За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 934
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Аз ще се включа само за белия морков. Да не говорите за пащърнак? Той прилича на морков. Rolling Eyes иначе за захранването съм на мнението на dreamer 19. Старт от 6м и да се дава само за опитване до годинката. Simple Smile Преди това червата са пропускливи и рефлекса за избутване с език още не е изчезнал.
Пробил зъб над венеца не прави проблеми. Да не е някой друг зъб дето ще избива? Ако темп се задържи повече от 3 дни, трябва да се пуснат изследвания.
Аз много се чудя, понеже не искам да замествам хранене поне до около годинка. Или да заместя, примерно, едно. Давам само няколко лъжички и после дохранвам, без да увеличавам дозата?
Четох, че за да не се отбие бебето и замести хранене, първо се кърми и после се предлага твърда храна.

# 451
Добре е наддаването за толкова дни Simple Smile аз вкъщи мерих един път в седм първите месеци. Имаше седмици - качва 100-150гр, и после изведнъж за една седмица качва 300гр. Доста често си променят и режимите в началото. Ако може да му се вика режим Joy Първите 3м се качва ударно и от там до годинка средно го дават 300-400гр. Като на годинка май трябваше да си утрои теглото.

Зила, най-оптинално е между кърменията или АМ да се предлага. Т.е. да не е много гладно, за да може да има интерес да проучва новата храна. Може напр след половин час най-рано, след като е яло мляко да се предложи храна. И без гледане на грамажи и броене на лъжици е най-добре Joy иначе за заместване на ядене се водете от бебето. Има, които преди годинка си заместват, други даже до 2г нямат заместено. Simple Smile
Акането се нормализира след свършването на Рекомфорт, няма зелено и слуз или лоша миризма, но ме притеснява, че наддава малко. Вече намали изхожданията на три, но за десет дни е наддала само 240 гр. Fearful Преди беше запечена и като че ли по-бързо качваше, пък може и аз много да се вторачвам в кантара. Ще й спра за няколко дни всякакви пробиотици, пък ще видим какво ще стане. Яд ме е, че преди ваксината си беше изградила режим - 6 хранения, едно нощно кърмене, а сега примрънква през два часа и я слагам на гърдата. Даже като беше най-зле с коремчето се хранехме в два и после в пет часа.
На колко месеца беше детенцето?
След 6ти месец започва по-бавно надаване, по около 300-400гр на месец.
Към годинката още повече пада. Simple Smile
На 3++ е. Май 240 гр. не е добре за десет дни. Обикновено наддаваше по 800-900 гр. на месец. Като увелича кърменето, почва пак да ака по пет пъти.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:56 от Miya_73

# 452
Има ли сред вас мама, която кърми, а на някои кърмения дохранва?

# 453
Здравей.
Аз имам бебе на 31 дни .
Във началото не можах да го кърмя защото родих със секцио по медицински причини но след като ни  изписаха ден след това ми дойде кърмата и сме изцяло на кърма само прави изключение когато не се чуствам добре и имам температура  само тогава давам сухо мляко.
Много е хубаво да се кърми бебчето.Не удобрявам тези който не искат да си кърмят бебетата.

# 454

Аз, но моето е вече на 9 и половина месеца. След 7 месец вечер преди заспиване й давам и добра порция изцедена кърма - повечето дни изпива 150мл след кърменето. А това мляко ставам да го цедя нощем около 4, за да стимулирам лактацията. Презодтаналото време - на поискване без дохранване.

# 455
Аз, моята много намаля след прием на АБ , а и съм бременна. Не му стига кърмата и давам АМ 2 пъти по 200 мл за денонощие. На 8 месеца е.

# 456
На всяко ползване ли стерилизирате биберона?

# 457
Не стерилизирам от третия месец.Мия с гореща вода.

# 458
Първият месец стерилизирах всичко, след всяко ядене.
Вторият започнах да стерилизирам веднъж на ден, вечерта.
Като направи три месеца спрях изобщо. Simple Smile
Сега мия с топла вода, четка за шишета и веро за бебешки съдове. Simple Smile

# 459
Стерилизирах бутилките след всяко ядене, след това разбрах че трябвало веднъж дневно Joy. Скоро ще стане на 4 месеца и продължавам да стерилизирам веднъж дневно. Бибероните ги мия с гореща вода. Не знам защо но ми намирисват като ги стерилизирам в микровълновата.
А дрехите гладите ли? Изгладих само първите дрехи и след това я подкарах без гладене.

# 460
  • Бургас
Нищо не гладя.

# 461
Дрехите и аз изгладих само първите. Satisfied
Сега пера, суша в сушилнята и дотам.
Гладя само спалното бельо.
Чак срам ме хваща, не стерилизирам, не глада... Направо се чудя какво правя по цял ден! 😀

# 462
Аууу аз пък редовно пера моите дрехи с неговите. И без това съм опикана с неговата урина и повърнато Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз пък лежа до него, пових се през глава и ви чета Simple Smile

# 463
Мид,на ръце през деня,вечер сама в кошарата.Вече спи и сънува даже  Grinning,ма аз не бутам с крака.Имам едно въженце и си лягам и опъвам само.
Ясно,Савова,и тебе те мързи да разделяш пране.Ще се правим ,че не сме те прочели  Grinning

# 464
  • София
Не искаха ,нося, пея тъпото зайче и леко слагам в леглото,приседна,слухтя,надвеся се да видя спи ли и като филм от ужасите само се ококорват едни очи и рев.Grinning
Поне кг свалих бърже.
И аз не съм д ляла прането,не съм гладила,стерилизирала.Боси ходят и до днес,не къпя всеки ден освен дупетата.
Ена сега не ми дава да я реша,брат й е лесен ,нула номер.

Ей все децата ви виновни Grinning
Не,че нещо,но вече е на три години и още се случва нощем да ме буди

Общи условия

Активация на акаунт