Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Sefirin Kizi ~ тема 129

• 34 257
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Много морални се оказахте тук относно убийствата. То в Чукур квото става... Там колко народ измря, никой не влезна в затвора... ;д А да, влезнаха, но за 1 епизод най-много и после ги изкараха. Екшън да има, драма да има!

# 211
Чукур, той и Санджар може би ще е за една серия, ако влезе. Разбирам мотива му да убие Акън, макар да не съм съгласна, а това че сам падна, е бонус към легендата.
Но това криене и местене на трупа е супер противно. С марулите отделно избиха рибата.
Гениални идеи имат, спор няма.
Отделно наръгването с нож на уж бременна жена вдигна страшни протести в мрежата, не знам дали сте чели днес.

# 212
Санджар и Гедиз си обявиха война, приеха, че са врагове и така действат. Но феновете на Санджар приеха това като - Санджар може да прави всичко, което му скимне, а Гедиз трябва да седи и да гледа в ъгъла Rolling Eyes

Буркина Фасо, защо Санджар се отказа да се предава в полицията? Беше решил да се саморазправи с враговете си и да си отиде спокойно да ги лежи, след като Наре и Мелек заминат. Какво се промени?

Ами да ти отговоря, Рени, да ти припомня, то си стана съвсем ясно преди 2-3 серии (за тези, които гледат сериите, а не разчитат на субективните преразкази и мнения по форумите):
Санджар беше решил да се саморазправи с враговете си, за да е сигурен, че те (Акън и Кахраман) няма да са в състояние повече да вредят на Наре и Мелек, когато живеят в Швейцария. Знаейки какво представлява полицията, законите и каква е мафиотската сила на богати психопати като Акън,  който щеше да бъде вкаран в затвора  за не повече от година-две, само за финансово престъпление от преди 10 години (за друго никой не го търсеше), Санджар искаше да бъде сигурен, че Наре и Мелек няма никога повече да пострадат от него.
Да, Санджар щеше да отиде в затвора, формално - заради тези си действия, но самият той каза на Наре: "Виновният ще влезе в затвора", имайки предвид себе си като виновен пред Наре (пред нея, а не защото е убил един негодяй. Апропо, Кахраман той само рани при самозащита, защото Кахраман пръв стреля по него, но след това не го застреля, т.е. не мисля, че в плановете му е влизало да го убива.)
Санджар искаше да влезе в затвора, защото Наре му каза, че никога няма да му прости, а за него живот без нейната прошка и без присъствието на дъщеря му постоянно до него нямаше.
А това, което се промени е, че Наре не замина, върнаха се  от летището с Мелек, Санджар я видя на скалата в лапите на Акън, готов всеки момент да я хвърли оттам и той се жертва, за да  я спаси. След това, както у всеки нормален, влюбен човек, у него отново се появи мечтата за нормален и щастлив живот с любимата и детето.

# 213
  • Кърджали
А, викаш Наре се върна и той реши че мъжката му дума не си струва дай да крием трупа и да се надяваме че никой няма да се сети че и малко едно време Акън... Хубава логика... Баш на него му ходи ьвсе друг е "виновен" за действията и бездействията му.

# 214
Лично според мен тук се опитват да ни покажат някаква средновековна любов и може би това е странното за нас. Живеем в по-модерен и тотално различен свят и затова всичко ни се струва толкова нелогично и неправилно. Средновековна любов, представена в наше време. Религия, семейни традиции, обичаи и прочее. Аз поне някак така ги разбирам нещата. Ама оня защо така направил, ама как така. Всичко е представено в този си смисъл.

# 215
  • Яко в Матрицата...
Буркина Фасо:
1. Серията с падането от скалата я гледах.
2. Не одобрявам саморазправата в сериалите като цяло и изземането на правосъдието в свои ръце. Но в случая заради глупавата намеса на Наре, Санджар нямаше друг избор, освен да изпълни заплахата си и да бутне Акън от скалата, стана още по-добре, че полетяха и двамата. Дотук добре. Но това с криенето на трупа, играта на криеница с полицията не мога да нарека мъжка постъпка. Санджар можеше да поеме отговорност, дори и след дни, да разкаже какво се е случило, да се оневини и да приключат с това. В такива ситуации нормалните хора, а той е уж супер хироу, изпитват угризения на съвестта и отиват сами да се предадат. А нашият "легендарен" герой мисли само как да се ожени. За Наре и дума не искам да отварям.
3. Забележи, в тази картинка Гедиз го няма...
4. Някой ден ще каже ли на Мелек - татковото, аз спасих майка ти от Акън и закопах трупа в една градина, за всеки случай да не го намери полицията? Много поучително ще е. Майка й беше готова да лежи в затвора заради Акън, но баща й не е.

Точно така, Алекс, думата на Ефето трябва да е най-ценното му нещо, а тук какво виждаме - жената ми прости, чакай да бързам да я вържа, докато не е размислила Rolling Eyes

ПП Чукур, защо си мислиш, че не гледам "Чукур"? Много обичам Ай Япъм, ама това дизи не е моето...

