Професионални серии за коса 142

• 41 389
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
  • Чукарландия
А млякото и крема Steam Pod могат ли да се използват без пресата Steam Pod?

# 601
Marble beach,  напълно е възможно Екстеншънист да ти заплете, на всяка коса продуктите реагират различно.
Някои дами например харесаха новото термо Хронолоджист, но моята беше пресушена и заплетена .. пробата му е майката.
Бела, имам стария вариант на термото и серума за връхчета Steampod, но не съм имала пресата, даже трябва да взема да ги доизхабя. Grinning

# 602
Само на мен ли шампоана Биокленз на Меди ми дразни скалпа? Първия ден е ужас, на следващия малко се успокоява. Първо мислех, че не е от него, но след тестване установих, че той е виновника. Въобще защо от повечето безсулфатни шампоани усещам дискомфорт на скалпа? Някъде бях чела, че за да не е така, трябвало първо да се измиеш с ДПШ и после с безсулфатен. Обаче къде е смисъла от използването тогава на безсулфатни шампоани?
Същото забелязах и от шампоаните на Мароканойл, които в момента имам....А преди и от други безсулфатни и съм спряла да ги поръчвам... Satisfied

# 603
Днес си сложих от един шампоан Макадамия без сулфати и докато изплаквах усетих косата по необичаен начин. Не скърцаше и сякаш щеше да се скъса.
Още не съм сушила и не знам какъв ще е крайният резултат, но се чудя дали направих правилен избор с този шампоан. Ползвам още един на марката, който е за третирана коса, но съм доста доволна.
Взех си и термо под формата на крем също на Макадамия. От маските им бях доволна, но като че ли към този момент най-подходящи са ми Маракеш.
Не мога да разбера и друго - защо като слагам протеинова маска косата ми финално е без мекота и блясък (доколкото може да се види някакъв на изрусена грива).

# 604
Само на мен ли шампоана Биокленз на Меди ми дразни скалпа? Първия ден е ужас, на следващия малко се успокоява. Първо мислех, че не е от него, но след тестване установих, че той е виновника. Въобще защо от повечето безсулфатни шампоани усещам дискомфорт на скалпа? Някъде бях чела, че за да не е така, трябвало първо да се измиеш с ДПШ и после с безсулфатен. Обаче къде е смисъла от използването тогава на безсулфатни шампоани?
Същото забелязах и от шампоаните на Мароканойл, които в момента имам....А преди и от други безсулфатни и съм спряла да ги поръчвам... Satisfied
Не е само при теб, на мен Биокленц също ми дразни скалпа. Но дълбокопочистващият Вивид, който е на същата марка, ми се отразява прекрасно когато го ползвам (веднъж месечно).

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 08:30 от Syreen_84

# 605

Не мога да разбера и друго - защо като слагам протеинова маска косата ми финално е без мекота и блясък (доколкото може да се види някакъв на изрусена грива).
Протеинът по принцип дава повече твърдост и плътност на косата. А блясък се постига, като се затвори кутикулата с хидратиращ продукт. Та съветът ми е пробвай след протеиновата маска да запечаташ с хидратиращ балсам Simple Smile

# 606
Би ли препоръчала ? Също така колко време да седя за запечатване ?

# 607
С Биокленц получих пърхот, бързо го разкарах.

# 608
Би ли препоръчала ? Също така колко време да седя за запечатване ?
Една минутка ти е абсолютно достатъчна. Всеки един хидратиращ балсам би ти свършил работа Simple Smile

# 609
Момичета, моля ви да ми разкажете за olaplex. Много ме интересува, а наистина съм до ушите в работа и нямам никакво време за обстойно четене. С каква идея въобще е създаден продуктът?

Знам, че номер 3 от серията е подходящ за домашна употреба и се чудя дали да го закупя. Само за блондинки/изрусени девойки ли е?

Да ви дам отправна точка, за да ми кажете дали си струва олаплекс в моя случай. Тъмнокоса съм по природа, от 2 години си ходя с балеаж, който не е прекалено светъл - вариации на карамелено-медни оттенъци са. Доста е благодатен към косата, защото изглежда естествено много дълго време и ходя да го подновявам на около 6 месеца, но все пак косата се изсветлява.
Използвам сешоар и преса 3 пъти седмично, няма как да го избегна. Като цяло косата ми е фина, без обем, с тънък косъм, склонна към цъфтене. В момента имам чувството, че е и малко по-филирана в крайщата от обикновено, а и или имам много нови косички, или ми е накъсана, защото имам някакви странни стърчащи косъмчета по 5-10 см (знаете как стърчат от скалпа в горната част на главата).

