Професионални серии за коса 142

• 41 913
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, скоро ви писах за насоки за продукти за косопад и си взех Ш Напура и Ф.Кингсли тоника, сега ви моля за предложения за някоя по-бюджетна термозащита и маска за коса - нормален косъм,боядисвана коса цъфтяща по дължините.

# 406
Не че ви подстрекавам, ама в нотино има -25% на избрани маски една от които е Керастас... и Soin Premier Thérapiste излиза само 26 лв....

# 407
Момичета от години ползвам само професионална козметика, а от година и чета и пиша тук, но още имам много пропоски и се чувствам много объркана. Сега покрай намаленията искам да си попълня нужните продукти, напълнила съм кошниците, но нямам смелост да поръчам, защото не съм сигурна, че знам какво правя. Много ще се радвам, ако някой ми даде съвет на прав път ли съм и къде греша.
Косата ми е със средна гъстота, тънък косъм, чуплива. Не е боядисвана, преди използвах преса, в момента само сешоар и четка.  Омазнява се сравнително лесно, на 2-3 дни. Краищата стоят сухи и изпръхнали, а фриза е нещо, с което не мога да се справя. За капак имах тежък косопад, който вече успях да овладея и нещата бавно се нормализират. Косата изтънява драматично към връхчетата. Обем си имам доста.
За скалп в момента ползвам лосиона на Меди, чака ме Ф.Кингсли и денсифик.Ползвам и маската на Меди.
Шампоан в момента само - Фолиген и Екстеншънист ( не го ползвам в момента)
Маски - loreal professionnel liss unlimited и екстеншънист.
Преуош - еластисайзер и масла.
Термо - Мароканойл изглаждащ крем, Мароканойл олио light, термо спрея им и екстеншънист.
За всички тези години съм си чувствала косата хубава един път. Миех с фолиген и маската на лореал, при фризьор генезис и фузио доза и вкъщи продължих както преди. Около 2 седмици имах страхотна коса. Как отново да постигна това ?
Ще ми се да имам протеинова хидратираща и балансираща серия.
Въпроса ми е да взема ли Терапист или Архитект и да редувам с Генезис или Екстеншънист. Само маските ли да закупя и да ползвам като шампоани Bioclenz и Foligen или не е подходящо. Какво ви е мнението за олеата на керастаз ?
Ще съм безкрайно благодарна ако някой отдели време да ми помогне

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 03:31 от Pinki

# 408
Lombardi,
Кремът Magistral е сравнително гъст, с подобна консистенция  на маска. Като грижа без изплакване и финиш за оформяне е напълно достатъчен. Има термозащита и приглажда косата. Нанесен на влажна коса е взаимнозаменим с Nectar Termique и действа по същия начин, но с идеята, че е малко по-силен и подходящ за по-тежки и капризни коси.
Различното е, че може да се ползва и на суха коса (вместо олио), без да утежнява. Определено е продукт, който заслужава внимание.

WondeWoman,
Давам идея за Ш и Б за обем на Philip Kingsley, които можеш да пробваш с малки разфасовки.

Pinki, ти какво целиш и какво искаш да купуваш?

# 409
Lombardi,
Кремът Magistral е сравнително гъст, с подобна консистенция  на маска. Като грижа без изплакване и финиш за оформяне е напълно достатъчен. Има термозащита и приглажда косата. Нанесен на влажна коса е взаимнозаменим с Nectar Termique и действа по същия начин, но с идеята, че е малко по-силен и подходящ за по-тежки и капризни коси.
Различното е, че може да се ползва и на суха коса (вместо олио), без да утежнява. Определено е продукт, който заслужава внимание.

WondeWoman,
Давам идея за Ш и Б за обем на Philip Kingsley, които можеш да пробваш с малки разфасовки.

Pinki, ти какво целиш и какво искаш да купуваш?

Първо искам да ви благодаря, че обърнахте внимание на въпросите ми.
Иска ми се да имам три серии - протеин, хидратация и балансирана. Мисля че редуването им е това от което имам нужда, защото до сега използвах какво ли не хаотично.  Но така и не успях сама да ги определям и все се лутам.
Като резултат целя да се справя с изтъняването по краищата, косата ми да изглежда по-здрава, да има блясък, да е жива и подхранена. Много бих искала да се справя с фриза и изпръхналостта.

Искам да купя маски, финиши, термо. Пълна грижа. Попринцип за момента гледам за шампоани да се придържам към Фолиген и Биокленз, заради скалпа и косопада, но ако мислите, чи ще е по-добре и шампоан ще взема.

# 410
Pinki,
Ще се включа с идея за фриза. Предвид факта, че имаш маската liss unlimited (аз много я харесвам), бих ти предложила да добавиш крема, който е от серията. Много е хубав и се справя с проблема. Шампоанът от тази серия специално можеш да го пропуснеш спокойно.
Ако искаш по-пълна серия (и предвид доброто намаление в notino), то виж Discipline на Kerastase. Маската и балсамът са еднакво страхотни. А за термозащита и като много ефективен - за мен е достатъчен спрей Discipline Fluidissime (цената му от 28 лв. за това, което прави, е скандална). Аз лично мисля, че е по-добър от термика (въпреки че той си е мляко и излиза сега дори по-евтин).
Ако се спреш на маската - избери спрея, ако вземеш балсам - крема.
Тази серия е балансирана и ще ти свърши работа.

За протеиин си се насочила добре към серии.
От Therapiste е чудесен момент да се пробва маската и да си я имаш в резерв. Можеш да обмислиш и серума, който е доста неикономичен, малко количество, но пък добре се отразява на краищата.

Шампоани имаш (въпреки че аз не съм ползвала изброените), но ако все пак искаш нещо ново, то е изгодно и подходящо да се обърне внимание на серията Specifique - шампоанът, който се води против косопад и оредяване. И маската от серията, която е и хидратираща, и подходяща за скалп. Те ще се комбинират много добре с олиото Moroccanoil.

# 411
Момичета, 
Това термозащитно мляко:
подходящо ли е за гъста коса с нормален към тънък косъм; не се боядисвам; преса използвам всеки ден, но косата ми е здрава и че да цъфти й трябва поне 6м да не вижда фризьора ми. От влагата обаче ми щръкват бебешките косички и имам "антенки" на главата ..не е гладка.

Главно ме интересува дали утежнява косата и след него нали не е твърда? Гледам, че е без фиксация.
Ако това не е добре, препоръчайте ми друг термик на Керастаз. Искам да се възползвам от офертата в Нотино.

# 412
  • София
Здравейте,

Изрусена съм с доста изтощена и накъсана коса, не ползвам преси и т.н. Сега се мия с Ш и М на Kerastase Therapist  имам и на Alfaparf с кератин.

В Нотино съм се загледала в https://www.notino.bg/loreal-professionnel/loreal-professionnel- … -kosa/p-15955119/
https://www.notino.bg/loreal-professionnel/loreal-professionnel- … no-uvredena-kosa/
https://www.notino.bg/wella-professionals/oil-reflections-lek-kh … mekota-na-kosata/
https://www.notino.bg/wella-professionals/oil-reflections-podkhr … ka-i-lskava-kosa/

Моля ви за отзиви и мнения! Благодаря!

# 413
  • Някъде там
Пийч, благодаря, че сподели за нотино.
Поръчах си един серум за скалп на Лореал.
Някой мисля, че го хвалеше в темата.

Поръчала съм го но все пак ще помоля за отзиви на продукта.

# 414
  • Бургас / София
Здравейте, отдавна не съм писала в нотино има -25 и шампоаните на Керастас излизат много изгодно . Въпросът ми е дали са оригинални?

# 415
Pinki,
Ще се включа с идея за фриза. Предвид факта, че имаш маската liss unlimited (аз много я харесвам), бих ти предложила да добавиш крема, който е от серията. Много е хубав и се справя с проблема. Шампоанът от тази серия специално можеш да го пропуснеш спокойно.
Ако искаш по-пълна серия (и предвид доброто намаление в notino), то виж Discipline на Kerastase. Маската и балсамът са еднакво страхотни. А за термозащита и като много ефективен - за мен е достатъчен спрей Discipline Fluidissime (цената му от 28 лв. за това, което прави, е скандална). Аз лично мисля, че е по-добър от термика (въпреки че той си е мляко и излиза сега дори по-евтин).
Ако се спреш на маската - избери спрея, ако вземеш балсам - крема.
Тази серия е балансирана и ще ти свърши работа.

За протеиин си се насочила добре към серии.
От Therapiste е чудесен момент да се пробва маската и да си я имаш в резерв. Можеш да обмислиш и серума, който е доста неикономичен, малко количество, но пък добре се отразява на краищата.

Шампоани имаш (въпреки че аз не съм ползвала изброените), но ако все пак искаш нещо ново, то е изгодно и подходящо да се обърне внимание на серията Specifique - шампоанът, който се води против косопад и оредяване. И маската от серията, която е и хидратираща, и подходяща за скалп. Те ще се комбинират много добре с олиото Moroccanoil.

Изключително полезно ми беше ! Благодаря! Вече спокойно мога да поръчам Hug
Liss unlimited наистина харесвам много маската, имах и шампоана и балсамът, но не ми допаднаха и подарих.
Заедно с дисциплин това хидратация ли и ?

# 416
Здравейте момичета,
Препоръчайте ми хубава четка за изправяне на тънка коса с дължина под раменете Simple Smile

# 417
И аз взех някой неща от Нотино, предимно кремове за лице. Ако някой ще поръчва Ш Терапист или термото на Хронолоджист и иска да си го деленем, да свирка. Бях ги сложила в кошницата, но не ми трябват целите (на фона на количествата ми продукти) и ги махнах.

# 418
Pinki,
Маската и термото liss unlimited са единственото интересно от серията. Шампоанът не става, да.
Насочих те към крема, защото при наличие на маската - той ще ти е достатъчен, за да се възползваш от предимствата на серия за изглаждане.

Discipline я включих като алтернатива, а и на тези цени в notino си е кеф да плячкоса човек. Може разбира се да я пропуснеш. Не е хидратация, напротив. Тя е с пшеничен протеин и серамиди. Ще заздрави косата и ще помогне с разхвърчаването. Идеална е за по-влажен климат. Ще подхрани косата и ще се справи с фриза.

# 419
Сутринта си измих косата и си мислех какъв протеинов Ш да си поръчам, т.к. Redken Extreme  имам за 2 ползвания,  Kerastase densifique и  Lalga са под половината. Благодаря за инфото за Нотино, закупих си серията Терапист - преуош, Ш и М. Преди време бях ползвала Ш и ми утежняваше, но тогава не понасях добре протеин. С времето и наученото в темата (благодаря на всички 💐 пишещи) започнах да разбирам по-добре продуктите и да използвам максимума от тях.   Вече 2ра година ползвам професионална козметика и реших някои от проблемите си - оредяване на косата (тук не е необходимо профи козметика, а системно полагане на грижа за скалпа, както Магнолия така добре описа), суха изпръхнала коса, накъсване и фриз.

Общи условия

Активация на акаунт