За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 088
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Тя е още много малка, още няма 3 месеца. Тестове едва ли ще й направят. Може би трябва да се изчака да започна със захранването, за да се види дали ще реагира, може до тогава да го израстне това. Но чувам, че тази диагноза я лепят доста смело на малки бебенца и се чудя на базата на какво, само на 1-2 симптома ли?
Веднъж прекалих с една млечна салата и бебето изкара белтъка на бели точици, непреработен. Кравешкият белтък почти не се обработва от организма на майката и преминава директно в кръвообращението от тънките черва и така попада в незрялата бебешка храносмилателна система.
Продуктите от козе мляко се усвояват най-добре заради по-простата протеинова верига. По твоя преценка може да пробваш.
Нямам опит с АБКМ, но се разчетох покрай бруталните колики на детето и като спрях млечните продукти, коликите драстично намаляха. Постепенно въведох млечни продукти от козе мляко.

# 226
Сресването след баня, за да паднат крустите е на мокра коса, нали?
Аз само веднъж мазах с олио и не се отми хубаво...

# 227
Сресването след баня, за да паднат крустите е на мокра коса, нали?
Аз само веднъж мазах с олио и не се отми хубаво...
Веднага още,само я вадя от ваната,слагам я в хавлията и почвам с четка за крусти,падат доста,особено ако е била два часа с олио на главата .

# 228
  • Несебър
Цялото теме на моята беше в крусти. Не съм мазала с нищо, сами си падат. Отделя св направо коричката с кичурче коса. Даже днес тя сама си оскуба голяма част 😁

# 229
Цялото теме на моята беше в крусти. Не съм мазала с нищо, сами си падат. Отделя св направо коричката с кичурче коса. Даже днес тя сама си оскуба голяма част 😁
И при дъщеря ми така се отделяха, с косъмчета коса, нямаше много,но бавно паднаха като време, понеже аз мажех 30мин преди баня, миех, но не сресвах с гребенче, а с четка с мек косъм и бе щадящо, не исках с гребен.Може всяко олио, дори и тези Бебино, Бочко.Може и зехтин преварен.Достатъчно е и 20-30мин преди банята.
Дъщеря ми се роди с коса като за бебе,нито 5 косъма,нито многооо.
Ей така

После опада доста, но почна да расте и сега вече и така правя🥳

Косъмчета като мъх имаше на ушите леко, не е имала други,но тя е светла бяла, не знам дали е от това и са били светли ...

Сетих се,че имам и снимки на косичката като бе с крустите, стоеше залепнало...

# 230
За София къде водихте бебоците за ехография на коремни органи на 6 месеца?

# 231

Д-р Татяна Цанова
Педиатър, Детски нефролог

Много съм доволна.В Манастирски ливади и е кабинета.Прегледа беб и обясни всичко на разбираем език  Simple Smile

# 232
Днес ни сложоха третата ваксина и от 5 и 30 е един рев край няма. Няма температура, някакви идеи какво да го правя?

# 233
Дали Или, сложихте ли Кул Пач на боцнатото място?

# 234
Дали Или, сложихте ли Кул Пач на боцнатото място?
Да и на двете крачета. Сега, вечерта ги смених. Термометъра не работи / егати боклуците продават/, но мисля че няма температура. Чудех се дали малко панадол да не му дам. Не иска нито да е гушнат нито да лежи... Sad

# 235
Днес ни сложоха третата ваксина и от 5 и 30 е един рев край няма. Няма температура, някакви идеи какво да го правя?

Попринцип е нормално да е по-неспокойно бебето след ваксина.Моето момче след всяка ваксина -голяма драма,само гушкане .Има и такива моменти Simple Smile
Утре ще сте като нови.

# 236
Д-р Диана Филипова, 14 ДКЦ. Също много търпелива, усмихната и спокойна. Обясни ни всичко в подробности и се отнесе внимателно към детето.

# 237
Малко търпение и ще мине. И ние бяхме така, но мина до другия ден.

# 238

Попринцип е нормално да е по-неспокойно бебето след ваксина.Моето момче след всяка ваксина -голяма драма,само гушкане .Има и такива моменти Simple Smile
Утре ще сте като нови.

Правихме ваксина преди седмица и направо ни разказа играта! От тогава спи толкова неспокойно, че направо ми иде да се гръмна! Стане ли 12 и почва едно мятане и пъшкане и после ми става още в 5-6! Честно, ако знаех кво ме чака след тази ваксина нямаше да я направя!
В момента при мен е 4 сутринта а аз още не съм мигнала.

# 239
Вашите деца случвало ли се е да докато е по корем да върне мляко със съсирена кръв в него?
Според лекарката най-вероятно си е издрал небцето и е глътнал кръвта. Или си е ударил нослето и също е глътнал кръвта и после да я е върнал.
Няма промяна в поведението му, всичко му е наред, само това еднократно връщане.

Общи условия

Активация на акаунт