За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 992
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Само капя физиол. разтвор и с клечка леко чистя.

# 121
  • София
Пръскам с физиологичен разтвор.
Но като цяло като бяха малки ги оставях да поплачат с цяло гърло и се отпушваше всичко под ред.

# 122
Пръскам с физиологичен разтвор.
Но като цяло като бяха малки ги оставях да поплачат с цяло гърло и се отпушваше всичко под ред.

Аз пък го оставя по коремче, и гравитацията свършваше останалото 😂😂😂 сополките сами си падаха...

# 123
Моята дъщеря обикн.след сън вади по нещо и сама ме улеснява, пробвала съм носко като имах съмнение за секрет, не ми допада,3 пъти само пробвах и си стои.

# 124
  • Несебър
Забелязах петна по ръчичките и крачетата на малката. И на двете предмишници и по-малки такива на бедрата и прасците. Не са червени, малко по-тъмни от кожата и леко грапави. Ще се свържа с личната, но дотогава някой може ли да предположи какво е? Атопичен дерматит ли, лишеи ли? Не можах да направя по-добра снимка.

# 125
  • София
Да не те плаша,но са сухи петна.
Ще ви изпишат А дерма или подобни.

# 126
От днес бебето (на една година и 1 месец)  е с хрема, тече му носа, имам такъв аспиратор

Не съм го ползвала никога, не знам как 🙄 трябва ли да го стерилизирам? Как да изсмуквам сополките с него?

# 127
От днес бебето (на една година и 1 месец)  е с хрема, тече му носа, имам такъв аспиратор

Не съм го ползвала никога, не знам как 🙄 трябва ли да го стерилизирам? Как да изсмуквам сополките с него?
Аз го пусках в стерилизатора, разглабя се най-горната част или с много тока вода и препарат за измиване. Преди да се пъхне в ноздрата се стиска зелената част, а когато е вътре се освобождава, за да стане вакум и да обере секретите.

# 128
  • Terra incognita
Момичета, здравейте. Искам да попитам, вашите бебета имат ли слуз в акото? При нас акото се промени на около 20 - тия ден и винаги има слуз. Вече е на 2м и 20 дни. Бях спрвла млечнотр за около месец, давам пробиотик, но промяна не виждам. Започвам да се тревожа, честно казано.

# 129
Здравейте.
Имам бебе на 6 месеца и половина. Последните 2 вечери не спи добре, не плаче, но е леко неспокойна. И през деня не спи като преди. Бяхме скоро на консултация, храни се нормално. Тъй като това е рязка промяна, може ли да се дължи на зъбки? Тя вече има два долни, които излязоха миналата седмица. Не е ли много рано за другите? Чудя се дали не е друга причината и аз нещо да пропускам.

# 130
Здравейте. Като падне пъпният остатък с нещо третира ли се пъпчето? Мястото е чисто, няма секрет и гной. Има малко засъхнала кръв. Туширах с тампонче със спирт, но не съм сигурна дали да продължа, да не изгоря мястото

# 131
С абсолютно нищо! Раждах в чужбина и тук никой не препоръчва спирт. Пъпчето зарастна без никакви проблеми.

# 132
Момичета, здравейте. Искам да попитам, вашите бебета имат ли слуз в акото? При нас акото се промени на около 20 - тия ден и винаги има слуз. Вече е на 2м и 20 дни. Бях спрвла млечнотр за около месец, давам пробиотик, но промяна не виждам. Започвам да се тревожа, честно казано.
Ние сме на 3 месеца и 20 дни и доста често виждам слуз. Но забелязах, че се появи, когато тя започна повече да се лигави/плюнчи или е стояла повече време без да суче.

# 133
  • Terra incognita
Ние сме на 3 месеца и 20 дни и доста често виждам слуз. Но забелязах, че се появи, когато тя започна повече да се лигави/плюнчи или е стояла повече време без да суче.
Аз все още не мога да открия закономерност, но малко или много слузта присъства във всеки наакан памперс.

# 134
При нас също има слуз, особено ако съм била наблизо като е свършил работата и сменя памперса веднага. Simple Smile
Ако не съм го усетила и мине време, сякаш е по-сухо положението, защото вече е попило. Аз поне така си го обяснявам.

Общи условия

Активация на акаунт