За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 075
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Като се стресне бебето по време на сън и "подскочи", правите ли нещо за успокоение или не? Направо ме стряска и мен така..

# 271
  • Terra incognita
Ако не плаче и не е разстроено няма нужда нищо да се прави.

# 272
Ако се стресне ,но не се събуди нищо не правя.Ако се събуди я погалвам по главата и челото и то само ако се размрънка.Ако детето се успокоява само,значи няма нищо и не виждам причина да се ръчка зорлем.

# 273
  • Пловдив
Сложихме ваксините + ротавирусната...не мога да повярвам какъв кротанчо имам вкъщи, обичайно заспива след полунощ, а днес заспа рано, хапна, кокори се и пак заспа. Измерих температурата, не я е вдигал, та се отказах да давам панадол.

# 274
Ротавирусна и ние сложихме. Реакция не съм забелязала, към която и да е ваксина до момента. Може би да е малко по поспалива следващите 24 часа. А това да се мъчи да пръцка или иззака го имаше първите месеци. Но не мисля, че е свързано с ваксините. По-скоро незряла храносмилателна система. При нас вечерно време имаше продължителен рев с всякакви опити да я успокоим. И накрая като се чуеше пръцкането и се успокояваше.
Елисавета, пробвай да следиш кога й се доспива. Не е нормално толкова да будува /не, че при нас не се е случвало Joy - резултатът беше голям рев, докато се измори/ Потърси за интервали на будуване според месеца на бебето. И е нормално да е постоянно на гърда. По нататък ще заякне и ще се храни на по-големи интервали. Търпение и не се отказвай. Blush
Дали или, достатъчно е да близне малко от пюрето, за да се брои за въведено. Нищо, че не е цялата лъжица. Ако се замислите, колко му трябва на човек с хран.алергия, за да получи реакция?! Много малко. Simple Smile

# 275
Сега пък друго ми дойде на акъла...... Водили ли сте бебето на ортопед?? По чия преценка се води на такъв лекар и какво представлява прегледът? С направление ли е или се заплаща?
И друго - за изследвания за рахит - с направление ли е, къде се правят изследванията?

# 276
Някой да знае защо бебе на три седмици будува през деня по 5-6 или 8 часа?? Не заспива и основно иска на гърда. От време на време подремва 10-20 мин и това е. Вечер влиза в режим на три часа и се храни по час, час и половина. Знаете ли защо се получава така?
Колики има ли? Плаче ли и криво ли е, или си лежи кротко?
За храненето - още е малко и няма сила и енергия да се нахрани бързо. С времето ще заякне и ще започне да хапва по-бързо.
Тя си хапва, унася се малко и после продължава. Може да поседи малко като пауза критично,но после пак плаче, че е гладна. Вчера обаче докато яде нещо не можеше да си намери място и понякога пискаше без причина. Ще прекъсне ядене или спане ако се напиша.
Може и от колики да не спи, не зная. Уж и давам Коликинд. По принцип е кротка, но явно като има нещо се успокоява само на гърда.

За интервалите за сън ще проверя, благодаря! Ще чакаме значи докато попорасне.

# 277
Някой да знае защо бебе на три седмици будува през деня по 5-6 или 8 часа?? Не заспива и основно иска на гърда. От време на време подремва 10-20 мин и това е. Вечер влиза в режим на три часа и се храни по час, час и половина. Знаете ли защо се получава така?
Колики има ли? Плаче ли и криво ли е, или си лежи кротко?
За храненето - още е малко и няма сила и енергия да се нахрани бързо. С времето ще заякне и ще започне да хапва по-бързо.
Тя си хапва, унася се малко и после продължава. Може да поседи малко като пауза критично,но после пак плаче, че е гладна. Вчера обаче докато яде нещо не можеше да си намери място и понякога пискаше без причина. Ще прекъсне ядене или спане ако се напиша.
Може и от колики да не спи, не зная. Уж и давам Коликинд. По принцип е кротка, но явно като има нещо се успокоява само на гърда.

