнения: 3 855
Дадоха ми две риби Паламуд,но нямам опит с тази риба.Как е най-добре да се сготви?

# 674
  • София
  • Мнения: 3 358
Паламуда го готвя,като скумрията.На фурна с домати.

Общи условия

Активация на акаунт