За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 062
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
А тези шишенца с дръжки от кой месец се ползват?

# 301
  • Германия
И от двата модела купих, не близва от тях. Караме си с шишетата за бебенца. Нито със сламка пие, нито от чашка.

# 302
  • Бургас
На Нук шишето го имам същото и с него пропи вода дъщеря ми. Тя е на кърма и не близваше вода до скоро. Харесва ми, че пуска по малко и се изисква усилие, за да текне. Преди това ѝ бях взела на Авент не точно същото, но подобно. То тече много и на два пъти така се задави, че приключихме с него.

# 303
  • Германия
Струва ми се че синьото е с твърд накрайник, а светлото - с мек. Иначе според мен няма значение как са дръжките

# 304
Ние имаме тази чаша на Авент,не съм я пробвала още,от шише с биберон давам вода,но категорично не иска.

# 305
Здравейте! Бебето ми е 2 месеца и доктора се съмнява в рефлукс. Препоръча ми да мина на АР мляко. Понеже преди това пиеше ХИП Комбиотик взех ХИП АР.Но откакто е на него се изхожда на всяко хранене (жълта течна каша). Имам съмнение,че не и харесва и млякото,защото почти не си го изпива. Пие по 60мл-70 и не иска повече. Чудя се дали е нормално? Да изчакам да се адаптира още ден-два или направо да пробвам с Фризовом? Някой да е имал подобен проблем?
Не бързай да го сменяш. За да видиш пълния ефект на млякото трябва да са минали поне 10 дена -2 седмици. Изчакай малко и акането ще се нормализира.

# 306
Здравейте! Бебето ми е 2 месеца и доктора се съмнява в рефлукс. Препоръча ми да мина на АР мляко. Понеже преди това пиеше ХИП Комбиотик взех ХИП АР.Но откакто е на него се изхожда на всяко хранене (жълта течна каша). Имам съмнение,че не и харесва и млякото,защото почти не си го изпива. Пие по 60мл-70 и не иска повече. Чудя се дали е нормално? Да изчакам да се адаптира още ден-два или направо да пробвам с Фризовом? Някой да е имал подобен проблем?
Не бързай да го сменяш. За да видиш пълния ефект на млякото трябва да са минали поне 10 дена -2 седмици. Изчакай малко и акането ще се нормализира.
Мен ме притеснява и малкото количество,което изпива. Иначе повръщането и киселините изчезнаха. Определено детето е по-спокойно от преди,но това акане....

# 307
Дай му време. Изчакай поне 10 дена.

# 308
За шишенцата - доколкото знам всяко бебе си има някакви предпочитания и си показва как му е най-удобно да пие вода. Като моето, което иска само да му давам с лъжичка 🙄 какви ли чашки не пробвах, всичките ги купих, само да ги види и започва да реве... Надявам се да го израсте това

# 309
Не е хубаво да се сменя често ам. Няма как да свикне стомаха.
А изказването на ЛЛ няма да коментирам. Ако кърмите - зарязвайте ам. Всички деца връщат кърма. Пак ще има дискомфорт дори от ам, защото храносмилателната им система не е съзряла. При някои бебета просто е по-изразен рефлукса. Ако не връща на фонтан е ок. Кърмете по на често и в по изправена позиция на бебето. Всички бебета минават през това. Ще го израстат към 4 до 6м. Търпение и спокойствие. И може да се свържете с консултант по кърмене. Simple Smile

Подкрепям, че няма нужда да се хвърлят луди пари за шишета за вода. Не е като вкъщи да няма 5 варианта. В момента пие само от 1-2. Хаха
Мен ме притеснява и малкото количество,което изпива. Иначе повръщането и киселините изчезнаха. Определено детето е по-спокойно от преди,но това акане....

# 310
Да ви питам колко време след ушна инфекция и спиране на антибиотика може да се сложи ваксина?

# 311
  • Terra incognita
Аз бих сложила минимум седмица след спиране на АБ.

# 312
  • София
Поне 10 дни.

# 313
Да ви питам колко време след ушна инфекция и спиране на антибиотика може да се сложи ваксина?
По принцип е 10 дни, но най-добре да са 14. Това го знам като препоръка от 4 независимо един от друг педиатри.

# 314
За два месеца бебе не е ли малко това количество.
Ние сме на 20 дни бебе и яде по 60 мл
На хип и то само когато не ми е добре иначе е на кърма.
На хип е много рядко иначе и когато е на хумана много често огладнява а като е на кърма го засища.

Общи условия

Активация на акаунт