# 216
  • Кърджали
А можеше да се предаде, като на д филм да му дръпнат една супер драматична теза дето и герой да го изкара, че и медал за храброст д получи (като на филм нали) и да го оневиненят. Все пак е филм. Ама не, ще крием трупове, ще си мълчим, ще се женим... Нямам нищо против, като толкова се искат, да се взимат, ама хайде да е по като хората.

# 217
Лично според мен тук се опитват да ни покажат някаква средновековна любов и може би това е странното за нас. Живеем в по-модерен и тотално различен свят и затова всичко ни се струва толкова нелогично и неправилно. Средновековна любов, представена в наше време. Религия, семейни традиции, обичаи и прочее. Аз поне някак така ги разбирам нещата. Ама оня защо така направил, ама как така. Всичко е представено в този си смисъл.

Разбирам, какво имаш предвид, но за мен не е това проблема...
Любовта си е любов, без значение, от коя епоха идва и в коя е представена. Зрителят винаги ще я разпознае и ще се вълнува.
В тази история единствено Наре бе всеотдайна от началото до края. Дори чистата любов на Санджар, като деца имаше наченки на болезнена ревност. След това любовта му стана брутално нараняваща ( червеното коланче), после стана лицемерна ( когато я гонеше, че уж не може да живее на едно място с нея), после се превърна в чист егоизъм ( ако не е моя няма да е ничия), после когато слепецът благоволи да прогледне и видя истината в очите, любовта му стана оръжие за самоунищожение, както на своето, така и на бъдещето на хората, които уж обича (най- вече Мелек)... Любовта му бе и унизителна, когато събра двете си жени под един покрив, и когато "съблече" Наре в съда...

Сега, когато двамата вече изказаха любовта си и я изживяват- разбирам, но не мога да го приема, все едно нищо не е било.

# 218
Дъщерята на посланика - еп.29 Бг.субтитри
https://ok.ru/video/1866981640900
https://cloud.mail.ru/public/VfSC/3rgjE4vdv

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 23:45 от Не се сърди, човече

# 219
Джули, да и аз те разбирам, но мен лично ми харесва тази постепенна промяна в Санджар, сякаш претърпява някаква метаморфоза. Останал си е още гневността, ревността у него, но кой ли мъж не е такъв? Така упреквате Санджар, че се бие с Гедиз. Но спомнете си и в Черна любов Кемал с Емир. Нямаше ли боища, куршуми и там? И накрая завърши, след като Кемал реши да го погуби заедно със себе си? Абе лично мен ме гложде нещо, че твърде много вече сте предубедени и затова толкова искам лично да Ви убедя, че не е толкова черен Санджар. Опитвам се да бъда максимално обективен. На черното бяло не бих казал, виждам и аз разликите.

# 220
Да, Кемал умря с Емир, но не го зарови под марулите на леля му и да се крие под полата на Нихан. В постъпката на Санджар няма нищо мъжко, дори бих използвала по-груб епитет, но ще ме баннат.

# 221
Да, той е отишъл с потрошените си крака да го зарови там...

# 222
  • Кърджали
По повод убиването и предаването..
Спомням си (какво спомням сиь аз го знам наизуст) е в един сериал, който ми е слабост главният герой убива злодея, враждата между тях беше асъл вражда, имаха си сериозни причини, па и злодей пето под носа мй отмъкна момичето, в което беше влюбен. То какъв злодей беше това, умиране нямаше, сто пъти го писаха умрял, 200 пъти се появяваше. Та как да е, накрая се случи така, че злодея умря при един вид самозащита на героя. Вярно, че беше и малко пред очите на полицията, ама нейсе...
И какво се случи? Дойде най-добрият приятел на главния герой, който е комисар, отведе го в ареста (на никой не му и хрумна да пита ама защо, ама той ти е приятел, ама недей). Поседя вярно един ден в ареста (там взе че най-накрая призна любовта си на момичето, в което беше влюбен и където косата ми побеля докато събере сили да го каже... После го заведоха в съда, писаха го самозащита (то и така си беше) и си го пуснаха по живо по здраво. И нито репутацията и характера на главния пострадаха, нито злодея се върна, нито приятеля беше обявен за предател.
Спокойно и тук можеха да направят така, че Санджар да излезе възможно най-невинен (защото и тук можеше да мине за самозащита. Но не, сценаристите решиха да разиграват един абсурд... На това ме е яд... Иначе като толкова се искат, да се взимат...

# 223
Еванджелин 1 Grinning
Може и да избухне бомба , нали Несли каза ,че ще има промени и обрати .
Е , поне аз ги чакам ,че да се завърна към ДП Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 224
Здравейте, дружки Kissing Heart

Филе, дано Несли не ни е излъгала Stuck Out Tongue Winking Eye

Нося малко спомени Heart Eyes

Heart Eyes

https://www.instagram.com/p/CIAX3NjAhWU/?igshid=19y4hrellmecj

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 16:04 от Еванджелин

Общи условия

Активация на акаунт