За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 008
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Как не помните бре ейй,млади сте още не като кака ви.Grinning

Пийк рано е на Мишик за лазене.

# 151
  • Terra incognita
Мойто голямото пролази на 7-8 месеца. Пролази е силно казано, влачеше се като змийче Grinning

# 152
Кога сложихте възглавници в креватчетата на малките и какви?

# 153
На 3 месеца и вече има малка възглавница заради рефлукс.

# 154
  • София
Не съм още,на три е.Години де.
Големият на 7 му сложих,но му е върху главата обикновено.

# 155
И моя не знае какво е възглавница. Също на 3. Понякога си правеше обиколниците на възглавница.
И аз мисля, че му е рано на дребчо.. не знам за къде бърза..

# 156
Ако няма нужда и не иска да спи с възглавница, не виждам защо да му давам.

# 157
  • Terra incognita
Доста след годинката сложихме тънка възглавничка. За бебетата е по- добре да спят без.

# 158
  • София
И двете ми деца към 2г възраст започнаха да спят на възглавница. Използвах много тънка възглавница (против задушаване) на Чико.
На синът ми на 5м възраст му бях сложила възглавница (въпросната на Чико) в количката. Стоеше с извит врат. Педиатърката каза "не, няма нужда".

# 159
Като чета и вече почвам сериозно да се притеснявам, защото моят господин на 5++ още не иска да се обърне от гръб по корем сам.
Трябва аз да го насоча, за да се получи.
Иначе всичко друго за възрастта си прави, но с това обръщане е голям зор.
Застава на страни и така може да си играе много дълго, но не се превърта.
Другият път е говоря с педиатърката дали не е хубаво да се консултираме с някакъв специалист, за да ни насочат към някакви специални масажи ако трябва. Аз сега му птавя всяка вечер, но стандартните.

# 160
Нашата имаше инцидентни обръщания 4м. Броят се на пръстите на една ми ръка. Grinning Започна да го прави съзнателно след 6м. Така че ако искаш изчакай още малко.

# 161
  • София
Rocket, навремето педиатърката ми се смееше с думите "момченцата са по-мързеливи" Joy
Сравнявах синът ми с дъщеря ми и се бях побъркала по едно време.
Късно започна да се обръща, късно започна да седи, всичко при него беше "по-късно".
Попитай педиатъра и виж какво ще ти каже.

# 162
Според ЛЛ вече трябва да се обръща, защото поставен по корем много добре си държи главата, посяга за играчки, оглежда се, закача се. Въпросът е, че оставен сам си стои по гръб и засега така му е удобно да се занимава.
И на ортопед бяхме, всичко е наред.
Но да, ще говоря с ЛЛ на прегледа в 6ти месец да видим от къде идва това забавяне.

# 163
  • София
Моят също обичаше да лежи по гръб и да си се занимава.
Педиатърката ни караше да му правя упражнения - лежи по гръб, леко го обръщаш на една страна, опираш ръката му (дясна например) на пода, вдигаш ляв крак и завърташ, докато се преобърне по корем. После обратното.
Нямам спомен обаче на колко месеца беше като го въртях.
По-лесно му беше да се завърти от корем по гръб.

# 164
Моят син е на 6+++.До миналата седмица имаше няколко завъртания от гръб по корем.Онзи ден като отприщи... сега само се върти и почва да се ядосва после, че не може да се върне в изходна позиция и надува гайдата. 😀😀😀

Не се притеснявай Rocket. 🌺

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 19:47 от marmoris

Общи условия

Активация на акаунт