В общи линии, искам да постигна най-хубавата косичка, която природните дадености ще позволят - уплътняване, сила, блясък. Моля ви, нека се съсредоточим върху необходимостта от олаплекс, не върху правилния шампоан, балсам, топлинна защита или хидратиращо олио Hug Тоест, дали въобще Олаплекс е предназначен за нужди като моите или няма как да постигна желаните резултати с него и да заложа върху правилните продукти от други категории като горните?

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 10:51 от bambinnah

# 610
Момичета, моля ви да ми разкажете за olaplex. Много ме интересува, а наистина съм до ушите в работа и нямам никакво време за обстойно четене. С каква идея въобще е създаден продуктът?

Знам, че номер 3 от серията е подходящ за домашна употреба и се чудя дали да го закупя. Само за блондинки/изрусени девойки ли е?

Да ви дам отправна точка, за да ми кажете дали си струва олаплекс в моя случай. Тъмнокоса съм по природа, от 2 години си ходя с балеаж, който не е прекалено светъл - вариации на карамелено-медни оттенъци са. Доста е благодатен към косата, защото изглежда естествено много дълго време и ходя да го подновявам на около 6 месеца, но все пак косата се изсветлява.
Използвам сешоар и преса 3 пъти седмично, няма как да го избегна. Като цяло косата ми е фина, без обем, с тънък косъм, склонна към цъфтене. В момента имам чувството, че е и малко по-филирана в крайщата от обикновено, а и или имам много нови косички, или ми е накъсана, защото имам някакви странни стърчащи косъмчета по 5-10 см (знаете как стърчат от скалпа в горната част на главата).

В общи линии, искам да постигна най-хубавата косичка, която природните дадености ще позволят - уплътняване, сила, блясък. Моля ви, нека се съсредоточим върху необходимостта от олаплекс, не върху правилния шампоан, балсам, топлинна защита или хидратиращо олио Hug Тоест, дали въобще Олаплекс е предназначен за нужди като моите или няма как да постигна желаните резултати с него и да заложа върху правилните продукти от други категории като горните?

Според мен номер 3 ще ти е достатъчен като грижа. Той комбинира в себе си номер 1 и 2 и май е малко по-слаб като действие, ползва се по различен начин също така. 3ката е преуош  с който е достатъчно и половин час да седиш, а 1&2 се нанасят едно върху друго с определен престой. 1&2 освен че се ползват като защита при изрусяване и боядисване, се ползват и като супер силна възстановяваща терапия за доста изстрадали косици. Терапията работи с наслагване и няма моментален козметичен ефект. Може да се ползва и от сравнително здрави коси, като поддръжка, но вече си е глезотия това. Ако смяташ че косата ти се къса и цъфти много терапията 1&2 ще помогне по-бързо да се спре този процес и да се заздрави косата.

# 611
  • Велико Търново
Аз се разписах на Черния петък с коприната на Чи/не съм я купувала от сто години/, един комплект на Мароканойл, Колорплекс, маската за склап на Меди - и то, защото всички тези продукти ми бяха свършили Wink
 Засилих се да поръчвам ампулите Стамиген, но бяха свършили. Уведомила съм рибата да ме извести като заредят.
Имам нужда от хидратираща серия за тънка коса- препоръчайте ми, моля.
Като погледнах в банята все серии за косопад, уплътняващи и протеинови имам.

# 612
*Biskvitka*,
Тази синята серия на Joico за хидратация е с интересни предложения и отстъпки до 35% в Аrlen и beautymall. Не съм я ползвала, но като съм я подарявала е имало добри отзиви.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 13:16 от Аня Филипова 649504

# 613
Според мен номер 3 ще ти е достатъчен като грижа. Той комбинира в себе си номер 1 и 2 и май е малко по-слаб като действие, ползва се по различен начин също така. 3ката е преуош  с който е достатъчно и половин час да седиш, а 1&2 се нанасят едно върху друго с определен престой. 1&2 освен че се ползват като защита при изрусяване и боядисване, се ползват и като супер силна възстановяваща терапия за доста изстрадали косици. Терапията работи с наслагване и няма моментален козметичен ефект. Може да се ползва и от сравнително здрави коси, като поддръжка, но вече си е глезотия това. Ако смяташ че косата ти се къса и цъфти много терапията 1&2 ще помогне по-бързо да се спре този процес и да се заздрави косата.

Май си права.
Определено цъфти и се накъсва малко, но обективно погледнато е много далеч от суперизтощена и си мисля, че няма логика да използвам един и същи продукт като ултра изрусените, нали? Хм... Ще опитам да отида на диагностика на косъма преди да поръчам, но като цяло май тройката звучи добре. В нея какво има и има ли шанс да ми свали боята? Това е основната причина, поради която не правя домашни маски с масла...

# 614
  • София
А млякото и крема Steam Pod могат ли да се използват без пресата Steam Pod?

Да, редовно използвам млякото преди да суша. За второто олиото/серума ли имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт