За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 094
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
С бебе с Ушна инфекция и на антибиотик ми се налага да изляза навън, а е страшен студ и една гъста мъгла... Шал не ми се ще да слагам, знам че не е добра идея. Много вредна ли е мъглата за бебетата?

# 241
  • Terra incognita
Метни една тънка тензухена пеленка на сенника на количката, за да филтрира мъглата.

# 242
  • Пловдив
PeacockLove, ако е кърмено бебе може от зърното да е всмукнал кръв, ако е еднократно не вярвам да е нещо сериозно.

Little heart, по принцип казват, че в мъгла не е ок да се излиза с бебета навън, че задържала вредните неща, аз бих му метнала найлона за дъжд и бих излязла спокойно.

# 243
Днес ни сложоха третата ваксина и от 5 и 30 е един рев край няма. Няма температура, някакви идеи какво да го правя?

Попринцип е нормално да е по-неспокойно бебето след ваксина.Моето момче след всяка ваксина -голяма драма,само гушкане .Има и такива моменти Simple Smile
Утре ще сте като нови.

Правихме ваксина преди седмица и направо ни разказа играта! От тогава спи толкова неспокойно, че направо ми иде да се гръмна! Стане ли 12 и почва едно мятане и пъшкане и после ми става още в 5-6! Честно, ако знаех кво ме чака след тази ваксина нямаше да я направя!
В момента при мен е 4 сутринта а аз още не съм мигнала.
Коя ваксина ви е това?

# 244
Момичета , малкото е на 11 месеца , като го хвана под ръчички да стъпва , почва едно ходене на пръсти , да огъва краченца . Иначе , на маса или на кошарката , като се хване си стъпва доста добре .Според вас трябва ли да го заведа на ортопед или още е много рано.

# 245
Днес ни сложоха третата ваксина и от 5 и 30 е един рев край няма. Няма температура, някакви идеи какво да го правя?

Попринцип е нормално да е по-неспокойно бебето след ваксина.Моето момче след всяка ваксина -голяма драма,само гушкане .Има и такива моменти Simple Smile
Утре ще сте като нови.

Правихме ваксина преди седмица и направо ни разказа играта! От тогава спи толкова неспокойно, че направо ми иде да се гръмна! Стане ли 12 и почва едно мятане и пъшкане и после ми става още в 5-6! Честно, ако знаех кво ме чака след тази ваксина нямаше да я направя!
В момента при мен е 4 сутринта а аз още не съм мигнала.
Коя ваксина ви е това?
Втората, две инжекции и една през устата.

# 246
Ротавирусната през устата създава проблеми със стомахчето.
И при нас след нея за 10-14 дена  коликите се върнаха и макият беше страшно неспокоен и ревлив.

# 247
Деси, изцяло на адаптирано мляко е. Резултатите му са идеални. Не виждам причина за притеснение

# 248
Момичета , малкото е на 11 месеца , като го хвана под ръчички да стъпва , почва едно ходене на пръсти , да огъва краченца . Иначе , на маса или на кошарката , като се хване си стъпва доста добре .Според вас трябва ли да го заведа на ортопед или още е много рано.
Аз бих оставила детето да стане стабилно,не бих го хващала за да стъпва.

# 249
  • Terra incognita
Аз отказах ротавирусната, дано не съм сбъркала.

# 250
  • Германия

Не. Едно, че повечето бебета стъпват на пръсти в началото. Второ малко е още детето, дайте му време. И от опит ви казвам, оставете го само да прави каквото си иска. В смисъл, не го дръжте за ръкя, под ръка. По никакъв начин. Моята много я хващах за ръка да върви. Научи се, но тепърва се учи да се изправя сама. Едно приятелско семейство оставиха детето самичко да се научи, за няма и един месец детето започна да пълзи, да се изправя и проходи. Моята сладурана чакаше на готово да я вдигам, много се плаши като се пуска от дивана примерно, защото не знае как. Оставяйте го на земята, да се учи само.

# 251
За детето на земята пък съм съгласна на хиляда процента!Нашата е само на пода и никъде другаде,пропълзя си и почна да се обръща сама ,оставям я да се сурка и лази и да ходи накъдето иска ,всички играчки са до нея,взима,хвърля,каквото реши

# 252
Нашата ваксина беше третата ама явно нещо му създаде дискомфорт.
Понеже е на 5м и е 68см и 8.100кг личната каза да го захранваме от днес. Да започнем с тиква, 1 лъжичка....
Значи, не знаех , че с 1 лъжица може да се нацапа толкова много. Даже по кучето има тиква Joy та въпроса ми е днес броим ли го, че е ял и трябва ли утре да настоявам за 3 лъжици както каза док?

# 253
Ако знаеш какво пръцкане прави сега от нея, чак се стряска и даже от време на време проплаква. Сутрин пък докато се изака голямо гърчене прави.

# 254
Аз също я отказах.
Правиш както решиш и сметнеш,че е ок за теб, гаранция няма нито при сложена,нито обратното.

Общи условия

Активация на акаунт