За интервалите за сън ще проверя, благодаря! Ще чакаме значи докато попорасне.
Тези интервали са доста условни. Моето дете от 2-3 месечно си правеше големи паузи между заспиванията и спеше много леко и малко през деня. Съответно всеки дискомфорт причиняваше събуждане и в рамките на час, докато спи съм ставала по 7-8 пъти да дундуркам, понеже се будеше (спеше ми в ръцете). Ако заспи в теб, не я мести, приспивай я на тихо място, за да си вземе дрямката.

Бебетата не правят разлика между чувството за глад и колики и може и заради това да търси гърда. По-назад сме коментирали консумирането на млечни храни от майката и връзката с коликите. Може да се запознаеш.

# 278
Ние я водихме на ортопед, мисля че беше на 2 месеца горе-долу. До колкото знам е хубаво да се заведе. Аз направление не взех, защото я водих на частен ортопед иначе педиатъра е длъжен да даде, но някои май се правятна луди.

# 279
За изпуснатия телефон - и на мен ми се случи, даже беше май на тази възраст. Само че го изпуснах под оченцето и леко посиня една точица. Сложих малко реванол веднага. Нищо и нямаше.
За ортопеда знам, че трябва още първия месец да се заведе, сега не знам в тази пандемия как е по-добре.
За рахита и аз се инересувам. Педито до сега 2 пъти ми го е споменавала в някаква връзка, но не ме е пратила на изследване, въпреки че са на 10 месеца веече. Единия път като и казах, че е избил горния втори зъб преди първия, каза че в учебниците това било описано като симптом на рахит.

# 280
На 2 месеца го заведохме на ортопед, педиатърът ни даде направление. Гледаха на ехограф тазобедрената става.

# 281
Ясно. При следващ преглед, когато ще му бият ваксините, ако да чукам на дърво всичко е наред, ще попитам. Притесних се, защото наддава по доста. Само на кърма е. И като се зачетох за този рахит Sad ... Поти се като спи при мен, прави петно по чаршафа, стряска си се, виждам паднали косъмчета коса и ще превъртя накрая. Astonished

# 282
На ортопед ние го заведохме на частно, педитъра не пожела да даде направление. Някъде 2-3 трети месец, а той каза, че било хубаво даже по-рано.
След годинка трябва ли да се води отново, или чак като проходи? Също така очния преглед на годинка в какво се състои? Тука педиатърката дори не го погледна, само отбеляза в картона, че всичко е наред... Дали да не го заведа на частно на очен, или още е рано? Аз съм късогледа от малка и ми се иска да го следя за тия неща

# 283
  • Пловдив
Вчера му сложиха ваксините за 2 месеца, педиатърката беше готова с направлението за ортопед, но към момента сме се насочили към частно, та го отказах.

# 284
Отказах ротавирусната т.като прецених,че не ми се рискува с още ваксини, всеки си преценява, ще прочетеш милион мнения и За и Против, говорила съм с лекари, с главният неонатолог в АГ Варна, с представител на фирмата на ваксината и с др родители, след това взех това решение.Никой няма как да гарантира дали е ок или не е слагането или обратното, моля се да сме здрави, мен също ме е страх от разболяването, докато бях бр.бях абсолютно За ваксината, след като малката имаше проблеми със стомахчето везните наклониха към отказа й.
Имам 2 племеннички, вече на 7г, нямат такава ваксина и не е имало проблем.Както писах гаранция няма, взимаш решение,което ти усещаш за ок и носиш последствията му.

На ортопед ходихме на частно(иначе за всичко винаги би ни дала направление лекарката).
За витД и наддаването за мен по симптомите и това,което сподели,ще трябва да вдигнат дозата, това от др майка в същото положение го знам.При нея кърмено, момченце с повечко кг-ми и някои симптоми качиха дозата на витД.Разбира се,само споделям, говорете с лекаря.🤗❤

Общи условия

Активация на акаунт